Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Βάλτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο "παιχνίδι" αντιμετώπισης του ρατσισμού»
  • [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς
  • [03] Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται εισπρακτικές εταιρίες
  • [04] Πρόσθετο επίδομα ανεργίας 200 ευρώ για έναν χρόνο από το 2014 στους μακροχρόνια ανέργους
  • [05] Στις 15:00 η συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με γιατρούς
  • [06] «Κάλαντα» από την ΠΟΕ - ΟΤΑ στον Λ. Γρηγοράκο
  • [07] Η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της ΕΕ
  • [08] Ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα απονομής χάριτος στον Χοντορκόφσκι
  • [09] Roberta Marqez: Στην Ελλάδα αισθάνομαι πάντα σαν στο σπίτι μου
  • [10] Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους χάρτες της Google

  • [01] «Βάλτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο "παιχνίδι" αντιμετώπισης του ρατσισμού»

    Στην Ελλάδα και την Ουγγαρία εστιάζει η έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσιοποιείται σήμερα σε όλη την Ευρώπη. Όπως σημειώνεται στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης, ο Οργανισμός (που αποτελεί το συμβουλευτικό όργανο της ΕΕ στα θέματα ρατσισμού, διακρίσεων, μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού) επέλεξε να εστιάσει την έρευνά του στα δύο κράτη, διότι «παρουσιάζουν το μοναδικό φαινόμενο στην ΕΕ αντιπροσώπευσης στα εθνικά τους κοινοβούλια δύο κομμάτων με εξτρεμιστική ρητορική, τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα που στοχεύει κυρίως κατά των παράτυπων μεταναστών και την Κίνηση για μια Καλύτερη Ουγγαρία (Γιόμπικ) στην Ουγγαρία που στρέφεται κυρίως κατά των Ρομά και των Εβραίων».

    Η Χρυσή Αυγή περιγράφεται ως δομή που «οργανώνει τα μέλη της σε παραστρατιωτικές ομάδες και έχει άμεση εμπλοκή σε βίαιες εγκληματικές δραστηριότητες», ενώ για το Γιόμπικ σημειώνεται ότι «υποστηρίζει ανοικτά παρόμοιες δραστηριότητες από παραστρατιωτικές οργανώσεις ή ομάδες».

    Και για τα δύο κράτη αναφέρεται ότι «παρά τις προσπάθειες να σταματήσουν τέτοιες δραστηριότητες, τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι η δημοτικότητά τους παραμένει σχετικά υψηλή, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων».

    Η έρευνα συμπεραίνει ότι οι «δημόσιες Αρχές και στα δυο κράτη διστάζουν να αναγνωρίσουν τη βαρύτητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο του φαινόμενου. Και τα δύο κράτη θα πρέπει να διαχειρισθούν την επιρροή στην κοινή γνώμη κομμάτων, με διασυνδέσεις σε παραστρατιωτικές δράσεις και εξτρεμιστική ρητορική». Επισημαίνεται η σημαντική διαφορά που υπάρχει στην Ελλάδα και την Ουγγαρία συγκριτικά με τα άλλα κράτη της ΕΕ «στο επίπεδο της επίσημης νομικής προστασίας κατά των διακρίσεων και των εγκλημάτων μίσους ή στις προσπάθειες που γίνονται για ένταξη των μεταναστών και των μειονοτήτων στην κοινωνία».

    Ο επικεφαλής του τμήματος Ισότητας και Δικαιωμάτων του Πολίτη του FRA, Γιάννης Δημητρακόπουλος, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την έρευνα, που δημοσιοποιείται σήμερα, εξηγεί ότι ο Οργανισμός επέλεξε να εστιάσει τη μελέτη του στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, διότι «τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρούμε στα δύο κράτη φαινόμενα ρατσισμού και βίας σε μεγάλη κλίμακα, παρά τις προσπάθειες να αντιμετωπισθούν».

    [02] Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς

    Εισήχθη στις 10:00 προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία των δανειοληπτών και διατάξεις για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

    Το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή και θα ψηφιστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια, μετά από δεκάωρη συζήτηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

    [03] Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται εισπρακτικές εταιρίες

    Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται εισπρακτικές εταιρίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται από στελέχη και υπαλλήλους τους αδικήματα όπως αυτό της αντιποίησης Αρχής.

    Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο που λειτουργούν εισπρακτικές εταιρίες έναντι οφειλετών τραπεζών.

    Η εντολή της Εισαγγελίας δόθηκε με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή (ΑΛΦΑ, «Αυτοψία», 5-12-2013) σχετικά με τη δραστηριότητα εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις.

    [04] Πρόσθετο επίδομα ανεργίας 200 ευρώ για έναν χρόνο από το 2014 στους μακροχρόνια ανέργους

    Ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι με απόφαση της κυβέρνησης, που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

    «Με αυτή μας την πρωτοβουλία κάνουμε ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Όπως πρόσθεσε, «στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους, με την καθιέρωση ειδικής πρόσθετης ενίσχυσης για άλλους 12 μήνες, πέραν της επιδότησης ανεργίας που έχουν ήδη λάβει. Αυτό το ειδικό επίδομα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των ανέργων, με τον συνδυασμό εισοδηματικών ενισχύσεων και καινοτόμων ενεργητικών προγραμμάτων επανένταξης στην απασχόληση. Οικοδομούμε από την αρχή, αυτήν τη φορά σε στέρεες βάσεις και με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας το κοινωνικό πρόσωπο της χώρας μας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ύψος του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα και θα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι όχι όμως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τους 12 μήνες.

    Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ.

    Δικαιούχοι του επιδόματος μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

    Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

    Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε κατά τον χρόνο της υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος, να συντρέχουν τα όρια ηλικίας του ανέργου ή των ανήλικων τέκνων καθώς και ο χρόνος ανεργίας.

    [05] Στις 15:00 η συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με γιατρούς

    Με τους γιατρούς οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους, ξεκινά στις 3 το μεσημέρι ο διάλογος ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μετά από τη σχετική εντολή του πρωθυπουργού.

    Εκτός από τον υπουργό Υγείας, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο αρμόδιος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και ο ΓΓ Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, αλλά και εκπρόσωπος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γνωμοδοτεί όσον αφορά στη διοικητική διαδικασία.

    [06] «Κάλαντα» από την ΠΟΕ - ΟΤΑ στον Λ. Γρηγοράκο

    Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί, έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου, για να του «ψάλλουν» τα κάλαντα, σε μια συμβολική διαμαρτυρία για τη διαδημοτική κινητικότητα και ζητώντας να δουν τον υπουργό.

    Λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να υπάρξει ένταση.

    [07] Η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της ΕΕ

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard& Poors υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από "AAA" σε "AA+", επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό μεταξύ κρατών μελών γίνονται όλο και περισσότερο οξείες.

    Η αξιολόγηση με "AA+" δίδεται με σταθερή προοπτική, πράγμα που σημαίνει ότι ο S&P δεν έχει την πρόθεση να μεταβάλει την αξιολόγησή του μεσοπρόθεσμα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [08] Ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα απονομής χάριτος στον Χοντορκόφσκι

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα απονομής χάριτος στον Μιχαήλ Χοντορκόφσκι. Ακολούθησε η άμεση αποφυλάκηση του Μ. Χοντορκόφσκι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ωστόσο, η περιφερειακή διεύθυνση της σωφρονιστικής αρχής δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

    Ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου και επικριτής του Κρεμλίνου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, κατέθεσε αίτηση προεδρικής χάριτος προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό την πίεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε απροσδόκητα χθες ότι ο Μιχαήλ Χοντορκόφκι, ο οποίος επρόκειτο να αποφυλακισθεί τον Αύγουστο 2014, τού υπέβαλε πρόσφατα αίτηση χάριτος , πράγμα που κατά το παρελθόν είχε αρνηθεί να κάνει ο φυλακισμένος πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν, καθώς η κίνηση αυτή θα σήμαινε παραδοχή ενοχής.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [09] Roberta Marqez: Στην Ελλάδα αισθάνομαι πάντα σαν στο σπίτι μου

    «Αγαπώ τη χώρα σας και τον λαό της. Αν και οι επισκέψεις μου στην Ελλάδα είναι σύντομες, αισθάνομαι πάντα "σαν στο σπίτι μου". Αναγνωρίζω τη σπουδαιότητα της ιστορίας και του πολιτισμού σας καθώς έχετε συμβάλει με τις τέχνες, τα γράμματα, και τις επιστήμες, στην εξέλιξη της ανθρωπότητας» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διάσημη Bραζιλιάνα χορεύτρια Roberta Marquez, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στις παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Μπάντμιντον από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

    Ένα από τα ωραιότερα παραμύθια των Χριστουγέννων, ο «Καρυοθραύστης» θα ζωντανέψει φέτος τις γιορτές, στο θέατρο Μπάντμιντον, από το διάσημο «Latvian National Opera Ballet» και τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής, όπου με τις χορευτικές τους φιγούρες θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους.

    Τις ιδιαίτερες χορευτικές γνώσεις του ελληνικού κοινού τόνισε η γνωστή καλλιτέχνις, επισημαίνοντας: «Νομίζω ότι το ελληνικό κοινό είναι πολύ ζεστό, όμορφο με καλή γνώση του μπαλέτου και του χορού γενικότερα. Επισκεπτόμενη τη χώρα σας αρκετά συχνά τώρα, επιτρέψτε μου να έχω μια πολύ καλή άποψη για το ελληνικό κοινό».

    [10] Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους χάρτες της Google

    Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενταχθούν στην εφαρμογή Transit των Google Maps. Στόχος της ενέργειας είναι να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας.

    Η εφαρμογή της Google παρέχει πληροφορίες για τις διαδρομές του προαστιακού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα αλλά και στο σύνολο του υπεραστικού δικτύου. Η πρόσβαση στην εφαρμογή Transit για τους χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν να πληροφορηθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να γίνει από σταθερό ή φορητό υπολογιστή, «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο αλλά και υπολογιστή - ταμπλέτα.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2013 - 9:30:26 UTC