Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eπανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Δουλέμποροι κρατούσαν όμηρους και βασάνιζαν 10 Σύρους μετανάστες
  • [03] «Δεν θα θιγούν ποτέ οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ»
  • [04] Η ΕΕ αναστέλλει τις συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία

  • [01] Eπανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης

    Με ποσοστό 81,2% επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης. Όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της καταμέτρησης που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα ψήφισαν 958 μέλη εκ των οποίων 778 ψήφισαν τον κ. Κουβέλη, 169 λευκό και 11 άκυρο .

    Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε αμέσως μετά την επανεκλογή του ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να είναι παρούσα, πιο δυνατή, με υπεύθυνο πολιτικό λόγο και θέσεις καθώς η χώρα και η κοινωνία δικαιούνται να προχωρήσουν μπροστά, να ανασυγκροτηθούν και να αντιμετωπισθούν όλα εκείνα που έχουν οδηγήσει στην βαθύτατη κρίση την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες . Επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει με την ίδια ευθύνη την πορεία της στην πολιτική ζωή προσφέροντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα για να αλλάξει την πολιτική και για να κινηθεί η πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη.

    Αργά το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση θα εκλέξει τον γραμματέα του κόμματος.

    [02] Δουλέμποροι κρατούσαν όμηρους και βασάνιζαν 10 Σύρους μετανάστες

    Σπείρα απάνθρωπων δουλεμπόρων, που αποτελείτο από αλλοδαπούς πακιστανικής υπηκοότητας, κρατούσε αλυσοδεμένους 10 Σύρους μετανάστες, στο Κορωπί, τους οποίους άφηναν νηστικούς και χωρίς νερό και τους βασάνιζαν, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους.

    Η σπείρα εξαρθρώθηκε χτες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Κορωπίου και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τέσσερις Πακιστανούς, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

    Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τι συνέβαινε, όταν δύο από τους φυλακισμένους μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τις αλυσίδες τους και έτρεξαν αμέσως στην Αστυνομία, όπου ζήτησαν βοήθεια.Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα δραστηριοποιείτο συστηματικά στην αρπαγή και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, τους οποίους «φυλάκιζαν» και με χρήση βίας τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα.

    [03] «Δεν θα θιγούν ποτέ οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ»

    Δεν θα θιγούν οι καταθέσεις το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και κάτω σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθεί-εξυγιανθεί με ίδια μέσα (bail-in) μια τράπεζα, αν χρεοκοπήσει, αναφέρει ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ στο Έθνος της Κυριακής.

    «Η εκκαθάριση εκ των έσω δεν θα θίξει ποτέ τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και αυτές θα τυγχάνουν πάντοτε προστασίας» αναφέρει ο Επίτροπος και υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που χρειασθεί να σωθεί μια τράπεζα με ίδια μέσα το κόστος θα επωμισθούν μέτοχοι και πιστωτές.

    Ο κ. Μπαρνιέ τονίζει ότι «εξάγουμε τα συμπεράσματα της οικονομικής κρίσης και της εξάπλωσής της στα κράτη από τα οποία η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη που υπέφερε πραγματικά» και προσθέτει: «Ενισχύουμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια καλύτερης ποιότητας και διασφαλίζουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη εποπτεία και διακυβέρνηση των τραπεζών».

    [04] Η ΕΕ αναστέλλει τις συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία

    Η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις διαδικασίες για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Ουκρανία με το αιτιολογικό ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του Κιέβου "στην πραγματικότητα είναι αβάσιμα".

    Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέφαν Φούλε ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter ότι την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Σεργκέι Αρμπούζοφ ότι οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας προϋποθέτουν τη σαφή δέσμευση του Κιέβου ότι θα υπογράψει, αλλά έκτοτε η ουκρανική κυβέρνηση δεν απάντησε.

    Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Φούλε, η διαδικασία αναστέλλεται."Τα λόγια και οι πράξεις του προέδρου και της κυβέρνησης σχετικά με την εμπορική συμφωνία απέχουν πολύ. Τα επιχειρήματά τους, ουσιαστικά, είναι αβάσιμα", έγραψε ο επίτροπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 December 2013 - 17:30:22 UTC