Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς»
  • [02] Αυστηρότερες ποινές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [03] Ήττα του ΠΑΟ 68-55 από τη Μακάμπι

  • [01] «Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς»

    Την πλήρη υποστήριξη του νέου θεσμού «Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μήνυμά του, που μετέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της Διαφθοράς» η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης. «Η κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως το νέο θεσμό και θα στηρίξει την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου όπως θα εφαρμόζεται από τον Εθνικό Συντονιστή. Πρέπει όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις να εξοστρακίσουμε τη διαφθορά από τη χώρα μας, από την κοινωνία μας» τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. Την πλήρη υποστήριξη «στο δύσκολο έργο» που έχει αναλάβει ο νέος θεσμός εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κάνοντας την εισαγωγική ομιλία της ημερίδας ενώ από την πλευρά του ο κ. Κεδίκογλου, χαρακτήρισε τη διαφθορά ως «σαράκι» που «κατατρώει την οικονομία μας, την κοινωνία μας, και το οποίο πρέπει να εξοντώσουμε». Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, υπογράμμισε ότι «σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την κρίση στον οικονομικό τομέα και έχει αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, η στάση μιας κοινωνίας να αλλάξει , να προχωρήσει μπροστά, να κάνει καινούργια πράγματα και να αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις είναι το πιο βασικό και το πιο ουσιαστικό κομμάτι». Από την πλευρά του Ιωάννης Τέντες, Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς, επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάνοντας την παρουσίαση του νέου θεσμού εξήγησε ότι «Η πρωταρχική και θεμελιώδης αρμοδιότητα του Εθνικού Συντονιστή είναι η διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και καταστολή των φαινομένων Διαφθοράς.

    [02] Αυστηρότερες ποινές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

    Αυστηρότερο γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ποινολόγιο της εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων.

    Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή. Σ' αυτό προβλέπεται ότι οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%. Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.

    Επίσης σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο οφειλέτης από το ποσό που καταβάλλει για την αποπληρωμή του χρέους του πρώτα ξεπληρώνει τα έξοδα είσπραξης και στη συνέχεια τους τόκους και το πρόστιμο και στο τέλος το αρχικό ποσό της οφειλής.

    [03] Ήττα του ΠΑΟ 68-55 από τη Μακάμπι

    Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, καθώς ηττήθηκε 68-55 στο ΟΑΚΑ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 10η αγωνιστική. Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2013 - 23:30:22 UTC