Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της Εξεταστικής για τα υποβρύχια το ΚΚΕ, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα
  • [02] Την Παρασκευή αρχίζει ο διάλογος του υπ. Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Π. Καμμένος: Να αποδοθούν ευθύνες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων»
  • [04] Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και για γάμους, διαζύγια και βαπτίσεις
  • [05] Σε λογαριασμό στην ΤτΕ τα ποσά από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου
  • [06] H Ρωσία ενέκρινε τον νόμο περί αμνηστίας
  • [07] Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 2-2

  • [01] Υπέρ της Εξεταστικής για τα υποβρύχια το ΚΚΕ, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα

    «Εξαιρετικά ρηχή πολιτικά», χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αν και αποσαφήνισε ότι το κόμμα της θα την υπερψηφίσει, παρ' ότι (τα δύο κόμματα) έχουν διαφορετική στόχευση.

    Εξάλλου, μίλησε για συγκεκριμένο, υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα, που υπάρχει με τις συμφωνίες για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια, ενώ σημείωσε ότι ποτέ οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν έφθασαν σε βάθος, για να εντοπιστούν πολιτικές ή ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες.

    «Η πολιτική στόχευση του ΚΚΕ δεν είναι ίδια με του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να ανατραπεί όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ριζικά η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική της», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε:

    «Το ΚΚΕ αξιοποιεί το βήμα της Βουλής, με στόχο να ενισχύεται το εργατικό κίνημα και όχι για να αλλάζουμε τη συνταγή με το κουτάλι».

    [02] Την Παρασκευή αρχίζει ο διάλογος του υπ. Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

    Την πρόθεσή του να έχει μπει, έως τα τέλη Ιανουαρίου, σε λειτουργία ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε σήμερα στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ) , Αθ. Αποστολόπουλο και Γ. Χρονόπουλο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους, προκειμένου να καθορίσει το πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε κατ' εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο διάλογος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ξεκινά άμεσα, με την πρώτη συνάντηση, την Παρασκευή, στην οποία από την πλευρά του υπουργείου θα συμμετέχουν οι κ.κ. Μπέζας, Κοντός και Καλλίρης, αλλά και εκπρόσωπος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γνωμοδοτεί όσον αφορά τη διοικητική διαδικασία.

    Ερωτηθείς για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της υφυπουργού Υγείας, Ζέτας Μακρή και της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η κυρία Μαλλιώρη είχε κάνει μια παραίτηση πριν από μερικές εβδομάδες, την οποία τότε δεν είχα κάνει αποδεκτή. Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων, σκοπεύω να την κάνω αποδεκτή».

    Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με αφορμή και την έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας που υπάρχει από το 2011, ο υπουργός Υγείας απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην υφυπουργό και τα αρμόδια όργανα που θα ασχοληθούν με το θέμα.

    [03] Π. Καμμένος: Να αποδοθούν ευθύνες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων»

    Για συγκάλυψη του «σκανδάλου των υποβρυχίων» κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος -κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή- καταλόγισε στα κόμματα της κυβέρνησης ότι την καταψηφίζουν για να «διασώσουν» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Ο κ. Καμμένος, αφού ανέφερε ότι «οι αμαρτίες ξεκίνησαν πριν καν υπογραφεί η σύμβαση» για τα υποβρύχια, ζήτησε να «επεκταθεί» η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής σε «κάθε παρεμπίπτον ζήτημα» για να αποδειχθεί ποιοι πήραν μίζες από τις συμφωνίες, που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.

    Ο κ. Καμμένος ζήτησε να υπερψηφιστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να αποδοθούν ευθύνες και να επιστραφούν τα κλεμμένα λέγοντας «οι μίζες που δόθηκαν είναι δέκα φορές παραπάνω από όσα παίρνει η κυβέρνηση από τους πολίτες και από τις κατασχέσεις σπιτιών, που θέλει να φέρει».

    [04] Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και για γάμους, διαζύγια και βαπτίσεις

    Τις συναλλαγές της με τους πολίτες εκσυγχρονίζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με σκοπό τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση αδειών και πιστοποιητικών γάμου, διαζυγίου και βάπτισης.

    Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την εισηγμένη εταιρεία Byte Computers ΑΒΕΕ για την υλοποίηση έργου, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά δημιουργείται πληροφοριακό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των κατά τόπους ενοριών και της κεντρικής δομής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο οποίο θα μπορούν να προστρέχουν οι πιστοί ακόμη και για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας τέλεσης ενός μυστηρίου, όπως ο γάμος ή η βάπτιση.

    [05] Σε λογαριασμό στην ΤτΕ τα ποσά από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου

    Έναν υπολογαριασμό στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχει ανοιχθεί, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στον οποίο θα κατατίθενται ποσά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου που θα προέρχονται από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

    Ειδικότερα, πρόκειται για έναν υπολογαριασμό, οι πόροι του οποίου στόχος είναι να διοχετευθούν σε υποδομές στα πεδία της πρόνοιας, υγείας και παιδείας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

    [06] H Ρωσία ενέκρινε τον νόμο περί αμνηστίας

    Η ρωσική Δούμα ενέκρινε σήμερα έναν νόμο για την παροχή αμνηστίας, ο οποίος σύμφωνα με δικηγόρους θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση των δύο μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot και να οδηγήσει στην άρση των κατηγοριών εναντίον των 30 ακτιβιστών της Greenpeace.

    Η κάτω βουλή υιοθέτησε τον νόμο, με 446 ψήφους υπέρ σε σύνολο 450 βουλευτών, τον οποίο είχε παρουσιάσει στις 9 Δεκεμβρίου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την υιοθέτηση του πρώτου μετασοβιετικού συντάγματος στη Ρωσία.

    Σύμφωνα με δικηγόρους, ο νόμος αυτός, που ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση των μελών των Πούσι Ράιοτ Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλιοχίνα, που κανονικά ολοκληρώνουν την διετή ποινή φυλάκισης που τους είχε επιβληθεί επειδή τραγούδησαν μια πανκ προσευχή κατά του Πούτιν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Μάρτιο.

    [07] Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης 2-2

    «Στραβοπάτησε» ο Εργοτέλης στο Ηράκλειο. Οι Κρήτες στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 16ης ημέρας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν, έστω και προσωρινά, στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Μπαντιμπαγκά (16`) και Πελέ (45`+3), ενώ για τον Απόλλωνα, που έψαχνε κάποιο βαθμό για να μπορέσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, σκόραρε ο Πετρόπουλος (17`, 43`).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 December 2013 - 15:30:24 UTC