Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι ο Ε. Βενιζέλος
  • [02] Η αιθαλομίχλη ξαναχτυπά
  • [03] Προφυλακιστέος και ο Στ. Μπούκουρας
  • [04] Επανακάπμπτει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ισπανία

  • [01] Στο Παρίσι ο Ε. Βενιζέλος

    Στο Παρίσι μεταβαίνει τη Δευτέρα για διήμερη επίσκεψη, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις έξι το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντήσει τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λωράν Φαμπιούς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών "Quai d'Orsay ", και αμέσως μετά προβλέπεται οι δύο υπουργού να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

    Την Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού κόμματος, Αρλέμ Ντεζίρ, ενω το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα μεταβεί στη Γαλλική Γερουσία, όπου πρόκειται να εκθέσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, στους Γάλλους γερουσιαστές που συμμετέχουν στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας

    [02] Η αιθαλομίχλη ξαναχτυπά

    Σε νέες συστάσεις για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προχωρεί το υπουργείο Υγείας, λόγω του ότι παρατηρείται αύξηση του φαινομένου της αιθαλομίχλης, με βάση τις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της ΕΜΥ για το 24ωρο που διανύουμε.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

    Η ανακοίνωση καταλήγει, αναφέροντας πως η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, παρακολοθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των πολιτών.

    [03] Προφυλακιστέος και ο Στ. Μπούκουρας

    Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο τρίτος βουλευτής της Χ.Α Στάθης Μπούκουρας με απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα. Κατά την ετπάωρη απολογία του ενώπιων των ειδικών εφετών ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, και όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά φίλος, καθώς όπως υποστηρίζει προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.

    Ο Σ. Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ,όπου παραμένουν, από χθές, οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος,που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι ,μετά τίς πολύωρες απολογίες τους. Και οι τρείς θα οδηγηθούν, αύριο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Σκληρή χαρακτήρισε την απόφαση για προφυλάκιση και ατυχή την διαδικασία ο συνήγορός του Στάθη Μπούκουρα Αλέξης Κούγιας.Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια" δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο εντολέας του θα απαλλαγεί στο δικαστήριο.

    [04] Επανακάπμπτει το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Ισπανία

    Προβάδισμα στο αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας έναντι του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος δίνει για πρώτη φορά δημοσκόπηση , μόλις 26 μήνες μετά τη συντριπτική νίκη Ραχόι στις εκλογές του 2011.Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" ποσοστό 33,5% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τους Σοσιαλιστές έναντι ποσοστού 32% που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

    Η "Ελ Παΐς" συνδέει εξάλλου το αποτέλεσμα αυτό της δημοσκόπησης με τα κυβερνητικά σχέδια για την υιοθέτηση αυστηρότερων νόμων για τις αμβλώσεις στη χώρα, μια κίνηση στην οποία αντιτίθεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% των Ισπανών. Η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει νόμιμη την άμβλωση μόνον στην περίπτωση βιασμού ή στις περιπτώσεις που διατρέχει κίνδυνο η ζωή της γυναίκας που κυοφορεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2014 - 17:30:22 UTC