Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Ενδεχόμενο τριπλών εκλογών την άνοιξη
  • [02] ΚΚΕ: "Ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου"
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: «Δεν υποχωρούμε» στο θέμα των πλειστηριασμών
  • [05] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων
  • [06] Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στο επίκεντρο των συνομιλιών του Δ. Αβραμόπουλου με τον Ρώσο ομόλογό του
  • [07] Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Λ. Γρηγοράκος: «Δυστοκία» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
  • [09] Να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάλεσε Κορεάτες επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [10] Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
  • [11] Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας
  • [12] «Αβάσιμη» η «πειθαρχική κατηγορία» στον Θ. Πελεγρίνη, υποστηρίζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ
  • [13] Περίπου 115.000 τα «όχι» που έχει συλλέξει η ΕΚΠΟΙΖΩ για τους πλειστηριασμούς
  • [14] Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα
  • [15] Σε 22χρονη από την Αλβανία ανήκει η σορός που βρέθηκε το πρωί στον Δενδροπόταμο
  • [16] Αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης
  • [17] Στην 42η θέση, από την 25η, έπεσε η Ελλάδα στον τομέα της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος
  • [18] «Οι επενδυτές έτοιμοι να σπεύσουν προς τις ελληνικές μετοχές» τιτλοφορείται δημοσίευμα του CNBC
  • [19] Τη διετία 2016 - 2017 θα κορυφωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
  • [20] Ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των τεσσάρων οδικών αξόνων στην Ελλάδα
  • [21] Ικανοποίηση για την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας για τον αγωγό ΤΑΡ
  • [22] Συμβούλιο Ευρώπης: Τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα

  • [01] Δ. Παπαδημούλης: Ενδεχόμενο τριπλών εκλογών την άνοιξη

    «Η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο να προκηρύξει τριπλές εκλογές την άνοιξη» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και προσθέτει:«Αν γίνουν απλώς αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές την προσεχή άνοιξη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το φάσμα της συντριβής. Και θα είναι δύσκολο μια κυβέρνηση συντετριμμένη στην κάλπη της αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ».

    Σε ερώτηση για την αντίθεση των πολιτών -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- στην πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης απαντά: «Επί της ουσίας, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι διαρκώς αυξάνει το ποσοστό των πολιτών που θέλει μία ώρα αρχύτερα να ηττηθεί και να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η πολιτική. Όσο πιο γρήγορα κι όσο επαρκέστερα ο ΣΥΡΙΖΑ πείσει περισσότερους και περισσότερο για το εναλλακτικό του πρόγραμμα και σχέδιο, τόσο γρηγορότερα αυτή η κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς είναι σε αποδρομή, θα φύγει, φυσικά με τον δρόμο των εκλογών».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης - τρόικας για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, σημειώνει: «Έχω την εντύπωση ότι τρόπος που συμπεριφέρεται το κυβερνητικόδίδυμο -σιωπηλός Σαμαράς και φωνασκών δήθεν εναντίον των δανειστών Βενιζέλος- δείχνει μια κυβέρνηση που δεν βρίσκεται απλώς σε αμηχανία, αλλά σε τροχιά αποδρομής. Η κυβέρνηση εκλιπαρεί την τρόικα να της δώσει κάποιες ανάσες,χωρίς να το καταφέρνει όμως γιατί η τρόικα είναι μαθημένη στο "ναι σε όλα" από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου».

    [02] ΚΚΕ: "Ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου"

    «Μετά τις εξετάσεις τύπου Τέξας, ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή όχθη με τη συγκυβέρνηση. Οι αναφορές για επενδύσεις στην καινοτομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για ιδιωτικοποιήσεις, που τις βαφτίζει συμπράξεις, οι προτροπές στους μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν κέρδη με ?κοινωνική και οικολογική ευαισθησία?, θυμίζουν όλο και περισσότερο μέρες παλιού ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου

    Κάλεσμα στις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «σε συστράτευση στον αγώνα για τη βήμα προς βήμα ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εθνικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, γιατί εμείς -όπως λέει ο ποιητής- δεν ?πορευόμαστε στο πουθενά για ένα μέλλον που ήταν χθες?. Αυτό το κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου -το κάνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «Η ανασυγκρότηση αυτού του τόπου από την καμένη γη του μνημονίου δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης. Είναι υπόθεση όλου του λαού. Καμία χώρα δεν ανοικοδομήθηκε μετά από πόλεμο χωρίς τη συστράτευση και τη συμβολή του λαού και των παραγωγικών δυνάμεών της, χωρίς την υπομονή και την επιμονή σύσσωμης της κοινωνίας. Το 2014 θα είναι το έτος μηδέν για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας από τον λαό και την κυβέρνησή του- την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

    Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «εγγυάται τόσο τη συντεταγμένη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, όσο και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου». Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε, έχει τρεις αμοιβαία ενισχυόμενους πυλώνες.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: «Δεν υποχωρούμε» στο θέμα των πλειστηριασμών

    Tη βεβαιότητα ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σε δηλώσεις του από τη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για την υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ και αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν υποχωρούμε σε ένα ζήτημα που είναι κοινωνικά άδικο, διότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Έλληνας είναι να χάσει το σπίτι του».

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προτίθεται από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να φέρουν το θέμα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

    [05] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων

    Με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της συμπολίτευσης, περνάει από τη Βουλή η τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρίνουν επιβεβλημένη την τροποποίηση των συμβάσεων λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και επισημαίνουν ότι πρέπει η επανεκκίνηση των έργων να γίνει άμεσα, με στόχο όχι μόνο την τόνωση της απασχόλησης αλλά και την ανάπτυξη. Στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητείται από το πρωί το νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος ζήτησε σύντμηση του χρόνου συζήτησης του νομοσχεδίου, προκειμένου αυτό να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, καθώς η ψήφιση αποτελεί την προϋπόθεση για την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων.Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «θέλει ειλικρινά» να γίνουν τα έργα, αλλά όχι με τέτοιες επιβαρυντικές για τα συμφέροντα του δημοσίου συμβάσεις, καθώς τα έργα θα ήταν δυνατό να ξεκινήσουν και πάλι με πολύ λιγότερα χρήματα. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι, ουσιαστικά, τα έργα παραχώρησης μετατρέπονται σε δημόσια έργα, αφού η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου υπερβαίνει το 55%. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει και θέμα για τα διόδια, προειδοποιώντας ότι οι πολίτες θα πληρώνουν βασιλικά, για τις διελεύσεις τους.

    Κατά του νομοσχεδίου δηλώνουν και οι ΑΝ.ΕΛΛ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ και η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι ήθελε εξ΄αρχής και στήριξε την επανεκκίνηση των έργων, όχι όμως με την επαχθή μεταφορά στο ελληνικό δημόσιο της ζημίας που προκλήθηκε από τις καθυστερήσεις και προειδοποιεί πως δεν θα ψηφίσει «υπέρ», αν η κυβέρνηση δεν βρει τρόπο να μην υπάρχει η επιβάρυνση αυτή.

    [06] Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στο επίκεντρο των συνομιλιών του Δ. Αβραμόπουλου με τον Ρώσο ομόλογό του

    Θέματα που αφορούν τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια καθώς και τις αμυντικές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας απασχόλησαν τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες των υπουργών Εθνικής 'Αμυνας των δύο χωρών Δημήτρη Αβραμόπουλου και Σεργκέι Σόιγκου (Sergey Shoygu) που διεξήχθησαν στην Αθήνα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών πολιτικών και φιλικών σχέσεων.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, υπεγράφη πλαίσιο συμφωνίας το οποίο, όπως επισήμαναν οι δύο υπουργοί, δίνει νέα δυναμική και προοπτική στις υφιστάμενες αμυντικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Το πλαίσιο συμφωνίας εξετάζεται από τους εμπειρογνώμονες των δύο χωρών, ώστε το επόμενο έτος να συγκεκριμενοποιηθούν οι νέοι τομείς συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα.

    [07] Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

    Με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το σκίσιμο και την καταγγελία του μνημονίου σήμερα μιλάει για απλή αντικατάστασή του».

    «Είναι βέβαιο ότι αυτή η νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ χαροποιεί ιδιαίτερα τον κ. Λαφαζάνη και τις συνιστώσες του» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [08] Λ. Γρηγοράκος: «Δυστοκία» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

    Για «δυστοκία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ», στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

    «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόησημεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, αν ο νόμος αυτός θα προχωρήσει, ή όχι» σημειώνει ο κ. Γρηγοράκος και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ είχε εντάξει την έννοια του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο της συζήτησης ενός ολόκληρου πακέτου για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει ανακοίνωση ότι δεν πάει σε μεμονωμένες αλλαγές του εκλογικού νόμου, δηλαδή στο να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για το σχέδιο επαναφοράς του 42% για την εκλογή δημάρχων, σημειώνει ότι «αυτά θα πρέπει να συζητηθούν, αλλά εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε αντίθετοι σ΄αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο 50%».

    [09] Να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάλεσε Κορεάτες επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Δημόσια πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μεγάλες εταιρείες της Κορέας να εκμεταλλευτούν -όπως είπε- το ευρύ φάσμα διαρθρωτικών και δημοσιονομικών αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο κ. Παπούλιας απηύθυνε την πρόσκληση από το βήμα του οικονομικού φόρουμ επιχειρηματιών της Κορέας και της Ελλάδας, στη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σήμερα και αύριο.

    Εγκαινιάζοντας τις εργασίες της κορεατικής και ελληνικής επιχειρηματικής συνάντησης, όπου έδωσαν το «παρών» οι σημαντικότερες εταιρείες της Κορέας και ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικαλούμενος τη συνεισφορά της Ελλάδας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην Κορέα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμανιών για τη διακίνηση των προϊόντων.

    [10] Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    Θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, που κατά τόπους στα πελάγη φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

    Το μεσημέρι απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα και Πάχη Μεγάρων- Σαλαμίνα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Αρκίτσα- Αιδηψός και Ωρωπός- Ερέτρια.Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

    [11] Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

    Διακοπές ρεύματος σημειώνονται από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια.

    Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), οι βλάβες οφείλονται κυρίως σε πτώση δένδρων στα καλώδια του δικτύου.

    Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική σπεύδουν στα σημεία όπου έχουν προκληθεί ζημιές για την άμεση αποκατάστασή τους.

    [12] «Αβάσιμη» η «πειθαρχική κατηγορία» στον Θ. Πελεγρίνη, υποστηρίζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ

    «Αβάσιμη» θεωρεί η Σύγκλητος τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ομόφωνο ψήφισμά της, «την πειθαρχική κατηγορία που απαγγέλθηκε στον πρύτανη του ΕΚΠΑ».

    «Η παραπομπή αυτή δυναμιτίζει το διάλογο για την επίλυση του προβλήματος της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στο σύνολο των θιγόμενων πανεπιστημίων και για το λόγο αυτό πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα» τονίζει η σύγκλητος του ΑΠΘ.

    [13] Περίπου 115.000 τα «όχι» που έχει συλλέξει η ΕΚΠΟΙΖΩ για τους πλειστηριασμούς

    Eκατόν δεκαπέντε χιλιάδες υπογραφές που λένε «όχι» στους πλειστηριασμούς έχει συλλέξει, μέχρι τώρα, η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, οι οποίες θα παραδοθούν στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών, σημειώνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών γι αυτό και η ΕΚΠΟΙΖΩ κλιμακώνει την πανελλαδική εκστρατεία της εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

    [14] Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα

    Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα.

    Περισσότερες από 230 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώσεις δέντρων και πινακίδων αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην Αττική.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν τα 9 μποφόρ, ματαιώθηκαν δρομολόγια πλοίωναπό τον Πειραιά και την Ραφήνα, ενώ από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά.

    Επίσης,δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Θάσου- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Διακοπές ρεύματος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

    Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    [15] Σε 22χρονη από την Αλβανία ανήκει η σορός που βρέθηκε το πρωί στον Δενδροπόταμο

    Σε μια 22χρονη από την Αλβανία ανήκει η σορός που βρέθηκε, σήμερα το πρωί, στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για υπόθεση αυτοχειρίας. Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας, που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε δηλώσει από χθες το βράδυ την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου.

    Τη σορό της 22χρονης εντόπισε περαστική, κοντά στην οδό Αναγνωστάκη.

    [16] Αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης

    Αποφυλακίζεται με διάταξη της ανακρίτριας ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια κάνει δεκτή προσφυγή του κατηγορούμενου, για την υπόθεση επισφαλών δανείων της FBBank, διατάσσοντας την αντικατάσταση της κράτησής του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    [17] Στην 42η θέση, από την 25η, έπεσε η Ελλάδα στον τομέα της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος

    Kάτω από τον μέσο όρο των 65 χωρών μελών του ΟΟΣΑ στον τομέα της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τις μετρήσεις PISA (Program for International Student Assesment) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Με βάση τα νέα στοιχεία, η Ελλάδα πέφτει στη 42η θέση από την 25η που είχε το 2009.

    H έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, έγινε το 2012, με προέχοντα τομέα τα μαθηματικά όπως το 2003.

    Με μέσον όρο τις 500 μονάδες, η Ελλάδα συγκεντρώνει 453 μονάδες στα μαθηματικά, 477 στην Ανάγνωση-Κατανόηση και 467 στις Επιστήμες.

    [18] «Οι επενδυτές έτοιμοι να σπεύσουν προς τις ελληνικές μετοχές» τιτλοφορείται δημοσίευμα του CNBC

    Για επενδυτές έτοιμους να σπεύσουν προς τις ελληνικές μετοχές, κάνει λόγο ο τίτλος δημοσιεύματος του CNBC, που υπογράφει ο Νικ Σκρέκας (Skrekas).

    Οαρθρογράφος επισημαίνει: «Φαίνεται ότι ίσως υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι πίσω από την υποβάθμιση πέρα από συνήθεις χρηματοπιστωτικούς παράγοντες, όπως η κοινωνική αναταραχή, η πολιτική αστάθεια, η υφέρπουσα εθνική χρεοκοπία, ή ακόμη και η συνεχής παρουσία του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Ακόμη κι έτσι, μετά την υποβάθμιση οι διακυμάνσεις έχουν αμβλυνθεί και το χρηματιστήριο διατηρείται στο τρέχον επίπεδο».

    Αναφέρεται ακόμη ότι «πριν την υποβάθμιση, η Ελλάδα δεν ήταν ακριβώς ένα πεδίο υψηλής ανάπτυξης, ούτε η τυπική αναδυόμενη αγορά και συνεπώς δεν βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Ωστόσο, το γενικό κλίμα για τη χώρα έχει βελτιωθεί. Η κυβέρνηση έχει προβλέψει πρωτογενές πλεόνασμα, η χώρα είναι έτοιμη να εξέλθει της εξαετούς ύφεσης και είναι πιθανό το χρέος της να αναδιαρθρωθεί κατά το επόμενο έτος, ακόμη και αν η πραγματική της οικονομία χρειαστεί περισσότερο καιρό για να ανακάμψει».

    [19] Τη διετία 2016 - 2017 θα κορυφωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

    Tα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα φθάσουν στη μέγιστη τιμή τους τη χρονική περίοδο 2016- 2017, για λόγους που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την υπερφόρτωση του δικαστικού συστήματος, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σπύρος Παπασπύρου, μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνομερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Ο κ. Παπασπύρου επισήμανε ότι ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει πλέον επιβραδυνθεί, ενώ μιλώντας για το κόστος δανεισμού είπε ότι έχει βελτιωθεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ειδικότερα για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό ο κ. Παπασπύρου, επισήμανε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα τραπεζών και κεφαλαίων από ΕΣΠΑ.

    [20] Ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των τεσσάρων οδικών αξόνων στην Ελλάδα

    Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επανεκκίνηση της κατασκευής τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Όπως αναφέρει ο Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό, τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας θα έχουν άμεση επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο επίτροπος Οικονομίας τονίζει ότι η συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών εταιρειών στην επανεκκίνηση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων θα στείλει μήνυμα στους διεθνείς ιδιώτες επενδυτές για την αυξανόμενη επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει συμπράξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χώρα. Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τονίζει ότι, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την κοινοτική χρηματοδότηση των έργων.

    Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων

    [21] Ικανοποίηση για την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας για τον αγωγό ΤΑΡ

    Την ικανοποίησή τους για την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, εκφράζουν με σημερινές δηλώσεις τους στελέχη της κοινοπραξίας του αγωγού.

    ΟΡ. Σκουφιάς, υπεύθυνος του έργου για την Ελλάδα επισημαίνει ότι προηγήθηκαν εκατοντάδες συναντήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια και εκφράζει την ευχή να συνεχισθεί η καλή συνεργασία και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο TAP θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ μόνο για το ελληνικό κομμάτι του αγωγού (συνολικά 550 χλμ. από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή Διποταμιά) και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ο αγωγός, τονίζεται, θα υποστηρίξει το στόχο ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό δίαυλο ενώ θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού για τις χώρες της περιοχής.

    [22] Συμβούλιο Ευρώπης: Τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα

    Με μία πολυσέλιδη εργασία του, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επικρίνει πολλές από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επέβαλαν μέτρα λιτότητας, ότι «έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

    Στην ερευνητική εργασία του επιτρόπου, η οποία αναφέρεται στις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «από τις εθνικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα λιτότητας και τα διεθνή πακέτα διάσωσης απουσιάζει η διαφάνεια, η συμμετοχή του κοινού και η δημοκρατική λογοδοσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επαχθείς όροι εμπόδισαν τις κυβερνήσεις στο να επενδύουν σε βασικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας, υγείας και εκπαίδευσης».

    «Όταν η ΕΕ, ως κεντρικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της κρίσης, ελάμβανε αποφάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση στα κράτη- μέλη και όταν η τρόικα έθετε όρους για τα πακέτα διάσωσης και δανειακές συμβάσεις, θα έπρεπε να είχαν λάβει καλύτερα υπόψη τους τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα» υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, ο επίτροπος Μούιζνιεκς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2013 - 13:30:29 UTC