Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για τα υποβρύχια
  • [02] Το απόγευμα η ονομαστική φανερή ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής
  • [03] Συνεχίζεται η απολογία του Αντ. Κάντα
  • [04] Παράταση της απεργίας των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ Αττικής
  • [05] Καταβάλλεται στους αγρότες το υπόλοιπο ποσό επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου
  • [06] Νέα διήμερη απεργία κήρυξε η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ
  • [07] Κ. Μίχαλος: Η λιτότητα πάνω στη λιτότητα δεν φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα
  • [08] Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση στην ΕΕ
  • [09] «Πετύχαμε πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή»
  • [10] Δύο νεκροί σε νοσοκομείο από τα πυρά ενόπλου, στις ΗΠΑ
  • [11] Πρώτη φορά εκτυπώθηκαν νέα κύτταρα ματιού

  • [01] Συζήτηση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για τα υποβρύχια

    Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Στις 9 συνολικά σελίδες της πρότασής του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «επιζήμιες για τα ελληνικά συμφέροντα τις δύο συμβάσεις που είχαν υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τους Γερμανούς κατασκευαστές», ενώ τονίζει ότι «η υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων 209 και 214 αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξεκίνησε με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ τον Μάρτιο του 1998 και έλαβε συγκεκριμένη μορφή με τις συμβάσεις 012Β/00 και 021Β/02 οι οποίες υπεγράφησαν επί θητείας του πρωτοδίκως καταδικασθέντος για την ίδια υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

    [02] Το απόγευμα η ονομαστική φανερή ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

    Με ονομαστική φανερή ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στις 16:30, η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει για την αναστολή ή μη της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

    Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αναμένεται να υποστηριχθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, όπως διαπιστώθηκε κατά τη σχετική συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, που έγινε αργά χθες βράδυ στην oλομέλεια της Βουλής.

    Όλα σχεδόν τα κόμματα συντάχθηκαν με το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [03] Συνεχίζεται η απολογία του Αντ. Κάντα

    Σήμερα πρόκειται να συνεχίσει η απολογία ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Κάντα, που λογοδοτεί από χθες το μεσημέρι για τον λογαριασμό με ποσό 13,7 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο του πρώην στελέχους του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, Γιάννη Μαντζουράνη ο εντολέας του προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο και να συνεργαστεί με τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα ΥΠΕΘΑ. 'Οπως τονίζει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο κ.Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας έδωσε στοιχεία για ακόμη έναν λογαριασμό με ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με την διερευνώμενη υπόθεση .

    [04] Παράταση της απεργίας των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ Αττικής

    Την παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου.Αύριο θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει θέματα μεταθέσεων, μετατάξεων και αποσπάσεων του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, παρατείνει για ένα περίπου τρίμηνο τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των θεραπόντων γιατρών του, και διατηρεί για έναν ακόμη χρόνο τα υφιστάμενα όρια των Υγειονομικών Περιφερειών.

    [05] Καταβάλλεται στους αγρότες το υπόλοιπο ποσό επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου

    Σήμερα καταβάλλεται σε 455.567 δικαιούχους αγρότες το υπόλοιπο ποσό, ύψους 23 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2013. Το συνολικό ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για τη φετινή χρονιά ανήλθε στο ποσό των 160 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, ο τρόπος επιστροφής του ειδικού φόρου αλλάζει από το 2014 και η μικτή επιτροπή των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών που έχει συσταθεί, επεξεργάζεται τις τελικές της προτάσεις για την εφαρμογή της νέας απλοποιημένης διαδικασίας.

    [06] Νέα διήμερη απεργία κήρυξε η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ

    Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, κήρυξαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για σήμερα και αύριο, Πέμπτη, χωρίς όμως η απόφαση να αναγνωρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση που συγκάλεσε η απεργιακή επιτροπή και συμμετείχε η μειοψηφία των υπαλλήλων του ιδρύματος.

    Όσοι συμμετείχαν, επέδωσαν στουςεκπροσώπους της πλειοψηφικής παράταξης του συλλόγου που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα λήξη της απεργίας, νομικό έγγραφο με το οποίο αναφέρουν, ότι κηρύσσουν έκπτωτο το ΔΣ.Παράλληλα, αποφάσισαν την προκήρυξη εκλογών για την αλλαγή διοίκησης στον σύλλογο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.Το προεδρείο του συλλόγου από την πλευρά του, έχει δηλώσει, ότι δεν καλύπτει τους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στην εργασία τους.

    Από την πλευρά του, πάντως, ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά.

    [07] Κ. Μίχαλος: Η λιτότητα πάνω στη λιτότητα δεν φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα

    «Η λιτότητα πάνω στη λιτότητα δεν φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο οποίος συμμετείχε στο χθεσινό ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

    Στην ερώτηση αν βλέπει το 2014 πιο ενθαρρυντικό, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Το 2014 το βλέπω ενθαρρυντικό εφόσον αλλάξουν μυαλά, για να το πω πολύ απλά, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Δεν μπορούμε, την στιγμή που το επισημαίνουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, να συνεχίσουμε μέσα σ' αυτό το υφεσιακό περιβάλλον. Η λιτότητα επάνω στη λιτότητα δεν φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα. Ας το καταλάβει επιτέλους η κα Μέρκελ και οι συν αυτώ, έτσι ώστε να προχωρήσει η Ευρώπη, όχι η Ελλάδα μόνο, αλλά όλη η Ευρώπη μπροστά».

    [08] Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση στην ΕΕ

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σημείωσαν σημαντική πρόοδο αργά χθες τη νύχτα στις διαπραγματεύσεις τους για την τραπεζική ένωση και δήλωσαν αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σήμερα.

    "Απόψε πραγματοποιήσαμε σημαντική πρόοδο για την οικοδόμηση της τραπεζικής ένωσης", δήλωσε ο ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν. Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αφορά τη χρηματοδότηση του μηχανισμού για το κλείσιμο των προβληματικών τραπεζών.

    Η σύνοδος του Eurogroup, η οποία διήρκεσε επτά ώρες, είχε στόχο την προετοιμασία της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 28 σήμερα, κατά την οποία οι υπουργοί θα επιδιώξουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. "Προετοιμάσαμε το έδαφος για αύριο, γεγονός που με κάνει πολύ αισιόδοξο ότι αύριο μπορεί να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] «Πετύχαμε πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή»

    «Η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας εισέρχεται σήμερα σε μια «εποχή ευκαιριών, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία θα διεκδικήσει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομία».

    Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας».

    Επίσης, σημείωσε ότι «το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου 10% του ΑΕΠ από το 2009, η μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά».

    [10] Δύο νεκροί σε νοσοκομείο από τα πυρά ενόπλου, στις ΗΠΑ

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμα τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα νοσοκομείο στο Ρίνο της Νεβάδα, αναφέρει η εφημερίδα Gazette Journal.

    Σύμφωνα με τις αναφορές, ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο ένοπλος, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το περιστατικό συνέβη σε ένα ιατρικό γραφείο του νοσοκομείου και οι αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [11] Πρώτη φορά εκτυπώθηκαν νέα κύτταρα ματιού

    Βρετανοί ερευνητές για πρώτη φορά εκτύπωσαν με επιτυχία νέα κύτταρα ματιού. Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για την εκτύπωση τεχνητού ιστού ως μοσχεύματος, προερχόμενου από μια ποικιλία κυττάρων του ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της τύφλωσης μελλοντικά. Πρόκειται για μια ακόμη πρόοδο στο πεδίο της τρισδιάστατης εκτύπωσης στις βιοατρικές επιστήμες και στην αναγεννητική ιατρική.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Κιθ Μάρτιν και τη δρα Μπάρμπαρα Λόρμπερ του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Biofabrication", σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν πως η τεχνική τους είναι ακόμα στα αρχικά στάδια και χρειάζεται βελτίωση, συνεπώς θα χρειαστούν αρκετές ακόμα δοκιμές σε ζώα, προτού αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 December 2013 - 7:30:25 UTC