Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με απόφαση των Περιφερειών ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή
  • [02] Φύσηξε ο Βαρδάρης και ... καθάρισε
  • [03] Πύθωνας σκότωσε φύλακα ξενοδοχείου που προσπαθούσε να τον πιάσει
  • [04] Μ. Ραχόι: Το 2014 «θα αρχίσει η ανάκαμψη» της ισπανικής οικονομίας

  • [01] Με απόφαση των Περιφερειών ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή

    Μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα κ.α.) θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

    Στη διευκρίνιση αυτή προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή προτάσεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 29 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη.

    Το υπουργείο δηλώνει στην ανακοίνωσή του ότι αντιλαμβάνεται το εύλογο του αιτήματος να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Γι? αυτό άλλωστε πρότεινε να δοθεί αυτή η δυνατότητα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αποκτούσαν έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων.

    Ωστόσο, «στο υπουργείο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου στην κατεύθυνση της περαιτέρω απελευθέρωσης της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Εφόσον υπάρξουν τέτοια αιτήματα, το υπουργείο θα εξετάσει τροποποίηση του νόμου 4177, ούτως ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2014, αντί του 2015 που προβλέπεται με το ισχύον πλαίσιο ότι μπορεί να εκδοθούν νέες αποφάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες».

    Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η θέση του υπουργείου για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι γνωστή και έχει καταγραφεί κατ? επανάληψη: Ελεύθερη λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο και πλήρης απελευθέρωση, δηλαδή 52 Κυριακές, πάντα σε προαιρετική βάση, μόνο για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

    [02] Φύσηξε ο Βαρδάρης και ... καθάρισε

    Στη λήξη του συναγερμού και την αναστολή των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί για την αιθαλομίχλη προχώρησε η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης μετά από σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων κατά την οποία εκτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Ωστόσο οι αρμόδιοι παραμένουν σε επιφυλακή καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων PM 2,5 (που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι ρύποι) ήταν τον Δεκέμβριο κατά μέσο όρο τριπλάσιες από το όριο.

    "Αξιολογήσαμε όλα τα στοιχεία, τα καιρικά φαινόμενα και τους δείκτες μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μονάδες της Περιφέρειας αλλά και του πολεοδομικού συγκροτήματος. Όλες οι μετρήσεις για τα αιωρούμενα σωματίδια σήμερα διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, συνεπώς, μετά και τους ανέμους και τις βροχοπτώσεις προχωρήσαμε στη λήξη του συναγερμού και την αναστολή των μέτρων που είχαμε λάβει" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

    Διευκρινίζει, πάντως, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν τις μετρήσεις από τους σταθμούς καταγραφής των δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης ώστε όποτε και αν συντρέξει και πάλι λόγος να τεθούν ξανά σε ισχύ τα μέτρα.

    [03] Πύθωνας σκότωσε φύλακα ξενοδοχείου που προσπαθούσε να τον πιάσει

    Ένας φύλακας που εργαζόταν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μπαλί της Ινδονησίας βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να πιάσει έναν πύθωνα μήκους 4 μέτρων, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την τοπική αστυνομία.

    Ο Άμπαρ Αριάντο Μούλιο, 59 ετών, μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του, είχαν καταφέρει να ακινητοποιήσουν το φίδι που περιφερόταν κοντά στο ξενοδοχείο Hyatt Sanur. Ο πύθωνας, στην προσπάθειά του να διαφύγει, επιτέθηκε στον άτυχο φύλακα, τυλίχθηκε γύρω από το σώμα του και τον έσφιξε μέχρι που πέθανε από ασφυξία.

    Ο Γκούστι Νγκούραχ Γιουντιστίρα, ο επικεφαλής των αστυνομικών αρχών του Μπαλί, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μούλιο, προσθέτοντας ότι το φίδι τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

    [04] Μ. Ραχόι: Το 2014 «θα αρχίσει η ανάκαμψη» της ισπανικής οικονομίας

    Ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε σήμερα, σε μια απολογιστική του συνέντευξη Τύπου για το τέλος του έτους, ότι το 2014 «θα είναι η χρονιά της έναρξης της οικονομικής ανάκαμψης», καθώς η χώρα ?η οποία πλήττεται από την ανεργία που έχει φθάσει στο 26%? επανήλθε σε οριακή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

    «Εάν το έτος 2012 ήταν η χρονιά της μείωσης (του ελλείμματος), το 2013 υπήρξε η χρονιά των μεταρρυθμίσεων και το 2014 θα είναι η χρονιά της έναρξης της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα μας», εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 December 2013 - 15:30:25 UTC