Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εικοσι δύο δισ. ευρώ έφυγαν αδικαιολόγητα από την Ελλάδα την τριετία 2008-2011
  • [02] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το πρώην στέλεχος του ΤΤ Χ. Γιαγκούδης
  • [03] Ποινική δίωξη στον Γ. Κουρή
  • [04] «Με τον νέο νόμο οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου»
  • [05] Προκήρυξη για πρoσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ
  • [06] Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, σύμφωνα με τη JP Morgan
  • [07] Αρνήθηκε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή ο Φρ. Ολάντ

  • [01] Εικοσι δύο δισ. ευρώ έφυγαν αδικαιολόγητα από την Ελλάδα την τριετία 2008-2011

    Στα 22 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011. Πρόκειται για εμβάσματα τα οποία ελέγχονται με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το σύνολο τους εκτιμάται στα 54 δισ. ευρώ.

    Για την πορεία του ελέγχου των 54.000 εμβασμάτων της τριετίας 2008-2011, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ρωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά όπως ενημερώθηκαν οι βουλευτές την ευθύνη του ελέγχου δεν την έχει πλέον το ΣΔΟΕ. Ως εκ τούτου η Επιτροπή θα εξετάσει το επόμενο διάστημα να καλέσει σε ακρόαση τον επικεφαλής της ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη.

    Ο ίδιος ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε σήμερα πάντως πως 54 χιλιάδες Έλληνες κατά την τριετία 2008-2011 είχαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους σχεδόν 54 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς τα 22 δισ. φαίνεται να μην «δικαιολογούνται» από τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων που έστειλαν χρήματα εκτός συνόρων κατά την επίμαχη περίοδο.

    [02] Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το πρώην στέλεχος του ΤΤ Χ. Γιαγκούδης

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

    Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση που αφορά 4 περιπτώσεις δανείων. Συγκεκριμένα ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης επενδύσεων, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον κ. Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    [03] Ποινική δίωξη στον Γ. Κουρή

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα για χρέη προς το Δημόσιο.

    Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό περίπου 680 χιλιάδων ευρώ και παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.

    Ο εκδότης θα παραμείνει απόψε κρατούμενος.

    [04] «Με τον νέο νόμο οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου»

    Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά ώστε να μελετηθεί η αποδοτικότητά του από εμπειρογνώμονες.

    «Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

    [05] Προκήρυξη για πρoσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

    Δύο προκηρύξεις για την κάλυψη, στη ΝΕΡΙΤ, 132 θέσεων δημοσιογράφων και άλλων 224 εργαζομένων με καλλιτεχνικές ειδικότητες (σκηνοθέτες, παραγωγοί, μοντέρ, φωτιστές, γραφίστες κ.λπ.) αναρτήθηκαν σήμερα στον διαδικτυακό ιστότοπο opengov.gr.

    Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη για τις θέσεις των δημοσιογράφων, 117 θα έχουν έδρα την Αθήνα και 15 τη Θεσσαλονίκη και θα είναι αορίστου χρόνου. Αντίστοιχα για τους έχοντες καλλιτεχνική ειδικότητα, η προκήρυξη αφορά 197 άτομα με έδρα την Αθήνα και 27 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

    Επιπλέον, αναρτήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάρτιση μητρώου αξιολογητών της ΝΕΡΙΤ, για την αξιολόγηση των υποψηφίων των διάφορων ειδικοτήτων. Έργο των αξιολογητών θα είναι η αξιολόγηση και βαθμολόγηση των υποψηφίων, σύμφωνα με τις προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ για τις ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ.

    [06] Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, σύμφωνα με τη JP Morgan

    Τις πολιτικές εξελίξεις «δείχνει» ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, η JP Morgan.

    Ειδικότερα, ως «ρίσκο» για την πορεία της ελληνικής αγοράς, παρουσιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα «βλέπει» (με ποσοστό πιθανοτήτων 50% και πλέον) το φθινόπωρο του 2014. Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και μία γενική εξομάλυνση του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακροαριστερά» («far left party»), καθώς αναδιαρθρώνει τις θέσεις της για να διεκδικήσει την εξουσία. Ωστόσο, όπως σημειώνει, βραχυπρόθεσμα για το Χρηματιστήριο, οι νέες εθνικές εκλογές και μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

    Άλλο «ρίσκο» για την τράπεζα είναι η αλλαγή στάσης των hedge funds, που είναι οι βασικοί παίκτες των warrants των τραπεζών. Η εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι κάποια στιγμή θα βγουν πωλητές, όταν όμως θα υπάρξουν αγοραστικές κινήσεις από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών.

    [07] Αρνήθηκε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή ο Φρ. Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου για την ερωτική σχέση που φέρεται να διατηρεί με μια ηθοποιό, αρνήθηκε σήμερα να συζητήσει την προσωπική ζωή του, τονίζοντας ωστόσο ότι σκοπεύει να διευκρινίσει το θέμα όσον αφορά τη θέση της πρώτης κυρίας πριν από την επίσημη επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Φεβρουάριο.

    Η "επίσημη" σύντροφος του Γάλλου προέδρου, η 48χρονη δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ, εισήχθη σε νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό την περασμένη Παρασκευή, μετά το δημοσίευμα του περιοδικού Closer που αποκάλυψε ότι ο Ολάντ διατηρούσε σχέση με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ.

    "Ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να περάσει δοκιμασίες. Αυτή είναι και η δική μας περίπτωση. Πρόκειται για οδυνηρές στιγμές. Όμως έχω μία αρχή, ότι η προσωπική ζωή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην ιδιωτική σφαίρα, με σεβασμό στην ιδιωτικότητα του καθενός" είπε ο Ολάντ όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου, αν η Τριερβελέρ παραμένει ακόμη "πρώτη κυρία" της Γαλλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 January 2014 - 19:30:29 UTC