Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Καμία εξαίρεση γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα
  • [02] Τέσσερις οι άξονες της ελληνικής προεδρίας
  • [03] Έρχονται νέα πρόστιμα για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους
  • [04] Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
  • [05] Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά που χάθηκε στη λίμνη Κερκίνη
  • [06] Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα
  • [07] Κατάληψη από φοιτητές στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
  • [08] Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα
  • [09] Κατατίθεται αύριο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
  • [10] Τα μέλη του SPD καλούνται να εγκρίνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό με τη Μέρκελ
  • [11] «Μπρασούκα» το όνομα της μπάλας του Μουντιάλ 2014

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Καμία εξαίρεση γιατρών του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα

    Δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα, επαναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας.

    «Εμείς προτείναμε έναν μήνα μορατόριουμ», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας: «Η απάντηση είναι όχι και, μάλιστα, τους ζητήσαμε ως ένδειξη καλής θέλησης εκ μέρους τους, να μας δώσουν γιατρούς μόνο για τα ΚΕΠΑ, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος με τις Επιτροπές του υπουργείου Εργασίας και αρνήθηκαν να τους αφήσουν να πάνε στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Δεν είχαν την ευαισθησία να πούνε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας δεν πειράζει, δεν θα ηττηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, αν άφηναν πέντε γιατρούς την ημέρα να πηγαίνουν εκεί, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος στις ουρές. Σας πληροφορώ ότι ούτε αυτό δέχτηκαν», δήλωσε.

    Αν συνεχιστεί, όπως είπε, η απεργία το υπουργείο «θα βρει τη λύση. Επισήμανε πως οι προτάσεις του υπουργείου είχαν ως προϋπόθεση να λυθεί η απεργία, οπότε μετά τη συνέχισή της δεν ισχύουν.

    [02] Τέσσερις οι άξονες της ελληνικής προεδρίας

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μετά τις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και αμέσως μετά, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΕΕ, θα συναντηθεί με το κολλέγιο των επιτρόπων.

    Όπως έγινε ήδη γνωστό, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους τέσσερις άξονες, ανάπτυξη, συνοχή, τραπεζική ενοποίηση και μεταναστευτική πολιτική, πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ελληνική προεδρία. Κατά την ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

    [03] Έρχονται νέα πρόστιμα για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

    Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας με εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας.

    Επιπρόσθετα, το υπουργείο επισημαίνει την αναγκαιότητα εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

    Στη νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, θεωρείται δεδομένη η επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών), στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

    Επίσης ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται στα μαγειρεία, εστιατόρια, κυλικεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους υγιεινής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κλινικών, θεραπευτηρίων, οίκων ευγηρίας, ιδρυμάτων και φορέων πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, σε χώρους παραμονής και σίτισης αστέγων.

    [04] Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

    Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

    Στην Αθήνα, από αργά χθές το απόγευμα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Λόγω χιονοπτώσεων με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στην «κατάψυξη» βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

    Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει και στην Ανατολική Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους.

    Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα. Κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα,Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή.Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

    [05] Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά που χάθηκε στη λίμνη Κερκίνη

    Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 52χρονου ψαρά από τα Χρυσοχώραφα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, στη λίμνη Κερκίνη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν εντατικοποιηθεί με άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών να βρίσκονται, από νωρίς το πρωί και σήμερα, στη λίμνη Κερκίνη και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του 52χρονου.

    Στις έρευνες συμμετέχει και ο Φορέας Διαχείρισης Κερκίνης, εθελοντές, ψαράδες και συγγενείς του αγνοούμενου. Τις προσπάθειες εντοπισμού του 52χρονου δυσχεραίνει το γεγονός ότι ο πυθμένας της λίμνης είναι γεμάτος από δίχτυα και φερτές ύλες του Στρυμόνα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν, με τους συγγενείς του αγνοούμενου ψαρά να μην εγκαταλείπουν την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη δύο 24ωρα από την εξαφάνισή του.

    [06] Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα

    Στην «κατάψυξη» βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο το πρωί να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου και στους -3 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί «ήλιος με δόντια», ενώ από νωρίς ο υδράργυρος «έδειξε» -1 βαθμό Κελσίου στην περιοχή του αερολιμένα «Μακεδονία». Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν, επίσης, σε Σέρρες (-3), Καβάλα (-3) και Βέροια (-1).

    «Βουτιά» στους -7 βαθμούς Κελσίου έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, 1 βαθμός). Λόγω του παγετού, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, τη Σαμαρίνα και το Περιβόλι.

    [07] Κατάληψη από φοιτητές στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

    Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ προχώρησαν, σήμερα το πρωί, φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου.

    Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και υπέρ της δωρεάν και δημόσιας εκπαίδευσης.

    [08] Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πάρνηθα

    Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται από τις 22:30 της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο, όπως ανακοίνωσε η τροχαία Αττικής.

    [09] Κατατίθεται αύριο το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

    Κατατίθεται αύριο, Πέμπτη, στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη μικρότερες επιβαρύνσεις για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών, έναντι είτε του φορολογικού φορτίου που επωμίζονται σήμερα, είτε των αρχικών προβλέψεων του νομοσχεδίου.

    Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας", ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

    [10] Τα μέλη του SPD καλούνται να εγκρίνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό με τη Μέρκελ

    Το σύμφωνο συνασπισμού που συνήφθη με την Άγγελα Μέρκελ «θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπω», λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αρχηγός του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σε μια αίθουσα γεμάτη με μέλη του SPD στο Μπάουναταλ, στην κεντρική Γερμανία.

    Από την Παρασκευή και ως τις 12 Δεκεμβρίου, τα περίπου 470.000 μέλη του SPD θα αποφανθούν, με επιστολική ψήφο, για τη συμμαχία με την πολιτικό που υπήρξε η κύρια αντίπαλός τους στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

    Οι ειδικοί περιμένουν ότι θα υπάρξει μια μεγάλη νίκη του «ναι».

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [11] «Μπρασούκα» το όνομα της μπάλας του Μουντιάλ 2014

    Μπρασούκα είναι τ' όνομα της μπάλας, η οποία θα είναι η επίσημη του Μουντιάλ και με αυτή θα διεξαχθούν το καλοκαίρι τα παιχνίδια της διοργάνωσης στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι Κλάρενς Ζέεντορφ και Καφού παρουσίασαν την μπάλα σε ειδική εκδήλωση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

    «Brazuca» σημαίνει βραζιλιάνικο και αναφέρεται στον τρόπο ζωής της χώρας, ενώ ξεχωρίζουν τα τρία διαφορετικά χρώματα που φέρει η μπάλα, το γαλάζιο, το πράσινο και το πορτοκαλί. Για πάνω από δύο χρόνια η μπάλα έχει δοκιμαστεί σε όλες τις συνθήκες, από 30 διαφορετικές ομάδες σε τρεις ηπείρους. Τη νέα μπάλα δοκίμασαν μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως οι Λιονέλ Μέσι, Ίκερ Κασίγιας, Στίβεν Τζέραρντ, Φερνάντο Τόρες, Λούκας Ποντόλσκι, Ντάνι Άλβες, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Ζινεντίν Ζιντάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 December 2013 - 9:30:25 UTC