Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δώρο» 126 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα συνεπάγεται η έξοδος του Δουβλίνου από το μνημόνιο
  • [02] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζει την έκθεση για τα πεπραγμένα της τρόικας
  • [03] Η Μόσχα εγκαλεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ ότι δυναμιτίζει το κλίμα
  • [04] Eκατομμύρια δολάρια σε κουτιά υποδημάτων με αποδέκτες υπουργούς, στην Τουρκία
  • [05] Εβδομήντα δύο μικρά κεφάλαια ιστορίας από τον Δημήτρη Καμπουράκη

  • [01] «Δώρο» 126 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα συνεπάγεται η έξοδος του Δουβλίνου από το μνημόνιο

    «Μπόνους» 126 εκατ. ευρώ, για τη μείωση του δημοσίου χρέους, συνεπάγεται για την Ελλάδα η έξοδος της Ιρλανδίας από το καθεστώς μνημονίου.

    Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «Irish Examiner» και δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Ελληνικό δώρο», στο πλαίσιο έγκρισης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής στρατηγικής της Ιρλανδίας, η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.

    Καθώς τώρα η Ιρλανδία έχει επίσημα εξέλθει του προγράμματος διάσωσης και είναι και πάλι ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, οφείλει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

    [02] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζει την έκθεση για τα πεπραγμένα της τρόικας

    Στη φάση της σύνταξης ενός πρώτου σχεδίου κοινής έκθεσης για τα πεπραγμενα της τρόικας στην ΕΕ, βρίσκονται ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του Ευρωπαικου Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) 'Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλιστής Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Agence Europe, προς το παρόν έχουν «περιορισμένες φιλοδοξίες», δεδομένου οτι πολλοί αρμόδιοι παράγοντες είτε έχουν αρνηθεί να προσέλθουν στις ακροάσεις ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της ευρωβουλής είτε δεν έχουν ακόμη δώσει τις γραπτές απαντήσεις τους στις ερωτήσεις που τους έχουν υποβληθεί.

    'Οπως αναφέρει η Agence Europe ο εισηγητής του ΕΛΚ Ο. Κάρας θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις αυτές δεν δημιουργούν πρόβλημα, διότι τα διαθέσιμα σε αυτό το στάδιο έγγραφα θα χρησιμεύσουν ως βάση για τις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η τελική έκθεση ενδέχεται να περιλαμβάνει πληροφορίες που δεν έχουν αποσταλεί ακόμη, μαζί με στοιχεία που θα προκύψουν από τις επισκέψεις μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις αντίστοιχες χώρες.

    [03] Η Μόσχα εγκαλεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ ότι δυναμιτίζει το κλίμα

    Σε μία ασυνήθιστη για τη Μόσχα υιοθέτηση επικριτικής στάσης απέναντι στη Δαμασκό, η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ότι κλιμακώνει την ένταση στη Συρία με τις δηλώσεις του σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2014 σε μία χώρα που έχει αφανισθεί από μία σχεδόν τριετή σύρραξη.

    «Τέτοιες δηλώσεις δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να κλιμακώνουν την ένταση και δεν οδηγούν καθόλου στον κατευνασμό της κατάστασης» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ έχει επαναλάβει πολλές φορές δια στόματος ποικίλων αξιωματούχων του ότι ο σύρος πρόεδρος «έχει το δικαίωμα» να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2014.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Eκατομμύρια δολάρια σε κουτιά υποδημάτων με αποδέκτες υπουργούς, στην Τουρκία

    Το... κουτί της Πανδώρας στην υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία είναι τα κουτιά υποδημάτων που περιείχαν εκατομμύρια δολάρια και διατέθηκαν σε υπουργούς και στο διοικητή της κρατικής τράπεζας Χάλκμπανκ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας που διέρρευσαν σήμερα, ενώ η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «βρώμικο σχέδιο» την εισαγγελική έρευνα και «συμμορία» όσους μετέχουν στην όλη επιχείρηση.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός χτες το βράδυ χαρακτήρισε «βρώμικο σχέδιο» την επιχείρηση και είπε πως, «εάν επί 14 μήνες πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δίχως να ενημερώνονται οι ανώτεροι, τότε αυτό είναι ένα είδος πολιτικού σχεδιασμού που δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα είδος συμμορίας διεθνών διαστάσεων με εσωτερικά παρακλάδια». Είπε επίσης ότι «έκαναν ένα βήμα με τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη και απέτυχαν. Τώρα κάνουν άλλο ένα βήμα και ρίχνουν λάσπη». Ήδη έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους 11 διοικητές στην ασφάλεια Κωνσταντινούπολης, 18 διοικητές στην ασφάλεια 'Αγκυρας και 4 διοικητές στην ασφάλεια Σμύρνης.

    Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) μετέδωσε σήμερα την πληροφορία ότι χτες το βράδυ η εισαγγελία έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση για την άρση της ασυλίας τεσσάρων υπουργών, δηλαδή των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    [05] Εβδομήντα δύο μικρά κεφάλαια ιστορίας από τον Δημήτρη Καμπουράκη

    Μετατηλεοπτικός Καμπουράκης; Δεν το έκρυψε ποτέ ο ίδιος. Μεγάλη και παλιά αγάπη του δημοσιογράφου είναι η ιστορία, που όπως λέει «περνά καλά μαζί της». Μπορεί το ευρύτερο κοινό να τον υποδέχεται κάθε πρωί στο σπίτι του, σχεδον λίγο πριν ξημερώσει , και ο ίδιος να έχει αφοσιωθεί με όλες του τις σωματικές δυνάμεις για να ανταπεξέλθει στη δυσκολία της είδησης, της επανάληψης και της τηλεθέασης, ωστόσο η πνευματική του ισορροπία επιτυγχάνεται, όταν γράφει γι΄αυτά που αγαπά και θεωρεί σημαντικά.

    Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε ο γ΄τόμος του βιβλίου του «Μια σταγόνα ιστορία» από τις εκδόσεις Πατάκη, ένα βιβλίο που επικαιροποιείται ακόμη περισσότερο καθώς περιλαμβάνει χαρακτηριστικά κεφάλαια για το Μνημόνιο του 1843 και το ανάθεμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το βασικό υλικό προέρχεται από τα κείμενα των ραδιοφωνικών εκπομπών του δημοσιογράφου στον ΒΗΜΑ FM.

    To ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον Δημήτρη Καμπουράκη, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και μίλησε μαζί του για ιστορία και λίγη πολιτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 9:30:25 UTC