Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την αύξηση στα καπνικά προϊόντα
  • [02] Για τη ρευστότητα στην αγορά συζήτησαν Κ. Χατζηδάκης και Χ. Ράϊχενμπαχ
  • [03] Οριακή ανάπτυξη το 2013 στη Γερμανία
  • [04] Επέστρεψε στις νίκες η Καλλονή
  • [05] «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς»

  • [01] Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την αύξηση στα καπνικά προϊόντα

    Επανακατατέθηκε βελτιωμένη από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και στο αγροτικό πολυνομοσχέδιο, η τροπολογία με την οποία αυξάνεται η φορολογία των βιομηχανοποιημένων καπνών, ως ισοδύναμο οικονομικό μέτρο της κατάργησης της καταβολής 25 ευρώ από ασθενείς για την εισαγωγή τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

    Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, επέρχεται αύξηση κατά πέντε λεπτά του ευρώ ανά πακέτο τσιγάρων των 20 τεμαχίων και κατά 7 λεπτά το ευρώ ανά συσκευασία των 20 γραμμαρίων στον καπνό, ενώ στις συσκευασίες πούρων με τιμή λιανικής πώλησης 100 ευρώ αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά ένα ευρώ. Ειδικότερα, για τα πούρα και τα πουράκια ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ορίζεται σε ποσοστό 35% επί της κατά χιλιόγραμμο τιμής λιανικής πώλησης τους, από 34% που ίσχυε σήμερα.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ συνεχιστεί και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

    [02] Για τη ρευστότητα στην αγορά συζήτησαν Κ. Χατζηδάκης και Χ. Ράϊχενμπαχ

    Το πρόβλημα της ρευστότητας στην ελληνική αγορά και η αναζήτηση διεξόδων σε αυτό το ζήτημα αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

    Όπως σημείωσε, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο εργάζεται μαζί με την Ομάδα Δράσης έτσι ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μεγάλες ανάγκες στήριξης να μη στερηθούν τη χρηματοδότηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Δουλεύουμε μαζί με την Ομάδα Δράσης να διαμορφωθούν τα σωστά νομικά επιχειρήματα, να έχουμε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να μην θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις».

    Ο κ. Ράιχενμπαχ υπογράμμισε την αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ την τελευταία διετία ενώ σημείωσε ότι η συνάντηση με τον υπουργό επικεντρώθηκε στο πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία και τις ΜμΕ.

    [03] Οριακή ανάπτυξη το 2013 στη Γερμανία

    Οριακή ανάπτυξη σημείωσε η γερμανική οικονομία κατά το 2013, αλλά η κυβέρνηση αναμένει σημαντική αύξηση για το τρέχον έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ενόψει και της δημοσιοποίησης των επίσημων στατιστικών στοιχείων την Πέμπτη.

    «Το ΑΕΠ για το 2013 θα είναι μόνο λίγο υψηλότερο από αυτό του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως των χειμερινών μηνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά τονίζεται ότι για το 2014 αναμένεται σημαντικότερη αύξηση. Το 2012 το γερμανικό ΑΕΠ ανήλθε στα 2,666 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η ανάπτυξη της οικονομίας έφθασε το 0,7%.

    Σε συνέντευξή του το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πάντως ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,7% το 2014 είναι μάλλον επιφυλακτική και ανέδειξε για μία ακόμη φορά το γεγονός ότι η Γερμανία περιορίζει τον δανεισμό της, καθώς επιβαρύνθηκε κατά το 2013 με χρέος κάτω των 25,1 δισεκατομμυρίων που προβλεπόταν και μάλιστα παρά την έκτακτη βοήθεια που δόθηκε σε πλημμυροπαθείς.

    [04] Επέστρεψε στις νίκες η Καλλονή

    Μετα από 6 αγωνιστικές (5 ήττες και μία ισοπαλία), η Καλλονή επέστρεψε στις νίκες. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μανιά στο 14΄, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη επιβλήθηκε με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ζακουάνι στο 34΄, ο Μανούσος στο 49΄ και ο Λεοζίνιο στο 87΄ ήταν οι σκόρερ για το συγκρότημα της Μυτιλήνης.

    [05] «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς»

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώνας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Ετσι, μετά από τέσσερα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Λιονέλ Μέσι, ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύεται ξανά κορυφαίος μετά το 2008. Ο Αργεντινός ήταν στην τελική τριάδα, μαζί με τον Φρανκ Ριμπερί που σάρωσε τα πάντα με τη Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

    Η σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, κατά κόσμον Πελέ. Ετσι αποκαταστάθηκε μια αδικία, καθώς την εποχή που ο Βραζιλιάνος μεσουρανούσε στο παγκόσμιο στερέωμα, ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές. Ισως η σημερινή εξέλιξη αποτελεί προάγγελο βράβευσης κι άλλων κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη, με πρώτο και καλύτερο τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Χρυσή Μπάλα "απλώθηκε" σε όλον τον πλανήτη στο μέσον της δεκαετίας του 1990 με τον Λιβεριανό Ζορζ Γουέα (1995) να είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος νικητής.

    Εξάλλου, η εκπληκτική σεζόν της Μπάγερν Μονάχου, χάρισε δικαιωματικά στον Γιουπ Χάινκες τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2013. Ο Γερμανός τεχνικός που οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας) βραβεύθηκε ως ο καλύτερος, στο ετήσιο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. Την τριάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 January 2014 - 19:30:21 UTC