Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς τρόλεϊ για τέσσερις ώρες η Αθήνα
  • [02] Πολύνεκρη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία
  • [03] Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google επέβαλε γαλλική αρχή
  • [04] Την ανησυχία των ΗΠΑ για τον Χριστόδουλο Ξηρό εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [05] Η Ρωσία μπλόκαρε καταδικαστικό ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία
  • [06] Συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου, δύο οι νεκροί
  • [07] Σ. Μπούλοκ και Τζ. Τίμπερλεϊκ οι μεγάλοι νικητές στα 40α αμερικανικά βραβεία του κοινού
  • [08] Επιμηκύνεται η διάρκεια «ζωής» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

  • [01] Χωρίς τρόλεϊ για τέσσερις ώρες η Αθήνα

    Χωρίς τρόλεϊ θα είναι σήμερα Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα η πρωτεύουσα λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

    Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται για τα αμαξοστάσια μία ώρα νωρίτερα και η αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται γύρω στις πέντε το απόγευμα.

    [02] Πολύνεκρη έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία

    Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη χημικού εργοστασίου στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Σημειώθηκε έκρηξη που προκλήθηκε από χημική αντίδραση εντός του εργοστασίου. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μίε, στην κεντιρκή Ιαπωνία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] Πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google επέβαλε γαλλική αρχή

    Η εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας (Cnil) ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλει το μέγιστο προβλεπόμενο πρόστιμο, 150.000 ευρώ, στην αμερικανική εταιρεία Google, η οποία εξακολουθεί να αρνείται να συμμορφωθεί με τη γαλλική νομοθεσία όσον αφορά την πολιτική της περί απορρήτου των δεδομένων στο Ίντερνετ.

    Εκτός του προστίμου αυτού, η Cnil έδωσε επίσης εντολή στην Google να δημοσιεύσει "μια ανακοίνωση σχετική με αυτήν την απόφαση στην κεντρική σελίδα της google.fr εντός οκτώ ημερών από την κοινοποίηση" της απόφασης αυτής, και αυτό για 48 ώρες.

    Η Cnil δεν είναι η μόνη που έχει βάλει στο στόχαστρο την Google: οι νέοι κανονισμοί της περί απορρήτου είχαν καταγγελθεί με μια φωνή το 2012 από τις αρμόδιες αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και των 27 τότε χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίες την είχαν όλες καλέσει να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία περί Πληροφορικής και Ελευθεριών.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] Την ανησυχία των ΗΠΑ για τον Χριστόδουλο Ξηρό εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζενιφερ Ψάκι, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κα Ψάκι ανέφερε ότι «ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή», όπως είπε.

    Η κα Ψάκι τόνισε ότι η αμερικανική πλευρά βρίσκεται σε «διαρκή επαφή» με τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, με σκοπό τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

    [05] Η Ρωσία μπλόκαρε καταδικαστικό ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

    Η Ρωσία μπλόκαρε την προτεινόμενη αναφορά- ψηφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ της καταδίκης της βομβιστικής επίθεσης του συριακού στρατού εναντίον του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία , ανέφεραν διπλωμάτες στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Αυτή η μη δεσμευτική αναφορά, βρετανικής έμπνευσης, έπρεπε να λάβει την έγκριση των 15 μελών. Αλλά η Μόσχα για άλλη μια φορά αρνήθηκε να τη στηρίξει και το Λονδίνο απέσυρε τελικά το κείμενο του. Η Ρωσία είχε ήδη μπλοκάρει στις 19 Δεκεμβρίου ένα παρόμοιο σχέδιο που υποβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες .

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Συντριβή αμερικανικού ελικοπτέρου, δύο οι νεκροί

    Ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβη στη θάλασσα χθες Πέμπτη, ανοιχτά του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ανατολικών ΗΠΑ. Πέντε άτομα επέβαιναν σε αυτό, εκ των οποίων δύο είναι νεκρά και ένα αγνοείται, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό.

    Το ΜΗ-53Ε Sea Dragon συνετρίβη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους γύρω στις 11.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, ανοιχτά της μεγάλης αμερικανικής ναυτικής βάσης. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε άσκηση ρουτίνας όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Δύο μέλη του πληρώματος ανασύρθηκαν νεκρά, άλλα δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νόρφολκ, το ένα σε κρίσιμη κατάσταση, το δεύτερο παρουσιάζει βελτίωση στην υγεία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [07] Σ. Μπούλοκ και Τζ. Τίμπερλεϊκ οι μεγάλοι νικητές στα 40α αμερικανικά βραβεία του κοινού

    Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Σάντρα Μπούλοκ και ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ήταν οι μεγάλοι νικητές της 40ης τελετής απονομής των βραβείων People's Choice που έγινε την Τετάρτη στο Λος Άντζελες, επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά τους ως τα πλέον δημοφιλή καλλιτεχνικά πρόσωπα του αμερικανικού κοινού.

    Η Σάντρα Μπούλοκ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, μαζεύοντας συνολικά τρία βραβεία. Για την αγαπημένη ηθοποιό του κινηματογράφου, την αγαπημένη δραματική ηθοποιό και την καλύτερη κωμικό ηθοποιό για τους ρόλους της στο δράμα " Gravity "καθώς εποίσης και στην κωμωδία "The Heat ". Το "Gravity " επίσης κέρδισε το βραβείο της αγαπημένης ταινίας του κοινού.

    Ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος επέστρεψε στο μουσικό προσκήνιο το 2013 μετά από πέντε χρόνια απουσίας για να επικεντρωθεί στην υποκριτική, πήρε το βραβείο για το αγαπημένο άλμπουμ . Ο Άνταμ Σάντλερ από την πλευρά του κέρδισε το βραβείο για τον αγαπημένο κωμικό ηθοποιό για τέταρτη συνεχόμενη φορά , εφέτος για την ταινία "Grown Ups 2 .

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] Επιμηκύνεται η διάρκεια «ζωής» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

    Για 4 ακόμη χρόνια επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ως το 2024, όπως ανακοίνωσε η NASA υπογραμμίζοντας τη σημασία του, αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σταθμού, που βρίσκεται σε τροχιά σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, για την επιστημονική έρευνα και την εξερεύνηση του διαστήματος.

    Η απόφαση να δοθεί για δεύτερη φορά παράταση κατά τέσσερα έτη στο χρόνο λειτουργίας του Σταθμού βασίστηκε στις επιστημονικές δυνατότητές του, ιδίως την δυνατότητα εκτεταμένης χρήσης του εργαστηρίου του, του μεγαλύτερου που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά, εξήγησε ο Ντέιβιντ Γουίβερ, διευθυντής επικοινωνίας της NASA.

    Τον σταθμό επανδρώνουν αδιάκοπα εναλλασσόμενα πληρώματα αστροναυτών και κοσμοναυτών από το 2000 ως και σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2014 - 7:30:24 UTC