Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: «Δεν πάμε στα τυφλά για το χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία»
  • [02] European School Radio, ένα ραδιόφωνο από παιδιά για όλο τον κόσμο
  • [03] Μπεν Μπερνάνκι: Η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει «ατελής»
  • [04] Απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Καμπότζη
  • [05] Γενική απεργία στο Μπανγκλαντές ενόψει των αυριανών εκλογών
  • [06] Πέθανε ο Φιλ Έβερλι, μέλος του συγκροτήματος Everly Brothers

  • [01] Ν. Δένδιας: «Δεν πάμε στα τυφλά για το χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία»

    Η ΕΛΑΣ δεν πορεύεται στα τυφλά για τα χτυπήματα στη γερμανική πρεσβεία, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Το ίδιο ισχύει και με άλλες υποθέσεις λέει ο κ. Δένδιας διευκρινίζοντας ότι από το «σημείο αυτό μέχρι να σχηματιστεί δικογραφία η απόσταση είναι τεράστια».

    Αφήνει αιχμές για τη στάση της Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην αποφυλάκιση Μαζιώτη λέγοντας: «θα πρέπει να διερωτηθούμε ως Πολιτεία και ως Κοινωνία πως φτάσαμε στο σημείο, το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται δηλαδή ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης, λόγω παρέλευσης του 18μηνου και να μην έχει υπάρξει οιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός». Δηλώνει, ακόμα, πως υπάρχουν ενδείξεις όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. «Μια σειρά από ενδείξεις αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι υπάρχει ώσμωση» επισημαίνει ο κ. Δένδιας.

    [02] European School Radio, ένα ραδιόφωνο από παιδιά για όλο τον κόσμο

    Τρία, δύο, ένα, πάμε ... Αυτό ακούνε οι μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου, European School Radio (http://esradio.mysch.gr), κάθε φορά που βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα του European School Radio, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Η αρχή έγινε από το Γυμνάσιο Εκάλης και στη συνέχεια πέρασε στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Καμπάνης Κιλκίς, μέχρι να εξαπλωθεί στα σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας.

    Τον Νοέμβριο του 2011, το European School Radio απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, ώστε να συμμετέχουν με δικές τους παραγωγές. Δύο χρόνια μετά, εκδήλωσαν ενδιαφέρον με αίτηση συμμετοχής, πάνω από 160 σχολεία, μεταξύ αυτών Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αυτή τη στιγμή ακούγονται εκπομπές από 60 σχολεία, ενταγμένες σε τακτικό πρόγραμμα μετάδοσης, οι οποίες έχουν ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, καθώς και μηνύματα με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

    [03] Μπεν Μπερνάνκι: Η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει «ατελής»

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη Ιανουαρίου, υποστήριξε την Παρασκευή ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει «ατελής». Σε ομιλία του στην ετήσια σύνοδο της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης στη Φιλαδέλφεια, ο Μπερνάνκι αναφέρθηκε στην οκταετία που πέρασε ως επικεφαλής της Fed, στη διάρκεια της οποίας έζησε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

    «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η θητεία μου ήταν πλούσια σε γεγονότα, για την Fed, για τη χώρα, όπως και για εμένα. Λάβαμε έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες οικονομικές προκλήσεις» είπε ο Μπερνάνκι που την 1η Φεβρουαρίου θα παραδώσει τα ηνία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην Τζάνετ Γέλεν.

    Ο Μπερνάνκι υπενθύμισε ότι το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 7% από το 10% που ήταν το φθινόπωρο του 2009, ωστόσο εκτίμησε ότι «παρά την πρόοδο, η ανάκαμψη παραμένει ατελής». Χαρακτήρισε μάλιστα «υψηλό» το ποσοστό του 7%, επισημαίνοντας το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού των μακροχρόνια ανέργων.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στην Καμπότζη

    Οι αρχές της Καμπότζης ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύονται μέχρι νεοτέρας οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης αφού διέλυσαν έναν καταυλισμό εκατοντάδων οπαδών της, μία ημέρα μετά την καταστολή μιας συγκέντρωσης εργαζομένων στον τομέα της υφαντουργίας κατά την οποία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Αστυνομικοί της ομάδας αντιμετώπισης ταραχών κρατώντας ασπίδες και γκλομπ εισέβαλαν σε ένα πάρκο της Πνομ Πενχ και διέλυσαν τον καταυλισμό οπαδών του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης (CNRP) που είχε δημιουργηθεί τον Δεκέμβριο με αίτημα τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, που δεν συνοδεύτηκε από συγκρούσεις, πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την καταστολή μιας διαδήλωσης εργαζομένων στον τομέα της υφαντουργίας με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις, εναντίον των οποίων η αστυνομία άνοιξε πυρ προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [05] Γενική απεργία στο Μπανγκλαντές ενόψει των αυριανών εκλογών

    Γενική απεργία ξεκίνησε σήμερα στο Μπανγκλαντές έπειτα από έκκληση του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Κόμματος (BNP) με απώτερο σκοπό να εμποδιστεί η διεξαγωγή εκλογών που είναι προγραμματισμένες για αύριο Κυριακή, τις οποίες όμως η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη φάρσα». Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης και τον διορισμό μιας υπηρεσιακής η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή εκλογών, κάτι που αρνείται η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ.

    Απεργιακές κινητοποιήσεις παραλύουν τακτικά εδώ και εβδομάδες τη λειτουργία των σχολείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών της χώρας. Παρά την ανάπτυξη περίπου 50.000 στρατιωτών σε όλη τη χώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 24 εκλογικά κέντρα έχουν πυρποληθεί στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [06] Πέθανε ο Φιλ Έβερλι, μέλος του συγκροτήματος Everly Brothers

    Πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 74 ετών ο Φιλ Έβερλι, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Ντον είχαν δημιουργήσει το συγκρότημα Everly Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ροκ και κάντρι συγκροτήματα των δεκαετιών του 1950 και 1960, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του στην εφημερίδα Los Angeles Times. Ο Φιλ Έβερλι πέθανε στο Μπέρμπανκ, προάστιο του Λος Άντζελες, εξαιτίας επιπλοκών από τη χρόνια πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε, διευκρίνισε η Πατ Έβερλι.

    Το συγκρότημα Everly Brothers ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο το 1957. Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του είναι και τα τραγούδια «Wake up little Susie», «All I have to do is dream» και «Bye bye love». Οι Everly Brothers επηρέασαν πολλά συγκροτήματα της δεκαετίας του 1960, μεταξύ αυτών οι Beatles, οι Simon and Garfunkel και οι Beach Boys. Αρχικά ο Τζον Λένον και ο Πολ Μακάρτνεϊ είχαν αρχικά ονομάσει το συγκρότημά τους Foreverly Brothers.

    Το συγκρότημα μπήκε στο Rock 'n' Roll Hall of Fame το 1986, ενώ το μουσικό περιοδικό Rolling Stone τους κατέταξε στην 33 θέση του καταλόγου με τους «100 σημαντικότερους καλλιτέχνες».

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 January 2014 - 9:30:27 UTC