Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκροτείται Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης
  • [02] Η επανέναρξη των διαπραματεύσεων με την τρόικα στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό
  • [03] Ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Δημοκρατίας άφησε ο αρχηγός του στρατού στην Αίγυπτο

  • [01] Συγκροτείται Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

    Για την απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και της κοινωνίας, μίλησε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο σχετικά με την ελληνική προεδρία και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεπεράσει την κρίση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έναρξη της ελληνικής προεδρίας προκάλεσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα διεθνή ΜΜΕ και ότι αυτό είναι καλό «γιατί μπορούμε να περάσουμε τα μηνύματα μας και να δείξουμε την πραγματική εικόνα της χώρας».

    Ασκώντας κριτική εμμέσως πλην σαφώς στην αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «δυστυχώς υπάρχει "πέμπτη φάλαγγα", υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση».

    [02] Η επανέναρξη των διαπραματεύσεων με την τρόικα στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό

    Η επικείμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που είχε ο Πρωθυπουργός με τους κυρίους Βενιζέλο και Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, όσον αφορά στην πιθανή εμπλοκή της κ. Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.

    [03] Ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Δημοκρατίας άφησε ο αρχηγός του στρατού στην Αίγυπτο

    Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αιγύπτου, εάν ο λαός το ζητήσει και ο στρατός τον στηρίξει, άφησε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας.

    Την είδηση μετέδωσαν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, επικαλούμενα σημερινή ομιλία του.

    Ο ισχυρός άνδρας της Αιγύπτου που διέταξε την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις Ένοπλες Δυνάμεις στις 3 Ιουλίου, κάλεσε επίσης τους Αιγύπτιους να ψηφίσουν μαζικά την Τρίτη και την Τετάρτη στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί για το νέο Σύνταγμα, το οποίο χορηγεί λίγοπερισσότερη εξουσία στους στρατιωτικούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2014 - 17:30:22 UTC