Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της
  • [02] Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
  • [03] Ενδιαφέρον από την πλευρά της Βουλγαρίας για την επιμέλεια της μικρής Μαρίας
  • [04] Πειθαρχική δίωξη σε οκτώ υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων
  • [05] Πρέπει να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη, επισημαίνει ο Δημ. Δασκαλόπουλος

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της

    «Είμαι εδώ για να εργαστώ υπέρ της Ευρώπης και όχι εναντίον της» δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στους ευρωβουλευτές μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ελληνικής Προεδρίας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Κατ' αρχήν απευθύνθηκε στον Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιζελ Φάρατζ, ο οποίος τού είχε πει νωρίτερα ότι δεν ελέγχει τη χώρα, λόγω των δανειστών και ότι θα πρέπει να μετονομάσει το κόμμα του από Νέα Δημοκρατία, σε Μη Δημοκρατία. «Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε. Ίσως κάποιοι δεν νιώσουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός με δηκτικό τρόπο για τον ευρωσκεπτικισμό του κ. Φάρατζ.

    Για την τραπεζική ένωση, είπε ότι θα πρέπει να γίνει τριμερής διάλογος για τον μηχανισμό εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και θα στεφθεί με επιτυχία. Θα είναι όμως δύσκολες και σκληρές διαπργματεύσεις.

    Για την Ανάπτυξη στην ΕΕ επισήμανε ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα δοκιμάστηκε όσο καμιά άλλη χώρα στην ΕΕ

    [02] Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

    Σε μία ακόμη προσπάθεια να ισχύσει στην πράξη ο αντικαπνιστικός νόμος, υπεγράφη εγκύκλιος για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, από την υφυπουργό Υγείας, Ζ. Μακρή.

    Η εγκύκλιος που εστάλη σε όλα τα υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συναρμόδιους φορείς, αποτελεί «τη συνέχεια της υλοποίησης μιας σειράς νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που στοχεύουν στον έλεγχο του καπνίσματος, στην προστασία των ανηλίκων από τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού και στη θέσπιση όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία διαφόρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.

    [03] Ενδιαφέρον από την πλευρά της Βουλγαρίας για την επιμέλεια της μικρής Μαρίας

    Στο δικαστήριο, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, προσήλθε ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη τηςΒουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας, όπως αναφέρεται στο σχετικό πρακτικό αναβολής.

    Κατόπιν αυτού και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας του φακέλου σύμφωνα με το νέα δεδομένα, ορίστηκε η 18η Μαρτίου 2014 ως νέα ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης.

    [04] Πειθαρχική δίωξη σε οκτώ υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων

    Επιδόθηκε σήμερα -αυθημερόν- στη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Ανάπτυξης, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το απόρρητο πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζή.

    Βάσει του πορίσματος, ασκείται πειθαρχική δίωξη σε οκτώ υπαλλήλους και την ιεραρχία της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΔΙΕ), καθώς προκύπτει σωρεία παραλείψεων μη τήρησης του νόμου στην παραλαβή εγγράφων και έγκρισης χρηματοδοτήσεων για υπόθεση επιδότησης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μεσσηνία ύψους 6 εκατ. ευρώ που αφορά σε ελέγχους στα έτη 2010 και 2011.

    [05] Πρέπει να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη, επισημαίνει ο Δημ. Δασκαλόπουλος

    Αν δεν υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη η Ελλάδα θα περιθωριοποιηθεί, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ενώ επισήμανε ότι η άνοδος δεν προκύπτει αυτόματα, επειδή φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού, καθώς μια οικονομία μικρή, όπως η δική μας, μπορεί να παραμείνει καθηλωμένη στον πάτο για χρόνια.

    Μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα των όποιων πρακτικών προτάσεων για βελτίωση της ρευστότητας αναπόφευκτα απομειώνεται επειδή η οικονομία εξακολουθεί να κουβαλάει «βαρίδια που δεν μας αφήνουν να τρέξουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 January 2014 - 13:30:26 UTC