Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Ευ. Βενιζέλου στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το σύμφωνο συμβίωσης
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συμβολική κατάληψη στα διόδια Αφιδνών
  • [03] Την Τρίτη στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας
  • [04] Διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο
  • [05] Παρουσία πολλών ξένων ηγετών η κηδεία του Μαντέλα
  • [06] Φτωχότερο το ελληνικό θέατρο
  • [07] Νίκες για Ατρόμητο, Πανθρακικό και Ξάνθη

  • [01] Απάντηση Ευ. Βενιζέλου στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το σύμφωνο συμβίωσης

    Απαντητική επιστολή στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή όσα αναφέρει ο ιεράρχης για το σύμφωνο συμβίωσης, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία στη Βουλή.

    Στην επιστολή, ο κ. Βενιζέλος αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θρησκευτικής πίστης, μη θέλοντας, πάντως, να αναφερθεί σε θέματα κανονικής τάξης.

    Ειδικότερα για το θέμα του «αφορισμού» των βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι θεωρεί τη σχετική αποστροφή του κ. Σεραφείμ ως «σχήμα λόγου και όχι επισκοπική θέση που αξιώνει θεολογική και εκκλησιολογική θεμελίωση».

    [02] Ολοκληρώθηκε η συμβολική κατάληψη στα διόδια Αφιδνών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στα διόδια Αφιδνών κάτοικοι της Κηφισιάς, του Ωρωπού του Διονύσου και Χαλκίδας καθώς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και άλλων οργανώσεων για να διαμαρτυρηθούν τόσο για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών των διοδίων όσο και για την εγκατάσταση νέων σταθμών σε Βαρυμπόμπη και 'Αγιο Στέφανο.

    Οι διαμαρτυρόμενοι, παρουσία και των δημάρχων των περιοχών κατέλαβαν για δύο ώρες, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, συμβολικά τα διόδια χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

    [03] Την Τρίτη στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

    Την Τρίτη αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας προκειμένου να διαβουλευτούν με τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.

    Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι εφικτή η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, από τα τέσσερα προαπαιτούμενα απομένει μόνον η συμφωνία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία- που αγγίζει τη βεβαιότητα- ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην περίπτωση συμφωνίας για τα ΕΑΣ (τα άλλα τρία προαπαιτούμενα αφορούν στον Κώδικα των Δικηγόρων, το πρόγραμμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), η δόση θα «απελευθερωθεί» αυτομάτως, με συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των δανειστών της χώρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής την μεθεπόμενη εβδομάδα. Η εκταμίευση αυτή θα καλύπτει το περίπου 60% των αναγκών εξυπηρέτησης των ομολόγων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.

    [04] Διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο

    Ουκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να επιδιώξει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, έπειτα από την υπαναχώρησή της στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, που ειδικά στην ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας .

    Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν επί τόπου είδε διαδηλωτές να διαλύουν με αξίνες το άγαλμα, αφού πρώτα το είχαν ρίξει στο έδαφος με σκοινιά καιο μεταλλικές μπάρες. Είχε προηγηθεί αντικυβερνητική διαδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

    [05] Παρουσία πολλών ξένων ηγετών η κηδεία του Μαντέλα

    Πενήντα εννέα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν είτε στην επίσημη επιμνημόσυνη τελετή είτε στην κηδεία του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου Νέλσον Μαντέλα, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών Μαϊτέ Νκοάνα-Μασαμπάνε.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων στην επίσημη επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα. Στην τελετή αυτή θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

    Ο βρετανός υπουργός ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα ότι θα παραστεί στην επιμνημόσυνη τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, στο ποδοσφαιρικό στάδιο στο Σοβέτο.

    Λίγο νωρίτερα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ανακοινώσει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια στην κηδεία του Μαντέλα, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στη γενέτειρα του εκλιπόντος νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου, το χωριό Κούνου.

    [06] Φτωχότερο το ελληνικό θέατρο

    Έφυγε από τη ζωή μία σημαντική προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, η ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Μαριέτα Ριάλδη, σε ηλικία 72 ετών.

    Γεννημένη το 1941, η Μαριέτα Ριάλδη φοίτησε στη Σχολή Σταυράκου και στη Δραματική Σχολή Ιωαννίδη και συνεργάστηκε στα πρώτα χρόνια των σπουδών της με τον Δημήτρη Κολλάτο στο Πειραματικό θέατρο Τσέπης. Το 1963 ίδρυσε το Πειραματικό θέατρο που αποτέλεσε ένα μεγάλο «άνοιγμα» για όλες τις νέες θεατρικές δυνάμεις, δίνοντας παράλληλα «στέγη» στο νεοελληνικό έργο που τον καιρό εκείνο ήταν παραγκωνισμένο.

    [07] Νίκες για Ατρόμητο, Πανθρακικό και Ξάνθη

    Με νίκη συνέχισε ο Ατρόμητος τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς επιβλήθηκε 3-0 του ΟΦΗ στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για τη 14η αγωνιστική.

    Ο Πανθρακικός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 στην Κομοτηνή με γκολ των Ίγκορ στο 29ο (πέναλτι) και Ζεκίνια στο 54ο λεπτό,

    Η Ξάνθη νίκησε τη Βέροια 3-0 με γκολ των Τριάδη (1΄), Σολάρι (76΄ πέναλτι) και Μάνταλου (84΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 December 2013 - 17:30:24 UTC