Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επίθεση Αδ. Γεωργιάδη στον Π. Καμμένο για το σπίτι στην Ικαρία
  • [02] Στην Κάλυμνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα Θεοφάνεια
  • [03] Φωτιά σε δύο ΑΤΜ τραπεζών στον Πειραιά και σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα έξω απο το ΣΕΦ
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά
  • [05] Εκτιμήσεις αμερικανικών ΜΜΕ για τις οικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα
  • [06] Πολικό ψύχος, επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή στις ΗΠΑ
  • [07] Επιτυχής η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Μπερσάνι
  • [08] Η Πορτογαλία αποχαιρετά τον θρύλο Εουσέμπιο

  • [01] Νέα επίθεση Αδ. Γεωργιάδη στον Π. Καμμένο για το σπίτι στην Ικαρία

    Συνέχεια στην κόντρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ έδωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για το θέμα της επιδότησης της οικίας της πεθεράς του Π. Καμμένου στην Ικαρία.

    «Ό, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;» διερωτήθη ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην επιδότηση που φέρεται να έλαβε η πεθερά του κ. Καμμένου προκειμένου να ανοίξει ξενώνα. Όσον αφορά την προειδοποίηση του κ. Καμμένου ότι θα απαντήσει με μηνύσεις, απάντησε: «Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, θα τον συμβούλευα να μην το κάνει. Εγώ προσωπικά, αν το θέμα έρθει στη Βουλή, θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου. Όμως θα συμβούλευα τον κ. Καμμένο να μην συνεχίσει διότι υπάρχουν κι άλλα στοιχεία...».

    Ο κ. Καμμένος χθες ανέφερε ότι το ακίνητο στην Ικαρία αποτελεί τουριστική μονάδα 10 δωματίων, ιδιοκτησίας της πεθεράς του. «Αυτή η επιχείρηση έχει κλείσει προ πενταετίας, όταν σύμφωνα με τον νόμο έληγε η υποχρεωτική διάρκεια λειτουργίας της» είχε δηλώσει ο κ. Καμμένος.

    [02] Στην Κάλυμνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα Θεοφάνεια

    Στην Τέλενδο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό των Θεοφανείων, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Βαρβιτσιώτης θα παραστούν, στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Τέλενδο, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να επισκεφθούν την Ψέριμο και την Κάλυμνο.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, στην Καλαμάτα.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Καστελόριζο, όπου θα παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα της Μεγίστης, μετά τον Μεγάλο Αγιασμό. Με την ευκαιρία, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί και το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Θα μεταβεί επίσης, στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω ενώ θα καταθέσει στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω Δέσποινας Αχλαδιώτη. Τον κ. Αβραμόπουλο συνοδεύει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

    [03] Φωτιά σε δύο ΑΤΜ τραπεζών στον Πειραιά και σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα έξω απο το ΣΕΦ

    Φωτιά, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, πιθανόν από εμπρησμό, σημειώθηκε τα ξημερώματα σε δύο αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (ATM)στον Πειραιά. Η πρώτη σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αιτωλικού 61 και η δεύτερη σε άλλο υποκατάστημα στην οδό Ολύνθου και Αιτωλικού. Απο τη φωτιά και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες και σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο ΣΕΦ. Τα δύο ΙΧ υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Η πυροσβεστική δεν αποκλείει την πιθανότητα και η αυτή η περίπτωση να οφείλεται σε εμπρησμό.

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά

    Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων στη Δεξαμενή του δήμου Αθηναίων, στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ι) Περιοχή Δήμου Αθηναίων

    Α) Απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 12.00΄, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών κατά τις ώρες 09.00΄ έως 11.00΄, στις κατωτέρω οδούς:

    Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομήρου και Δημοκρίτου.

    Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

    Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

    Γλύκωνος, στο τμήμα της μπροστά από τη Δεξαμενή.

    Φωκυλίδου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Γλύκωνος και Πινδάρου.

    Β) Απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης των οχημάτων, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών κατά τις ώρες 09.00΄ έως 12.00΄, στις κατωτέρω οδούς:

    Σκουφά, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σίνα και της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας.

    Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τσακάλωφ και Σκουφά.

    Ηροδότου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ και της Πλατείας Δεξαμενής.

    Ηρακλείτου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλατείας Δεξαμενής και της οδού Σκουφά.

    Πατριάρχου Ιωακείμ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τσακάλωφ και Ηροδότου.

    Γ) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των συρμών του ΤΡΑΜ:

    Για τον αναγκαίο χρόνο διέλευσης της πομπής από τον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής Ιλισσού στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Συλλόγου και επιστροφή της στον Ιερό Ναό, στην Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

    Κατά τις ώρες 09.00΄ έως 12.00΄ στην οδό Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Αθ. Διάκου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Καλλιρρόης.

    ΙΙ ) Περιοχή Δήμου Πειραιά

    Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄ και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών κατά τις ώρες 09.00΄ έως 13.00΄ στις κατωτέρω οδούς:

    Βασ. Γεωργίου , στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Εθν. Αντιστάσεως.

    Ακτή Μιαούλη , στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και 2ας Μεραρχίας .

    Εθν. Αντιστάσεως , στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Τσαμαδού .

    [05] Εκτιμήσεις αμερικανικών ΜΜΕ για τις οικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα

    Διισταμένες απόψεις για τις προοπτικές της οικονομίας στην Ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα εμφανίζονται σε αμερικανικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, επιχειρείται συνολική αποτίμηση των εξελίξεων κατά το 2013 και καταγράφονται εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

    Σε άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC καταγράφηκαν ορισμένες από τις προκλήσεις που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει η Ευρώπη το 2014. Σε αναφορά για την Ελλάδα υποστηρίχθηκε ότι αναμένονται «νέες ανατροπές» στη χώρα από την οποία ξεκίνησε η κρίση. Όπως σημειώθηκε, μετά από τρία χρόνια έντονης ανησυχίας για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τα πράγματα άρχισαν πλέον να βελτιώνονται το 2013, καθώς προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα και σταδιακή μείωση της υψηλής ανεργίας.

    Στη συνέχεια, επισημάνθηκε ότι δεν μπορούν ωστόσο να αποκλεισθούν νέες αναταράξεις, καθώς η κυβέρνηση, μετά τις περικοπές και τη φορολόγηση που επέβαλε στον ιδιωτικό τομέα στρέφεται τώρα στο Δημόσιο, προκαλώντας την ανησυχία των εργαζομένων. Σύμφωνα με το άρθρο, η πτώση της δημοφιλίας επίσης της κυβέρνησης συνεργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές το 2014.

    Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, ενώ ευοίωνες προοπτικές για την Ευρωζώνη το 2014 προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές, παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων, εξαιτίας κυρίως του υψηλού χρέους σε κάποια από τα κράτη-μέλη της. Όπως επισημάνθηκε, οι σημαντικότερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη το 2013 δεν ήταν αυτές που έγιναν, αλλά αυτές που δεν έγιναν. Το ευρώ αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό, παρά τις αναταράξεις που τα προηγούμενα έτη θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις ανησυχίες για την επιβίωση του κοινού νομίσματος.

    [06] Πολικό ψύχος, επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή στις ΗΠΑ

    Την ώρα που οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος μετακινείται προς τα ανατολικά, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Σικάγο και τη Μινεσότα. Το πολικό ψύχος προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις στις μεσοδυτικές πολιτείες με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται ή να καθυστερούν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, περισσότερες από 7.300 πτήσεις καθυστέρησαν και 3.514 ακυρώθηκαν χθες Κυριακή στις ΗΠΑ.

    «Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες θα επεκταθούν στο βόρειο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ σήμερα», προειδοποίησε χθες Κυριακή η μετεωρολογική υπηρεσία. «Σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν σε επίπεδα επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, έως και τους μείον 60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 βαθμοί Κελσίου)». Σε αυτές τις συνθήκες ενδέχεται να δημιουργηθούν κρυοπαγήματα σε μη καλυμμένο δέρμα σε διάστημα λίγων λεπτών, προειδοποίησαν οι ειδικοί.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [07] Επιτυχής η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Μπερσάνι

    Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη χθες το πρωί. «Από τεχνικής απόψεως η επέμβαση πέτυχε αλλά θα πρέπει να περιμένουμε εβδομήντα δυο ώρες για να μπορούμε να πούμε ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο», δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης Πάρμα στο οποίο εγχειρίστηκε ο Ιταλός πολιτικός.

    «Δεν θεωρούμε πιθανό να υπάρξει κάποια μόνιμη βλάβη, αλλά ο κίνδυνος, τώρα, είναι να παρουσιαστεί ισχαιμία», τόνισε ο χειρουργός Ερμάννο Τζομπέλλι. Την συμπαράσταση στην οικογένεια του Μπερσάνι και τις ευχές τους, θέλησαν να αποστείλουν, μεταξύ των άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο νέος επικεφαλής των «Δημοκρατικών» Ματτέο Ρέντσι.

    [08] Η Πορτογαλία αποχαιρετά τον θρύλο Εουσέμπιο

    Δεκάδες χιλιάδες Πορτογάλοι φίλαθλοι και μη του ποδοσφαίρου θα αποτίσουν σήμερα τον ύστατο φόρο τιμής στον αγαπημένο τους Εουσέμπιο κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου του θριάμβου που θα κάνει ο «Μαύρος Πάνθηρας» στο γήπεδο Ντα Λουζ της Λισαβόνα, όπου έλαμψε ποδοσφαιρικά, πριν το φέρετρο οδηγηθεί για την ταφή στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

    Στον απόηχο η νεκρική πομπή θα περάσει μέσα από τους δρόμους της Λισαβόνας πριν φτάσει στο δημαρχείο, όπου έχει προγραμματιστεί μια ακόμη σεμνή επιμνημόσυνη τελετή. Οι σημαίες στην πορτογαλική πρωτεύουσα ταυτόχρονα θα κυματίσουν μεσίστιες. Υπό το άκουσμα του εθνικού ύμνου και τα χειροκροτήματα εκατοντάδων οπαδών, το φέρετρό καλυμμένο με την κόκκινη σημαία της Μπενφίκα, έφθασε το βράδυ της Κυριακής στο στάδιο Ντα Λουζ, όπου η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε ένα παρεκκλήσι.

    Μέχρι αργά το βράδυ, πολλά αστέρια από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, πολιτικοί και απλοί υποστηρικτές του θρύλου του πορτογαλικού ποδοσφαίρου απέτισαν φόρο τιμής στον άνθρωπο ο οποίος είχε κερδίσει τη συμπάθειά τους εκτός από την ποδοσφαιρική του αξία και για τον φιλικό χαρακτήρα. Από την Κυριακή και για τρεις ημέρες , η Πορτογαλία θα θρηνεί ένα από τα πιο επιφανή σύμβολά της. Η κηδεία αναμένεται να μοιάζει πολύ με την τελετή αποχαιρετισμού το 1999, μιας άλλης μεγάλης προσωπικότητας της Πορτογαλίας της Αμέλια Ροντρίγκεζ της αποκαλούμενης «βασίλισσας των Φάντο».

    Επιπλέον, πολλές φωνές υποστηρίζουν ήδη ότι ο Εουσέμπιο πρέπει να τοποθετηθεί στο Εθνικό Πάνθεον εξ αρχής και όχι όπως συνέβη με τη βασίλισσα τωνβ Φάντο που της έγινε αυτή η τιμή δύο χρόνια μετά το θάνατό της. Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 1600 GMT σε εκκλησία κοντά στο γήπεδο Ντα Λουζ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 January 2014 - 9:30:27 UTC