Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία για απολογία πήραν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [02] Διεγράφη από τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκης
  • [03] Ομάδες δράσης για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ευάλωτων νοικοκυριών
  • [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: Το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί
  • [05] Nέο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου
  • [06] Για τις 4 Μαρτίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη της «Παγίας Προκαταβολής»
  • [07] Με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία η Εθνική στο Μουντιάλ

  • [01] Προθεσμία για απολογία πήραν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Προθεσμία για να απολογηθούν στις 11 Ιανουαρίου δόθηκε στους βουλευτές Π. Ηλιόπουλο, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

    Οι τρεις, που είχαν κληθεί αύριο σε απολογία για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίστηκαν στο Εφετείο παρουσία και άλλων συναδέλφων τους, όπου οι δυο δικαστικοί λειτουργοί τούς ενημέρωσαν ότι οι απολογίες τους θα δοθούν μετά τις γιορτές για λόγους που αφορούν την ανάκριση.

    [02] Διεγράφη από τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Ν. Κιουτσούκης

    Με απόφαση της κεντρικής επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ διεγράφη ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Νίκος Κιουτσούκης.

    Ο κ. Κιουτσούκης παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας του κυβερνώντος κόμματος μετά την επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης προς τους βουλευτές -με αφορμή τον προϋπολογισμό- και στην οποία τονιζόταν ότι σ' αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.

    [03] Ομάδες δράσης για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ευάλωτων νοικοκυριών

    Η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζει και θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, πρόκειται να αποφασιστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

    [04] Κ. Αρβανιτόπουλος: Το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί

    «Δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις όσον αφορά τις 13 εβδομάδες που απαιτούνται για κάθε εξάμηνο» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» προσθέτοντας ότι το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί.

    «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η πολιτεία θέτει το νομικό πλαίσιο και το νομικό πλαίσιο είναι σαφές και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δηλαδή, ότι απαιτείται το ελάχιστο των 13 εβδομάδων για κάθε εξάμηνο και δύο-τρεις εβδομάδες για κάθε εξεταστική. Αυτό δεν αλλάζει. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αλλοιωθεί. Το αυτοδιοίκητο ορίζει πως την ευθύνη για την οριοθέτηση του εξαμήνου την έχουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων. Συγκεκριμένα 13 και 13 εβδομάδες ημερολογιακά, και δύο έως τρεις εβδομάδες για κάθε εξεταστική. Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι με την έναρξη των προγραμμάτων στο Καποδιστριακό από τη Δευτέρα, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και το εξάμηνο θα κερδηθεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εναπόκειται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» σημείωσε.

    [05] Nέο συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

    Νέα συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη στα Προπύλαια για τημνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του.

    Κατά τη διάρκεια του πρωινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών κινημάτων, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν περίπου τριάντα προσαγωγές.

    [06] Για τις 4 Μαρτίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη της «Παγίας Προκαταβολής»

    Για τις 4 Μαρτίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το οικονομικό σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» που βαρύνει τη δική του διοίκηση στον κεντρικό δήμο.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω παρέλευσης ωραρίου, με δεδομένη και την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να παρίστανται την τρίτη μέρα της συνεδρίασης στα Κακουργιοδικεία, εφόσον κατά τις δύο προηγούμενες δεν έχει ξεκινήσει η δίκη, όπως συνέβη στησυγκεκριμένη περίπτωση.

    [07] Με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία η Εθνική στο Μουντιάλ

    Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας κληρώθηκε στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας (12 Ιουνίου-13 Ιουλίου 2014), μαζί με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Κολομβίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ιαπωνίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2013 - 17:30:25 UTC