Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να ακυρωθεί μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης
  • [02] «Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχία όλης της Ευρώπης»
  • [03] Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 85 παράνομων μεταναστών στην Αστυπάλαια
  • [04] Δύο νεκροί από έκρηξη στη Βηρυτό

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να ακυρωθεί μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης

    «Η πρώτη πρόκληση για το 2014 είναι να αναστρέψουμε την πολιτική της λιτότητας. Πρέπει να σχεδιάσουμε μια έξοδο από την κρίση, ευνοϊκή για την κοινωνία και για το λαό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, να αναδιαρθρωθεί το υπόλοιπο μέρος και να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, εργασία σταθερή κι όχι επισφάλεια» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η έκδοση «L'Humanite Dimanche» της γαλλικής εφημερίδας Humanite.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η υποψηφιότητα του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ένα μέσο για «να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας», καθώς, όπως εξηγεί, «είμαστε οι μόνοι που εκφράζουν μια εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό. Αυτή είναι μια ευκαιρία. Και παρότι είμαστε το αουτσάιντερ σε αυτήν τη μάχη, έχουμε ένα πλεονέκτημα στον αγώνα μας: οι αντίπαλοί μας είναι υπέρμαχοι ενός συστήματος που έχει αποτύχει, είναι δυνάμεις που ανήκουν σε ένα σύστημα που δεν μπορεί πλέον να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη του λαού».

    [02] «Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχία όλης της Ευρώπης»

    «Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχία όλης της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Το μήνυμά μας είναι ότι κανείς ευρωπαίος πολίτης δεν έχασε ούτε ένα ευρώ λόγω της ελληνικής κρίσης - δόθηκαν δάνεια κι εγγυήσεις, τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF.

    Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι είναι η 5η Προεδρία που αναλαμβάνει η χώρα μας - «και όλες σχεδόν ταυτίζονταν με μεγάλα κύματα διεύρυνσης. Γι΄αυτό και το βλέμμα μας σήμερα είναι στραμμένο στο μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στην αναζήτηση μιας απάντησης που θα καλύπτει όλη την Ευρώπη - του Βορά και του Νότου».

    [03] Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 85 παράνομων μεταναστών στην Αστυπάλαια

    Στο αγροτικό ιατρείο της Αστυπάλαιας, μεταφέρθηκαν προσωρινά οι 85 παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 25 γυναικόπαιδα, που περισυνελέγησαν το πρωί 5,6 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού, μετά από μια δύσκολη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

    Οι 85 που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τα ξημερώματα.

    Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος και στην περιοχή έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού καθώς και το παραπλέον φορτηγό πλοίο "LION".

    Για την πορεία της επιχείρησης ενημερωνόταν από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Μπαντιάς.

    [04] Δύο νεκροί από έκρηξη στη Βηρυτό

    Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, στη συνοικία Χάροτ Χρικ, η οποία αποτελεί προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

    Η πρωτεύουσα του Λιβάνου έχει πληγεί από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, περιλαμβανομένης μιας την περασμένη εβδομάδα η οποία σκότωσε έναν πρώην υπουργό και αντίπαλο της Χεζμπολάχ.

    Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, αλλά και όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Χεζμπολάχ, υπάρχουν ακόμη πολλά θύματα στη συνοικία αυτή, η οποία είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 January 2014 - 17:30:23 UTC