Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το θέμα του ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε τον Ι. Τέντε η Ζ. Μακρή
  • [02] Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Αναμένει αλλαγές η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει οριστικά το παράθυρο για άρση των πλειστηριασμών
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα αρχίζει την Προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις
  • [06] Κάλεσμα Λ. Γρηγοράκου προς τους δήμους για διάλογο στο θέμα της κινητικότητας
  • [07] Αίτηση αποφυλάκισης, με βολές κατά πάντων, κατέθεσε ο βουλευτής της ΧΑ Ιω. Λαγός
  • [08] Προχωρά η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής «Τιθορέα- Δομοκός»
  • [09] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη κυκλώματος με πλαστά ασφαλιστήρια ΙΧ
  • [10] Αύριο η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης σε 670.000 αγρότες
  • [11] Mε ρυθμό 1,7% προβλέπεται να αναπτυχθεί η Αυστρία το 2014
  • [12] Ενδεχόμενη η παραπομπή Τούρκων υπουργών στο Ανώτατο Δικαστήριο
  • [13] Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε τον προϋπολογισμό του 2014
  • [14] Ένοχοι οι δύο άνδρες που δολοφόνησαν στο Λονδίνο, έναν βρετανό στρατιώτη

  • [01] Για το θέμα του ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε τον Ι. Τέντε η Ζ. Μακρή

    Συνάντηση με τον Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε, είχε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, για να τον ενημερώσει σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει στον ΟΚΑΝΑ.

    Ο κ. Τέντες, υπέδειξε, στην κ. Μακρή να απευθυνθεί στον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζήτησαν και άλλα θέματα γενικότερης πολιτικής κατά της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας.

    [02] Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

    Οι εργασίες της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (19- 22 Δεκέμβρη) ξεκινούν το απόγευμα στον χώρο του «Σινέ Κεραμεικός».

    Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική διαδικασία σε επίπεδο νέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σκοπός της οποίας είναι να οδηγήσει στη συγκρότηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

    Χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας. Το προηγούμενο διάστημα, οι οργανώσεις μελών των Νέων ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν επί της Διακήρυξης και του Σχεδίου Αρχών Λειτουργίας. Το πρώτο αφορά στην πολιτική ταυτότητα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ορίζει τα βασικά πεδία πάλης (ανεργία των νέων, αλλαγές στην εκπαίδευση, δημοκρατικά δικαιώματα, πάλη ενάντια στον φασισμό κλπ), ενώ το δεύτερο αποτελεί ένα προοίμιο καταστατικού που ορίζει τα βασικά σημεία της εσωτερικής διάρθρωσης και λειτουργίας της οργάνωσης, καθώς και τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Αναμένει αλλαγές η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

    Η ΔΗΜΑΡ θα εξαρτήσει την υπερψήφιση ή όχι της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς, από το εύρος της αποδοχής των αλλαγών, που έχει προτείνει με την τροπολογία που έχει καταθέσει για τρίτη φορά σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.

    Αυτό συνάγεται από ανακοίνωση του κόμματος, ενόψει της αναμενόμενης κατάθεσης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

    Στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι με την τροπολογία της, ζητείται η παράταση του διαστήματος προστασίας έως το τέλος του 2015 και η συνέχιση της ισχύος του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που προστάτευε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας για οφειλές προς τις τράπεζες έως και 200.000 ευρώ.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει οριστικά το παράθυρο για άρση των πλειστηριασμών

    «Σε αγαστή συνεργασία, κυβέρνηση και τρόικα, και αφού προηγουμένως στήθηκε μια εικονική διαπραγμάτευση, φέρνουν νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει οριστικά το παράθυρο για άρση πλειστηριασμών και απελευθέρωση κατασχέσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, και προσθέτει πως «η κυβέρνηση προχωράει σε αυτή την επικοινωνιακή κίνηση την τελευταία στιγμή με μια fast track διαδικασία, προχωρώντας σε έναν εκβιασμό προς τους κυβερνητικούς βουλευτές».

    [05] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα αρχίζει την Προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις

    «Η Ελλάδα αρχίζει την Προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και επικείμενη ανάκαμψη. Θα είναι μια Προεδρία ελπίδας, ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

    Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

    Διαβάστε επίσης: Σύνοδος Κορυφής για τραπεζική ένωση, ενέργεια, μετανάστευση

    [06] Κάλεσμα Λ. Γρηγοράκου προς τους δήμους για διάλογο στο θέμα της κινητικότητας

    Συναίνεση και διάλογο ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος συμμετέχει σε σύσκεψη του υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, στα Γιάννενα.

    Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι η επιστολή που έστειλε χθες στους δήμους για την κινητικότητα, δίνει το δικαίωμα να ξανασυζητήσουν εφ' όλης της ύλης όλα τα ζητήματα. Όπως διευκρίνισε, η αξιολόγηση του υπουργείου Εσωτερικών έγινε με στοιχεία που έδωσαν οι ίδιοι οι δήμοι έως τον Ιούνιο και πρόσθεσε: «Το ότι υπήρξαν μετά διαθεσιμότητες στους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, αυτό μπορεί να διορθωθεί. Αυτό λέει και η επιστολή μου. Ελάτε να το διορθώσουμε. Ελάτε να συζητήσουμε».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη.

    [07] Αίτηση αποφυλάκισης, με βολές κατά πάντων, κατέθεσε ο βουλευτής της ΧΑ Ιω. Λαγός

    Αίτηση αποφυλάκισης, η οποία εκτείνεται σε 63 σελίδες, μέσω των οποίων κατακεραυνώνει τα πολιτικά κόμματα, αναφέρεται στην υπόθεση της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και παραθέτει φωτογραφίες με ειρωνικά σχόλια για «τάγματα εφόδου» της ΟΝΕΔ της ΠΑΣΠ και της ΚΝΕ, κατέθεσε ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός.

    Ο βουλευτής Β' Πειραιά δηλώνει πολιτικός κρατούμενος και αναφέρει ότι η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική και κατόπιν επιθυμίας ξένων, αμερικανικών και ευρωπαϊκών, λόμπι, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί τόσο η συγκυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα.

    Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής, αφού ξεκαθαρίζει ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανατροπή του «διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» μέσω των εκλογών, τονίζει ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής παρουσίας της Χρυσής για να αναχαιτιστεί «η λαϊκή οργή».

    [08] Προχωρά η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής «Τιθορέα- Δομοκός»

    Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου ολοκλήρωσης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα- Δομοκός, ύψους 374,2 εκατ. ευρώ.

    Με την υπογραφή της σύμβασης, κλείνει η «τρύπα» στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, επιτρέποντας αισθητή μείωση του χρόνου διαδρομής μεταξύ των δύο πόλεων, η οποία θα διανύεται πλέον σε τρεισήμισι ώρες.

    [09] Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη κυκλώματος με πλαστά ασφαλιστήρια ΙΧ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δώδεκα μέλη της ομάδας.

    Τα μέλη της, είχαν συστήσει «μαϊμού» ασφαλιστική εταιρεία, η οποία - υποτίθεται- ήταν υποκατάστημα βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας.

    Σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, πράκτορες και διαμεσολαβητές, αναλάμβαναν την έκδοση πλαστών ασφαλιστηρίων αστικής ευθύνης οχημάτων.

    [10] Αύριο η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης σε 670.000 αγρότες

    Η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, συνολικού ύψους 1,046 δισ. ευρώ, σε 670.000 δικαιούχους αγρότες, θα γίνει αύριο, ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει περισσότερα από 8.000 άτομα να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

    Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Επιδοτήσεων) και των υπόλοιπων αρμοδίων υπηρεσιών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την έγκαιρη εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης.

    Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει σήμερα, αργά το απόγευμα, από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ και τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από αύριο το πρωί. Οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορηθούν σήμερα τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

    [11] Mε ρυθμό 1,7% προβλέπεται να αναπτυχθεί η Αυστρία το 2014

    Δυναμικότερο ρυθμό ανάπτυξης πρόκειται να έχει η οικονομία της Αυστρίας από τον επόμενο χρόνο, εμφανίζοντας το 2014 πραγματική αύξηση 1,7% και το 2015 ακόμα υψηλότερη στο 2%, όπως αναφέρεται στις τριμηνιαίες προβλέψεις των δύο μεγαλύτερων οικονομικών ινστιτούτων της χώρας, του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας και του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών, που παρουσιάστηκαν σήμερα στη Βιέννη.

    Ο κύριος λόγος για την εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι είναι η μεγαλύτερη επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, καθώς και μια τόνωση του εξωτερικού εμπορίου, ενώ αύξηση αναμένεται να σημειώσει και η ιδιωτική κατανάλωση.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ιδιωτική κατανάλωση, έπειτα από μια μείωση που παρουσίασε εφέτος, αναμένεται να ανακάμψει και να αυξηθεί κατά μία εκατοστιαία μονάδα σε ετήσια βάση, αλλά να παραμείνει σχετικά ασθενής λόγω της ήπιας εξέλιξης σε μισθούς και ημερομίσθια και της σχετικής έντασης στην αγορά εργασίας.

    [12] Ενδεχόμενη η παραπομπή Τούρκων υπουργών στο Ανώτατο Δικαστήριο

    Ο δρόμος του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ανοίξει για τους υπουργούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διαφθοράς, αν η εισαγγελία στείλει σχετικό αίτημα.

    Το αίτημα της εισαγγελίας γνωστοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια μεταβιβάζεται μέσω του πρωθυπουργού στο Προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης.

    Τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι οι κατηγορίες για τους τέσσερις υπουργούς (Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και ευρωπαϊκών υποθέσεων) σχετίζονται με παράβαση καθήκοντος. Πράγμα που ανοίγει το δρόμο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

    Το ερώτημα είναι αν τα στοιχεία της εισαγγελίας είναι τόσο ισχυρά ώστε να ζητηθεί η παραπομπή. Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει στον τύπο τηλεφωνικές συνομιλίες που εμπλέκουν τους υπουργούς, καθώς και οπτικό υλικό.

    [13] Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε τον προϋπολογισμό του 2014

    Το κοινοβούλιο της Γαλλίας υιοθέτησε σήμερα τον προϋπολογισμό του 2014 της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας, ο οποίος αποσκοπεί στην μείωση του γαλλικού δημόσιου ελλείμματος από 4,1% σε 3,6% του ΑΕΠ.

    Ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος υιοθετήθηκε σήμερα από την γαλλική Εθνοσυνέλευση, προβλέπει επίσης την μείωση των δημόσιων δαπανών της Γαλλίας κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ το ερχόμενο έτος, όπως και μια αύξηση του ΦΠΑ, από 19,6 σε 20%.

    Η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό αυτό θα εξοικονομήσουν στην χώρα συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ το ερχόμενο έτος.

    [14] Ένοχοι οι δύο άνδρες που δολοφόνησαν στο Λονδίνο, έναν βρετανό στρατιώτη

    Οι δύο βρετανοί πολίτες νιγηριανής καταγωγής που θεωρούσαν εαυτούς «στρατιώτες του Αλλάχ» κρίθηκαν σήμερα ένοχοι για τη δολοφονία τον Μάιο σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου και υπό το φως της ημέρας ενός στρατιώτη.

    Οι ένορκοι του δικαστηρίου του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο αποφάσισαν ομόφωνα ότι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 ετών, και ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών είναι ένοχοι για τη δολοφονία στις 22 Μαΐου του Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, αλλά όχι για την απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού.

    Οι δύο άνδρες, που έχουν ζητήσει να τους απευθύνονται με τα ονόματα Μουτζαχίντ Αμπού Χάμζα και Ισμαήλ Ιμπν Αμπντουλά, είχαν αρνηθεί ότι σκότωσαν τον Ρίγκμπι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 15:30:26 UTC