Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος ο Αν. Πάλλης για τα όπλα, φυλακίζεται όμως για την FB Bank
  • [02] Πού θα απευθυνθούν οι δημότες Αθήνας για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
  • [03] «Κλειδί» για την ανάπτυξη οι περιφέρειες, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γ. Χαν
  • [04] «Ανοικτά βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων»
  • [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρότυπο το «μοντέλο» της Κύπρου στη «διάσωση» προβληματικών τραπεζών
  • [06] «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων»
  • [07] Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή η ιταλική κυβέρνηση
  • [08] Επιταχύνεται ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική
  • [09] Ο πάπας Φραγκίσκος, "πρόσωπο της χρονιάς", του περιοδικού Τάιμ

  • [01] Ελεύθερος ο Αν. Πάλλης για τα όπλα, φυλακίζεται όμως για την FB Bank

    Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του, για την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του, ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, ωστόσο χθες το βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέος για την εμπλοκή του στην υπόθεση της FB Bank.

    O επιχειρηματίας ήταν επί μήνες καταζητούμενος, μετά την έκδοση δύο ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του και παραδόθηκε χθες στον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο. Σήμερα απολογήθηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορία που αφορά τα ευρήματα της αστυνομίας σε έρευνα τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, στη Βούλα, αλλά και στο Μουσείο που διατηρεί στην Παλλήνη.

    Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε στην ανακρίτρια όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι τα επίμαχα όπλα τα κατείχε νομίμως. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    [02] Πού θα απευθυνθούν οι δημότες Αθήνας για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

    Στα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να προσέλθουν από αύριο και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δηλαδή έχει κοπεί το ρεύμα ή πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού.

    Οι δημότες, που από την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνοιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στην ΔΕΗ προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

    [03] «Κλειδί» για την ανάπτυξη οι περιφέρειες, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γ. Χαν

    Εικόνα από πρώτο χέρι, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σχηματίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος έχει ήδη περιοδεύσει στις 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, και σήμερα βρέθηκε στο Ηράκλειο.

    Όπως τόνισε ο κ. Χαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι περιφέρειες -με τη σωστή διαχείριση των πόρων μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία- είναι το κλειδί της ανάπτυξης για την Ελλάδα και κατ' επέκταση για την Ευρώπη.

    Δήλωσε δε ικανοποιημένος από την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, σύμφωνα με τον οποίο στο έξης οι περιφέρειες θα διαχειρίζονται το 35% των κοινοτικών κονδυλίων, έναντι του 22% που είναι σήμερα. Μια εξέλιξη -είπε- ιδιαίτερα θετική, αν συνυπολογίσουμε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο τα επιχειρησιακά προγράμματα της Ελλάδας θα είναι 13, ένα για κάθε περιφέρεια, έναντι πέντε που υπάρχουν σήμερα.

    [04] «Ανοικτά βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων»

    Το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, και, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει αύριο ή μεθαύριο, στη Βουλή.

    Πάντως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως, π.χ. το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ή ο ΦΠΑ στην εστίαση.

    Αυτή, την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

    [05] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πρότυπο το «μοντέλο» της Κύπρου στη «διάσωση» προβληματικών τραπεζών

    Οι προβληματικές τράπεζες θα αναδιαρθρώνονται ή θα εκκαθαρίζονται με βάση τη διαδικασία που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Κύπρου, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη μιας κατ' αρχήν συμφωνίας στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών και την κατανομή του κόστους διάσωσης.

    Όπως επισήμανε, η συμφωνία αναμένεται ότι θα αρχίζει με μια διαδικασία «διάσωσης» ανάλογη με εκείνη η οποία εφαρμόστηκε στην Κύπρο, όπου πρώτα θα εμπλέκονται οι μεγαλοκαταθέτες των προβληματικών τραπεζών για την στήριξη των τραπεζικών ιδρυμάτων. Στη συνέχεια, εάν απαιτείται περαιτέρω ρευστότητα, θα χρησιμοποιούνται εθνικά κεφάλαια, ενώ στην ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης, τα χρήματα θα αντλούνται, για μια περίοδο 5 έως 10 ετών, από ένα κοινό ταμείο της Ευρωζώνης.

    [06] «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων»

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα σημαντικά κεφαλαιακά αποθέματα και θα δημιουργήσουν και άλλα από την πώληση δραστηριοτήτων τους που δεν είναι αμιγώς τραπεζικές, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό και ταυτόχρονα αναγκαίο «μάζεμα».δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, στη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ.

    Το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουν οι τράπεζες είναι οι αυξημένες επισφάλειες, τόνισε ο κ. Προβόπουλος, γεγονός που, όπως είπε, θα τους επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στα θέματα χρηματοδότησης που θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μέσα στο 2014.

    Η ΟΤΟΕ παρουσίασε τις θέσεις της για την ανάγκη μιας νέας λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, με κριτήρια που θα στηρίζουν την οικονομία της χώρας, την ελληνική κοινωνία και την εργασία, αναφέρθηκε ιδιαιτέρα στην υπόθεση των συνεταιριστικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι πρέπει να στηριχθούν για να παίξουν το ρόλο τους στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε για όλα αυτά αλλά και γενικότερα, ενημέρωση και τις απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

    [07] Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή η ιταλική κυβέρνηση

    Ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή της Ρώμης έλαβε πριν από λίγο η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, με 379 ψήφους υπέρ, 212 κατά και 2 αποχές.

    Εντός της ημέρας αναμένεται το πράσινο φως και της γερουσίας, όπου η κυβέρνηση συμμαχίας -μετά την αποχώρηση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια από τις τάξεις της συμπολίτευσης-, υπολογίζεται ότι διαθέτει 171 ψήφους επί του συνόλου των 315 εκλεγμένων και των 6 ισόβιων γερουσιαστών.

    Την κυβέρνηση συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Λέτα υποστηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, το μετριοπαθές κέντρο της Επιλογής Πολιτών και της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και τη Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο.

    [08] Επιταχύνεται ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική

    Οι πάγοι της δυτικής Ανταρκτικής λιώνουν σήμερα με ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι είχε παρατηρηθεί το 2010, σύμφωνα με τις έρευνες που έκανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ).

    Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε σήμερα ο ΕΟΔ, μετά από τρία χρόνια ερευνών που βασίστηκαν στις παρατηρήσεις του δορυφόρου CryoSat, οι πάγοι αυτής της περιοχής χάνουν περίπου 150 κυβικά χιλιόμετρα από τον όγκο τους κάθε χρόνο.

    Ο Άντριου Σέφερντ του Πανεπιστημίου του Λιντς, που ήταν επικεφαλής της έρευνας, σημείωσε ότι η παρατηρούμενη μείωση του πάγου ενδέχεται να οφείλεται είτε στο επιταχυνόμενο λιώσιμό του είτε στο γεγονός ότι ο δορυφόρος κάνει πιο ακριβείς μετρήσεις σε σχέση με το παρελθόν. "O CryoSat μας επιτρέπει να επιτηρούμε τις παράκτιες περιοχές και το υψόμετρο της Ανταρκτικής, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν τα παλαιότερα εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας. Φαίνεται ότι οι περιοχές αυτές είναι κρίσιμης σημασίας για τον καθορισμό της συνολικής εικόνας", τόνισε.

    [09] Ο πάπας Φραγκίσκος, "πρόσωπο της χρονιάς", του περιοδικού Τάιμ

    Ο πάπας Φραγκίσκος επελέγη σήμερα ως "πρόσωπο της χρονιάς" 2013 από το αμερικανικό περιοδικό "Τάιμ" επειδή άλλαξε "τον τόνο, την αντίληψη και την προσέγγιση" της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσι Γκιμπς στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

    "Επειδή έβγαλε την παποσύνη από το ανάκτορό της για να τη φέρει στο δρόμο, επειδή έσπρωξε τη μεγαλύτερη Εκκλησία του κόσμου να αντιμετωπίσει τις πιο βαθειές ανάγκες της, και επειδή αποκατέστησε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κρίση και τη συμπόνοια, ο πάπας Φραγκίσκος είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2013 του Time", ανακοίνωσε η Γκιμπς.

    "Σπάνια ένας νέος πρωταγωνιστής της παγκόσμιας σκηνής προκαλεί τόσο γρήγορα τόση προσοχή, τόσο μεταξύ των νέων όσο και μεταξύ των πιο ηλικιωμένων, μεταξύ των πιστών και των σκεπτικιστών, όσο ο πάπας Φραγκίσκος", ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή και ανήλθε το Μάρτιο στο κορυφαίο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 2013 - 17:30:31 UTC