Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτα δείγματα βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας διακρίνει ο Φ.Β. Σταϊνμάγερ
  • [02] Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [03] Οι «Λευκές νύχτες» στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εμπόρων και του υπουργείου Ανάπτυξης
  • [04] Τζ. Γέλεν: Ανάπτυξη 3% ή και περισσότερο στις ΗΠΑ το 2014
  • [05] «Μοιραίες συνέπειες» για τις ΗΠΑ οι διαρροές Σνόουντεν, υποστηρίζει το Πεντάγωνο
  • [06] Με θέμα φημολογούμενη σχέση του Ολάντ με Γαλλίδα ηθοποιό κυκλοφορεί το περιοδικό «Closer»
  • [07] Στο Ισραήλ η Μέρκελ τον Φεβρουάριο
  • [08] Πλούσιος ο θεατρικός Γενάρης στην Αθήνα

  • [01] Πρώτα δείγματα βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας διακρίνει ο Φ.Β. Σταϊνμάγερ

    Για δείγματα ενδεχόμενης πρώτης βελτίωσης στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τόνισε ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σκληρός. «Δεν πρέπει να δημιουργούμε στους Έλληνες περισσότερες ψευδαισθήσεις από ό,τι έχουν ήδη», τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Αθήνα στην εκπομπή «heute journal» του δεύτερου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, ZDF, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις προσδοκίες που έχει η Αθήνα από την συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών στη νέα γερμανική κυβέρνηση. Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στην Ελλάδα βρήκε ρεαλισμό, επισημαίνοντας ότι η εικόνα διαφέρει από αυτή που βλέπουμε συχνά στα γερμανικά ΜΜΕ, ενώ μίλησε και για υπερηφάνεια των Ελλήνων «για το ότι πιθανόν κατάφεραν μια πρώτη μικρή στροφή, για το ότι για πρώτη φορά θα μπορούσαν να φέτος επιτύχουν πρωτογενές πλεόνασμα». «Αυτό ίσως αποτελεί δείγμα ότι θα υπάρξει μια πρώτη βελτίωση στην ελληνική οικονομία», σημείωσε και αναφέρθηκε ειδικά στην επιτυχή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

    Κληθείς να σχολιάσει την άνοδο της ανεργίας, την μείωση της παραγωγής και τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν επιθυμεί να κατασκευάσει μια εικόνα της ελληνικής οικονομίας από την οποία θα μπορούσε να πει ότι αυτός είναι ένας σταθερός δρόμος προς ένα λαμπρό μέλλον.

    [02] Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Πανελλαδική στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 11:00 έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:00, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δικάζεται για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο 2011 κατά των περικοπών των αποδοχών.

    Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κατηγορία σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου είναι για «ρύπανση του περιβάλλοντος». Η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζεται ότι γίνεται «στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης εκπροσώπων τους που αντιστέκονται στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτικής εξόντωσης του ελληνικού λαού που επιβάλλει η συγκυβέρνηση».

    [03] Οι «Λευκές νύχτες» στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εμπόρων και του υπουργείου Ανάπτυξης

    Aυξάνονται τα αιτήματα εμπόρων προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για να αλλάξει η ρύθμιση του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 4177/2013 για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ μετά την επιτυχία της "λευκής νύχτας" στην Αθήνα φαίνεται να είναι αρκετοί αυτοί που προτιμούν την εναλλακτική λύση να μένουν ανοικτά μέχρι πολύ αργά τα εμπορικά καταστήματα κάποια Σάββατα, παρά να λειτουργούν κάποιες Κυριακές.

    Μετά την επιστολή τού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητούσε να λειτουργούν τα καταστήματα περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, πέραν των δέκα τις οποίες είχε αποφασίσει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εξετάζει το αίτημα προς το υπουργείο -με βάση τις προτιμήσεις των μελών της- για λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, και όχι τις δύο πριν τα Χριστούγεννα που ισχύει σήμερα, αλλά και δύο «λευκές νύχτες» τον χρόνο. Εκτός από το θέμα των Κυριακών του Δεκεμβρίου, οι μικρομεσαίοι έμποροι ζητούν και τη θεσμοθέτηση δύο "λευκών νυχτών" τον χρόνο για το εμπόριο, η μια την Ημέρα του Καταναλωτή (15 Μαρτίου) και η άλλη την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (22 Σεπτεμβρίου).

    [04] Τζ. Γέλεν: Ανάπτυξη 3% ή και περισσότερο στις ΗΠΑ το 2014

    Η Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα γίνει επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, τον επόμενο μήνα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιταχυνθεί το 2014 και θα φθάσει στο 3% του ΑΕΠ ή περισσότερο και ότι ο σταθερά χαμηλός πληθωρισμός θα αυξηθεί αγγίζοντας το ποσοστό-στόχο της Fed, σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύει το περιοδικό TIME.

    «Νομίζω ότι θα δούμε ισχυρότερη ανάπτυξη το 2014» είπε η Γέλεν στη συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού λίγο πριν την κυκλοφορία του σε έντυπη μορφή, την 20ή Ιανουαρίου. «Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου στην επιτροπή σχεδιασμού πολιτικής της Fed και εγώ ελπίζουμε ότι το πρώτο ψηφίο (της ανάπτυξης του ΑΕΠ) θα μπορούσε να είναι 3 αντί για 2», δήλωσε η ίδια. «Η ανάκαμψη υπήρξε απογοητευτικά αργή, αλλά σημειώνουμε πρόοδο στο να πετύχουμε την αύξηση της απασχόλησης, και προσδοκώ ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προς το μακροπρόθεσμο στόχο μας του 2%».

    [05] «Μοιραίες συνέπειες» για τις ΗΠΑ οι διαρροές Σνόουντεν, υποστηρίζει το Πεντάγωνο

    Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές που προήλθαν από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA ) Έντουαρντ Σνόουντεν πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές Aμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Η έκθεση του Πενταγώνου διαπίστωσε ότι ο Σνόουντεν είχε «κατεβάσει» περίπου 1,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία πληροφοριών, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τις τρέχουσες αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το αμερικανικό υπουργείο έχει στείλει την έκθεση σε πολλά εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου όπου αναφέρονται οι πιθανές επιπτώσεις της κλοπής των εγγράφων από τον Σνόουντεν.

    Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις που προήλθαν από τον Σνόουντεν έχουν ήδη βλάψει συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών που βοηθούν τους αμερικανούς στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως επίσης στη μάχη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

    [06] Με θέμα φημολογούμενη σχέση του Ολάντ με Γαλλίδα ηθοποιό κυκλοφορεί το περιοδικό «Closer»

    Με ένα θέμα που προφανώς θα προκαλέσει συζητήσεις αλλά και πλήθος αντιδράσεων στη Γαλλία κυκλοφορεί σήμερα το εβδομαδιαίο περιοδικό «Closer». Σύμφωνα με τους συντάκτες του, το περιοδικό υπόσχεται 7 σελίδες και πλήθος από φωτογραφίες που δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με την «μυστική αγάπη του προέδρου».

    Το θέμα αφορά την φημολογούμενη από τον Μάρτιο του 2013 σχέση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την 41ος ετών ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.

    [07] Στο Ισραήλ η Μέρκελ τον Φεβρουάριο

    Το Ισραήλ θα επισκεφτεί στα τέλη Φεβρουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, όπως έγινε γνωστό από την καγκελαρία στο Βερολίνο. Η κα Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφτεί τη χώρα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Πέμπτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Νετανιάχου ευχήθηκε στην Μέρκελ, εκτός των άλλων, ταχεία ανάρρωση μετά από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της. Όπως είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σέμπερτ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συνεχάρη τη γερμανίδα καγκελάριο και για τη νέα κυβέρνηση.

    [08] Πλούσιος ο θεατρικός Γενάρης στην Αθήνα

    Μαζί με τη νέα χρονιά τουλάχιστον 20 θέατρα ετοιμάζονται να σηκώσουν και πάλι την αυλαία τους μέσα στον Ιανουάριο. Οι σκηνές της πόλης θα υποδεχθούν μια σειρά από καινούργιες παραστάσεις, με έργα σημαντικά, ενδιαφέρουσες διανομές και νέες σκηνοθετικές προτάσεις, αποδεικνύοντας ότι το θέατρο στην Αθήνα, εν μέσω κρίσης, ανθεί, διεκδικώντας ολοένα και ευρύτερο κοινό και κρατώντας σε εγρήγορση τους θεατρόφιλους. Το ΑΠΕ- ΜΠΕ επέλεξε ορισμένες από τις πιο αντιπροσωπευτικές πρεμιέρες και τις παρουσιάζει.

    «Φάουστ» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Τρία χρόνια μετά την τελετή των εγκαινίων της, σε δική του σύλληψη και σκηνοθεσία, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και, για πρώτη φορά, καταπιάνεται με τον αρχετυπικό μύθο της νεότερης ευρωπαϊκής σκέψης, αυτόν του Φάουστ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 January 2014 - 7:30:26 UTC