Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το 25ευρω στα νοσοκομεία
  • [02] Για «πανηγυρικές ανακοινώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [03] Π. Καμμένος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με Β. Πολύδωρα
  • [04] Με την ΟΛΜΕ συναντάται σήμερα ο Κ. Αρβανιτόπουλος
  • [05] Δουλειά μέσω συνέντευξης... από τη σωστή ευκαιρία στην πολυπόθητη εύρεση εργασίας
  • [06] Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [07] Προβλήματα από την ομίχλη στη λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού
  • [09] Στο 8,76% το επιτόκιο για καθυστερήσεις στις πληρωμές των οφειλών προς το Δημόσιο
  • [10] Η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε 350 αστυνομικούς

  • [01] Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το 25ευρω στα νοσοκομεία

    Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη θα έχει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το 25ευρω στα νοσοκομεία, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, στις 6 το απόγευμα, κατά την οποία αναμένεται να τεθεί και αυτό το θέμα.

    Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, πρωταρχικός στόχος του κόμματος είναι η απόσυρση της απόφασης, ή η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν βελτίωσή της, ώστε να συμπεριλαμβάνει σειρά εξαιρέσεων, ως προς την καταβολή των 25 ευρώ, για ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    [02] Για «πανηγυρικές ανακοινώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Tην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα αδειών για συγκεκριμένους κρατούμενους, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού στο θέμα της μη εμφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού, στο αστυνομικό τμήμα χθες, ενώ βρίσκεται σε άδεια από τις φυλακές.

    'Ασκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «πανηγυρικές ανακοινώσεις» όπως τις χαρακτήρισε, που εξέδωσε αναφορικά με την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής της Ευρωβουλής που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικας σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα μη ουσιαστικό ζήτημα» και εξηγώντας πως τα ίδια τα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησαν τη μετάθεση της έλευσής τους.

    [03] Π. Καμμένος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με Β. Πολύδωρα

    Aνοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Β. Πολύδωρα άφησε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ενώ αναφερόμενος σε πιθανές συμμαχίες ενόψει εκλογών είπε ότι δεν θα συνεργαστεί με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή.

    Σε ότι αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει, με τον υπουργό Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη είπε, μεταξύ άλλων: «είναι άλλο να αντιμετωπίζεις κάποιον που λειτουργεί ως υστερικός απέναντί σου. Τον μόνο τρόπο που έχω, είναι να πάω στη Δικαιοσύνη». Αναφερόμενος στο θέμα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ικαρία, είπε: «Αποδείξεις υπάρχουν και είναι κατατεθειμένες στην εφορία. Αποφάσισα από την τσέπη μου να πληρώσω τους καλεσμένους δημοσιογράφους ,για να μην πει κανείς ότι τους πλήρωσε το υπουργείο».

    «Εγώ δεν εκβιάζομαι, ούτε θα κάνω πίσω. Θα τους τσακίσω ακόμη κι αν με κάψουν ζωντανό» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

    [04] Με την ΟΛΜΕ συναντάται σήμερα ο Κ. Αρβανιτόπουλος

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα θα έχει στη μία το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

    Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι, στάση Ηλεκτρικού Νεραντζιώτισα), ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

    Διαβάστε επίσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις μεταγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    [05] Δουλειά μέσω συνέντευξης... από τη σωστή ευκαιρία στην πολυπόθητη εύρεση εργασίας

    Το να βρίσκει ένας 30χρονος δουλειά σήμερα, μέσω συνέντευξης, σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που διατηρεί γραφεία στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να θεωρηθεί σπάνια περίπτωση και να αποδοθεί στη «θεά τύχη».

    Κι, όντως, ο Στέφανος Τεντολούρης αναγνωρίζει ότι στάθηκε τυχερός, αφού, όπως λέει, όταν μια μεγάλη εταιρεία δέχεται χιλιάδες βιογραφικά, το να κερδίσει κάποιος μια θέση εργασίας σε αυτήν είναι σαν να... κερδίζει το λαχείο.

    Ωστόσο, μέσα από μια ενδελεχέστερη συζήτηση μαζί του καθίσταται σαφές ότι δεν είναι απλώς θέμα τύχης. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει τη "συνταγής της επιτυχίας" για τους νέους και τις νέες που, εν μέσω κρίσης και υψηλών ποσοστών ανεργίας, αναζητούν δουλειά. Στη περίπτωση του Στέφανου, αλλά και της 22χρονης Δέσποινας Γκούβα, σημείο-κλειδί ήταν η ευκαιρία που δόθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο διοργάνωσε το καλοκαίρι μια διαδικασία ανοιχτών συνεντεύξεων υπό το αισιόδοξο μήνυμα «admission is possible». Το σλόγκαν, που παραφράζει γνωστή κινηματογραφική παραγωγή, αποδείχτηκε αληθές για κάποιους από τους συνεντευξιαζόμενους καθώς κατάφεραν να ξεχωρίσουν είτε γιατί οι εταιρείες βρήκαν στο πρόσωπό τους τις κατάλληλες δεξιότητες είτε γιατί οι υποψήφιοι είχαν ετοιμαστεί κατάλληλα γι΄ αυτή τη στιγμή.

    [06] Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Έως σήμερα έχουνπροθεσμία να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας οι δικαιούχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση μεταφοράς θέσης εντός της αρχικώς ορισθείσας προθεσμίας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων μέσω της ιστοσελίδας http://solon.it.minedu.gov.gr .

    Η Διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς έχει ως εξής:

    Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας/Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας. Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://solon.it.minedu.gov.gr.

    [07] Προβλήματα από την ομίχλη στη λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη

    Προβλήματα στη λειτουργία του αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε, από νωρίς το πρωί, η πυκνή ομίχλη που κάλυψε μεγάλο μέρος της πόλης.Αν και οι πρωινές αναχωρήσεις των αεροσκαφών που βρίσκονταν από χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκαν κανονικά, η ομίχλη προκάλεσε πρόβλημα στην προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο.

    Προς το παρόν, τα αεροπλάνα (το ένα εκτελούσε πρωινή πτήση από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και το άλλο θα προσγειωθεί στον αερολιμένα για να κάνει τη διακομιδή ασθενούς στην Αγγλία), δεν έχουν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

    [08] Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της χώρας, ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος από χθες έχει αποδράσει εκμεταλλευόμενος άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές.

    Για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία» έκανε λόγο ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στη μη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ βρίσκεται σε άδεια.

    «Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του» συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα». Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον πελάτη του και πως δεν γνώριζε τις προθέσεις του.

    [09] Στο 8,76% το επιτόκιο για καθυστερήσεις στις πληρωμές των οφειλών προς το Δημόσιο

    Με ετήσιο επιτόκιο 8,76% θα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο, ενώ για τις καθυστερήσεις του Δημοσίου στην επιστροφή φόρων προς τους φορολογούμενους για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών θα καταβάλλεται τόκος 6%.

    Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η οποία προσδιορίζει το επιτόκιο για τον υπολογισμό των τόκων που θα επιβάλει το Δημόσιο για την καθυστέρηση πληρωμής των φόρων σε 8,51 μονάδες ετησίως προσαυξημένο με το επιτόκιο πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ που είναι 0,25%. Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσει στις επιστροφές φόρων, το Δημόσιο θα καταβάλει στον φορολογούμενο τόκο 0,25 + 5,75=6%.

    [10] Η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε 350 αστυνομικούς

    Η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε 350 αστυνομικούς στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι ογδόντα από τους απολυμένους ήσαν επικεφαλής των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή μεταταγεί στην χώρα από τις 17 Δεκεμβρίου και τη σύλληψη επιχειρηματιών και των γιων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που κλονίζει την τουρκική κυβέρνηση. Περί τους 250 αστυνομικοί από την τουρκική επαρχία διορίσθηκαν στις θέσεις αστυνομικών που απομακρύνθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στην υπηρεσία της τουρκικής τροχαίας ή σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2014 - 9:30:23 UTC