Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητάει το ΚΚΕ
  • [02] Βροχερός και την Πέμπτη ο καιρός
  • [03] Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανών στη Βαγδάτη
  • [04] Δεκαοχτώ νεκροί μετανάστες στις Αντίλλες
  • [05] Πέντε νεκρούς άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία στη Βρετανία

  • [01] Να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητάει το ΚΚΕ

    «Από τη μία η κυβέρνηση μετατρέπει τη θέρμανση των λαϊκών οικογενειών σε είδος πολυτελείας και από την άλλη εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης» τονίζει σε ανακοίνωση του τα ΚΚΕ. Σχετικά με την υπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών απαιτείται άμεσα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

    [02] Βροχερός και την Πέμπτη ο καιρός

    Μεταβολή από τα βορειοδυτικά με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα παρουσιάσει την Πέμπτη ο καιρός. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και περιορισμένη ορατότητα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

    Νεφώσεις με τοπικές βροχέςπροβλέπονται για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    [03] Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις κατά χριστιανών στη Βαγδάτη

    Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ, η πιο πολύνεκρη εκ των οποίων έγινε στην περιοχή Ντούρα της νότιας Βαγδάτης. Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που έβγαιναν από την εκκλησία χριστιανοί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι. Άλλες δύο βόμβες εξερράγησαν σε μια πολυσύχναστη αγορά της ίδιας συνοικίας, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους.

    Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν, δήλωσε ότι "δύο βόμβες εξερράγησαν στην αγορά της Ντούρα σκοτώνοντας 35 και τραυματίζοντας 56 ανθρώπους", τονίζοντας ότι στόχος ήταν η αγορά και όχι η κοντινή εκκλησία, όπως είχαν αναφέρει οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    [04] Δεκαοχτώ νεκροί μετανάστες στις Αντίλλες

    Δεκαοκτώ άνθρωποι, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξειςείναι παράνομοι μετανάστες,έχασαν τη ζωή τουςστα ανοιχτά των νησιών Τερκς και Κάικος, όταν αναποδογύρισε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσαν οι αρχές αυτού του αρχιπελάγους των Αντιλλών. Άλλοι 32 άνθρωποι διεσώθησαν.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από επίσημη πηγή η εθνικότητα των θυμάτων. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Turks and Caicos Sun, όλοι τους ήταν Αϊτινοί.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής.

    [05] Πέντε νεκρούς άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία στη Βρετανία

    Πέντε νεκρούς μετρά τις τελευταίες τρεις ημέρες η Βρετανία που βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας. Χιλιάδες Βρετανοί βρίσκονταιαντιμέτωποι με πλημμύρες και διακοπές της ηλεκτροδότησης. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως στη νότια Αγγλία, δεν έχουν ρεύμα από χθες βράδυ. Άνεμοι που πνέουν μέχρι 145 χιλιόμετρα την ώρα και πλήττουν και τη Γαλλία, όπως και οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν ακυρώσεις δρομολογίων σε τρένα και αεροπλάνα, ενώ έκλεισαν πολλά πορθμεία.

    Στη Γαλλία περισσότερα από 200.000 σπίτια δεν έχουν ρεύμα, με την Βρετάνη, στα βορειοδυτικά, να αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα.

    Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας αναφέρθηκαν επίσης σε τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα στα κεντρικά της χώρας σήμερα και στα νότιατην Πέμπτη. Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Φινλανδία. Αντιθέτως στη Ρωσία ο χειμώνας είναι ασυνήθιστα ήπιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 December 2013 - 19:30:26 UTC