Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Απέτυχε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής
  • [02] Κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
  • [03] Πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης προανήγγειλε ο Χ. Αθανασίου
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει επίκεντρο την κάλπη και τον λαό κομπάρσο
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Με τον προϋπολογισμό συνεχίζεται η καταστροφή
  • [06] Ανοικτός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα καθώς ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των συνδικάτων
  • [07] Ο Κρίστιαν Λίντνερ νέος ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας
  • [08] Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

  • [01] Φ. Κουβέλης: Απέτυχε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής

    Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

    Ο κ. Κουβέλης μίλησε για αποτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέροντας ότι ο νέος προϋπολογισμός έχει κραυγαλέες αδικίες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην άρση των πλειστηριασμών και ζήτησε δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

    Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην όξυνση της κρίσης καθώς και για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.

    «Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει αυτό τον προϋπολογισμό. Δεν ψηφίζουμε κραυγαλέες επιλογές αδικίας, ολιγωρίας και στερήσεων. Δεν συναινούμε στη συνέχεια της ίδιας πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε μια προοδευτική πολιτική που βασίζεται στο τρίπτυχο δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανασυγκρότηση, υπερασπιζόμαστε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό της χώρας που θεμελιώνει την κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    Όπως υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, μετά από τέσσερα χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, που έγινε με επώδυνο τρόπο, το πρόγραμμα απέτυχε, γιατί οδήγησε σε φτωχοποίηση τη χώρα με άδικη και άνιση κατανομή βαρών.

    «Η κυβέρνηση απέτυχε να συγκροτήσει μια πολιτική εξόδου από την κρίση. Το δημοσιονομικό πρόγραμμα ήταν κοινωνικά άδικο και αναποτελεσματικό», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλλει το κόμμα του για ένα διαφορετικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. «Και πέρυσι από το ίδιο βήμα λέγαμε ότι και εκείνος ο προϋπολογισμός δεν εξέφραζε μια επιλογή για σταθεροποίηση της χώρας, αλλά βασίζεται σε καθεστώς λιτότητας. Τονίζαμε και τότε ότι το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Ότι η πολιτική αυτή δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση αλλά οδηγεί σε κρίση», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

    [02] Κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

    Η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών, τόνισε κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σχέδιο της τρόικας για να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους και «ν' αλλάξει χέρια η χώρα». Ακόμα, θεώρησε «σκόπιμα λαθεμένο» τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, με βάση τον οποίο το ΔΝΤ υπολόγισε τις συνέπειες του μνημονίου και δήλωσε πως οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ «κόκκινες γραμμές», καθώς αναμένεται να σβήσουν απ' τον χάρτη οριστικά τη μεσαία τάξη, υποτιμώντας την υποθηκευμένη περιουσία και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ξεπούλημά της στα «αρπακτικά κοράκια των αγορών».

    Κλιμάκωση της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «μιας αντιπαράθεσης με επίκεντρο την κάλπη και τον ελληνικό λαό κομπάρσο». Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδυθεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς στην ουσία πραγματικές αντιθέσεις.

    Με σειρά βουλευτών της συμπολίτευσης να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, εγκαλώντας την για λογικές του τύπου "λεφτά υπάρχουν", παρατάσσεται απόψε στη Βουλή η πλειοψηφία, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2014.

    [03] Πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης προανήγγειλε ο Χ. Αθανασίου

    Οι δύσκολες αποφάσεις δεν τελείωσαν για την κυβέρνηση, αλλά πλέον βρισκόμαστε στο τέλος του δρόμου κι αυτό αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό. Εμείς δεν θα λαϊκίσουμε λέγοντας ότι το 2014 με έναν μαγικό τρόπο θα επιστρέψουμε στον προ κρίσης τρόπο ζωής -αυτά άλλωστε γίνονται στη φαντασία των πολιτικών δυνάμεων που τάζουν στους πάντες τα πάντα- αλλά το 2014 είναι μια χρονιά που μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου, προανήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των διαδικασιών απονομής της.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αθανασίου, ήδη υπό διαμόρφωση υπάρχει πλήθος κομβικών σχεδίων νόμου, πολλά από τα οποία θα κατατεθούν τους πρώτους μήνες του 2014.

    Το πρώτο εξ αυτών, αφορά στη θέσπιση της διαδικασίας της υποχρεωτικής ενδικοφανούς προσφυγής που θα αποσυμφορήσει τα διοικητικά δικαστήρια και θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα για τους πολίτες και το Δημόσιο. Επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, προανήγγειλε νομοσχέδια για: τους Νέους Κώδικες Πολιτικής Δικονομίας, την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, την αναμόρφωση και τον εξορθολογισμό των ποινικών διατάξεων κατά της διαφθοράς, για τη δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει επίκεντρο την κάλπη και τον λαό κομπάρσο

    Κλιμάκωση της όξυνσης της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, «μιας αντιπαράθεσης με επίκεντρο την κάλπη και τον ελληνικό λαό κομπάρσο». Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα κόμματα της συμπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν αποδυθεί σε μια αντιπαράθεση χωρίς στην ουσία πραγματικές αντιθέσεις.

    «Εμένα αυτή η αντιπαράθεση μου θυμίζει την αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μα εν πάση περιπτώσει δεν είναι ανάγκη να μιμείστε το ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε ότι αυτή «η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα είναι οξύτατη και θα πάρει οξύτερες μορφές με επίκεντρο την κάλπη και τον λαό κομπάρσο». Κυριολεκτικά και τα δύο κόμματα μετατρέπουν τον λαό σε κομπάρσο στην κάλπη, επέμεινε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Η ΝΔ λέει το 2016 εκλογές, διότι διαφορετικά θα χάσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Εγώ σας λέω και να τριπλασιαστεί το πλεόνασμα. Όμως έχετε πάρει τη μπουκιά από το στόμα του λαού. Μας έχετε πάρει και τη θέρμανση. Εγώ σας λέω ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα σας το χαρίζουμε».

    Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε επίσης πως «είτε έχουμε κυβέρνηση ΝΔ είτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούν πρόθυμοι συνεργάτες και θα νομοθετούν στη Βουλή, αλλά στην πραγματικότητα οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα επιτελεία των μονοπωλίων. Και γι΄ αυτό το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμία κυβέρνηση».

    [05] Αλ. Τσίπρας: Με τον προϋπολογισμό συνεχίζεται η καταστροφή

    «Σήμερα συζητάμε για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Συζητάμε για ζωές που σβήνουν στο σκοτάδι με κομμένο το ρεύμα της ύπαρξής τους. Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και καλούμαστε να προβληματιστούμε αν αυτή είναι άραγε μια φυσιολογική χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός ή μήπως είμαστε μπροστά στην κορύφωση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας», τόνισε πριν λίγο στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι ο δρόμος της συνέχισης της καταστροφής και του κατευνασμού των ισχυρών και σημείωσε ότι ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και ότι το Μνημόνιο ήταν μια τραγωδία για τη χώρα. «Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι΄ αυτό» είπε ακόμη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε πολιτική που έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη στην οικονομία, τριπλασίασε την ανεργία, έριξε στη φτώχια τον λαό.

    «Μας λέτε ότι σώσατε τη χώρα. Μα ποιον ακριβώς σώσατε;», αναρωτήθηκε.

    [06] Ανοικτός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα καθώς ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των συνδικάτων

    Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, εναντίον του προϋπολογισμού.

    Επαναλειτουργεί ο σταθμός Συντάγματος του μετρό.

    [07] Ο Κρίστιαν Λίντνερ νέος ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας

    Το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας εξέλεξε σήμερα τον 34χρονο Κρίστιαν Λίντνερ ως νέο ηγέτη του.

    Ο Λίντνερ ηγείτο του FDP στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και αντικαθιστά τον Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την εκλογική ήττα του κόμματος που δεν τού επέτρεψε να εξασφαλίσει εκπροσώπηση στο νέο γερμανικό κοινοβούλιο.

    Το FDP συμμετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού των τελευταίων τεσσάρων ετών με την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση της Αγγελα Μέρκελ και την Χριστιανοκοινωνική Ενωση της Βαυαρίας.

    [08] Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

    Με πέναλτι του Ντομίνγκες στο 74' και γκολ του Ολαϊτάν στο 90' ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης και να τον νικήσει 2-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εργοτέλης-Αρης 3-3 και Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0.

    Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο με τις κυριακάτικες αναμετρήσεις:

    ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης

    Ξάνθη-Βέροια

    Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα

    Ατρόμητος-ΟΦΗ

    Καλλονή-Παναθηναϊκός

    Παναιτωλικός-Πανιώνιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2013 - 19:30:26 UTC