Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιορισμό της χρήσης τζακιών το Σαββατοκύριακο, συνιστούν τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος
  • [02] Ι. Μανιάτης: Διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [03] Παραμένουν τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα
  • [04] Λευκωσία: Έρογλου και Νταβούτογλου τορπίλισαν την επανέναρξη διαλόγου
  • [05] Επεισόδια για τα μέτρα λιτότητας στην Ιταλία

  • [01] Περιορισμό της χρήσης τζακιών το Σαββατοκύριακο, συνιστούν τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος

    Τον περιορισμό, κατά το δυνατόν, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

    [02] Ι. Μανιάτης: Διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

    «Κανένα σπίτι φτωχής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα» είναι ο στόχος της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξή του στην Ημερησία. Ο υπουργός αναφέρεται σε διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και εκφράζει αισιοδοξία για θετική κατάληξη των συζητήσεων με τη Gazprom.

    Η ΔΕΗ έως σήμερα, έχει επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πάνω από 4.000 νοικοκυριά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους, αναφέρει ο κ. Μανιάτης και υπογραμμίζει πως οι εκτιμήσεις μιλούν για έναν τελικό αριθμό μερικών χιλιάδων οικογενειών, που θα προστεθούν στις 470.000 του σημερινού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

    [03] Παραμένουν τα ανοικτά μέτωπα με την τρόικα

    «Ανοικτά» παραμένουν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και τα τέσσερα ζητήματα(πλειστηριασμοί, ΕΑΣ, ΦΠΑ στην εστίαση και φόρος ακινήτων)στα οποία μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους και, για τον συγκεκριμένο λόγο, θα συνεχιστούν και αύριο οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    «Η κουβέντα συνεχίζεται και για τα τέσσερα ζητήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, αποφεύγοντας να δηλώσει βεβαιότητα για μια συμφωνία.

    Με βάση τον προγραμματισμό, στην κυβέρνηση απομένουν δύο μόλις ημέρες για συμφωνία στα προαναφερθέντα θέματα. Καθώς, την ερχόμενη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και οι επικεφαλής της τρόικας, θα αναχωρήσουν για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Και ενώ ο κ. Στουρνάρας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν τον Ιανουάριο, οπότε και θα «ανοίξουν» τα «καυτά» ζητήματα του δημοσιονομικού κενού για το 2014, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2014- 2017, κ.ά., προκειμένου να αρχίσει να δρομολογείται και η δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά έπρεπε να εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο εφέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - τρόικας την Κυριακή

    [04] Λευκωσία: Έρογλου και Νταβούτογλου τορπίλισαν την επανέναρξη διαλόγου

    Οι σημερινές δηλώσεις Έρογλου - Νταβούτογλου τορπίλισαν την όποια δυνατότητα επανέναρξης ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό, τόνισε απόψε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης. Νωρίτερα, οΤούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε καλέσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη «να μην κάνει μανούβρες τακτικής».

    Στο μεταξύ, μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη σημειώθηκε αργά το απόγευμα, όταν ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ , Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετέβη στα κατεχόμενα και συνάντησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Μάλιστα, η συνάντηση έγινε στην ούτως καλούμενη πρεσβεία της Τουρκίας. Είναι η πρώτη φορά, που εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών συναντήθηκε με αξιωματούχο της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα η συνάντηση, η οποία διήρκησε για πάνω από μισή ώρα, ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ και μετά το τέλος της δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση.

    [05] Επεισόδια για τα μέτρα λιτότητας στην Ιταλία

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Ρώμη, το Τορίνο και τη Βενετία, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνει το τελευταίο διάστημα το κίνημα Φορκόνι των αγροτών και των φορτηγατζήδων.

    Φοιτητές εκτόξευσαν χρωμοβόμβες εναντίον αστυνομικών στο Τορίνο, στη βορειοδυτική Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και έχει εξελιχθεί στην "εστία" των διαδηλώσεων.

    Ακροδεξιοί διαδηλωτές, φορώντας μάσκες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ρώμη και κατέβασαν την ευρωπαϊκή σημαία, πριν επέμβουν οι αστυνομικοί και τους διαλύσουν.

    Το κίνημα των Φορκόνι, που έχει ως σύμβολο το δικράνι των αγροτών, ετοιμάζεται να οργανώσει μια επιχείρηση διακοπής της κυκλοφορίας στο κέντρο της Ρώμης από την Τετάρτη και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, δηλαδή να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές και να αλλάξει πλήρως η πολιτική ηγεσία.

    Το κίνημα ξεκίνησε από τη Σικελία και σε αυτό εντάχθηκαν αρχικά αγρότες που δυσανασχετούσαν με την αύξηση των φόρων και φοβούνταν ότι με την εφαρμοζόμενη πολιτική θα εξαφανιστούν οι μικροκαλλιέργειες. Στις τάξεις του έχουν ενταχθεί πλέον τεχνίτες, έμποροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες οδηγοί και άλλοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 December 2013 - 19:30:24 UTC