Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ΟΑΕΔ η ευθύνη για τις προσλήψεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
  • [02] Με μαμούθ χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους αφήνεται ελεύθερος ο Δ. Κοντομηνάς
  • [03] Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου
  • [04] Αίσιο τέλος στην περιπέτεια απαγωγής του επιχειρηματία
  • [05] Εφικτή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014, σύμφωνα με τη Eurobank
  • [06] Ρ. Τ. Ερντογάν: Στόχος των δικαστικών ερευνών ήταν η Τουρκία

  • [01] Στον ΟΑΕΔ η ευθύνη για τις προσλήψεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

    Νομοθετική παρέμβαση μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που έθεταν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς του Δημοσίου, στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με κοινή υπουργική απόφαση, προωθεί η Κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η απόφαση προβλέπει, ότι σε περίπτωση που οι επιβλέποντες φορείς αρνούνται την πρόσληψη ανέργων που υποδεικνύονται από τον ΟΑΕΔ ο Οργανισμός μπορεί να αποφασίσει την πρόσληψή τους σε άλλο φορέα ακόμη και αν οι θέσεις που προβλέφθηκαν έχουν καλυφθεί.

    [02] Με μαμούθ χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους αφήνεται ελεύθερος ο Δ. Κοντομηνάς

    Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους, όπως είχε εισηγηθεί ο ανακριτής της υπόθεσης, αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΤΤ, Δημήτρης Κοντομηνάς.

    Για δικαίωση του Δημήτρη Κοντομηνά, έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης.

    [03] Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου

    Σε διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση 21 φορέων του Δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι, το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με κύριο χαρακτηριστικό τον τερματισμό του καθεστώτος της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα, ενώ υπάρχει και δέσμη σημαντικών διοικητικών απλουστεύσεων για πολίτες και επιχειρήσεις.

    Σημειώνεται ότι οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση, ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η κατάργηση των φορέων επηρεάζει περίπου 250 υπαλλήλους, απ' τους οποίους κάποιοι απολύονται, κάποιοι τίθενται σε διαθεσιμότητα και κάποιοι μετακινούνται σε άλλη θέση.

    [04] Αίσιο τέλος στην περιπέτεια απαγωγής του επιχειρηματία

    Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αρτοσκευασμάτων, Μανόλη Καραμολέγκου, η οποία έγινε χθες αργά τη νύχτα και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία.

    Ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα μαζί με έναν από τους απαγωγείς του στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας και ήδη από την Ασφάλεια λαμβάνονται καταθέσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

    Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες, ο απαχθείς κατάφερε να πείσει έναν από τους δράστες, που είχε τον ρόλο να τον επιτηρεί στο σημείο, όπου τον είχαν οδηγήσει μετά την απαγωγή, ότι η Αστυνομία μέσω τηλεφώνων τούς είχε εντοπίσει και ήταν όλοι υπό παρακολούθδση. Γι αυτό, το καλύτερο που είχαν να κάνουν, ήταν να παραδοθούν. Έτσι ο δράστης - φρουρός του δέχθηκε να μεταβούν μαζί στο Τμήμα της Κερατέας, όπου αμφότεροι εξετάζονται. Ταυτόχρονα, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων απαγωγέων.

    Κατά τα στοιχεία, οι δράστες είναι πιθανότατα συνολικά πέντε, αλλά δεν έχουν εμπλακεί όλοι στο επιχειρησιακό κομμάτι της απαγωγής.

    [05] Εφικτή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014, σύμφωνα με τη Eurobank

    Εφικτή, υπό προϋποθέσεις, είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές το 2014 σύμφωνα με μελέτη της Eurobank και απαιτείται κατά το επόμενο διάστημα, συρρίκνωση των spreads των ελληνικών ομολόγων (κατά τουλάχιστον 150 μονάδες βάσης).

    Η έκθεση μελετά τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, σειρά δυνητικών στρατηγικών για την κάλυψη των προβλεπόμενων χρηματοδοτικών κενών της Γενικής Κυβέρνησης το τρέχον και τα επόμενα έτη. Επίσης περιλαμβάνει μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των χρηματοδοτικών αναγκών και των πηγών χρηματοδότησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα για τα περισσότερα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

    [06] Ρ. Τ. Ερντογάν: Στόχος των δικαστικών ερευνών ήταν η Τουρκία

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι ο στόχος των δικαστικών ερευνών οι οποίες άρχισαν τη 17η Δεκεμβρίου ήταν η Τουρκία και μόνο κατά ελάσσονα λόγο η διαφθορά.

    Σε ομιλία του στην ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος με πρόσχημα τη διαφθορά» και πρόσθεσε ότι ο στόχος δεν ήταν η κυβέρνηση και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλλά η Τουρκία.

    «Η διαδικασία της 17ης Δεκεμβρίου είχε πολλούς στόχους. . . Βλέπουμε ότι το περιεχόμενο και το περιτύλιγμα της έρευνας ήταν τελείως διαφορετικά. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το περιτύλιγμα περιλάμβανε μια εκστρατεία σπίλωσης ενώ το περιεχόμενο ήταν ένα σαμποτάζ της δημοκρατίας, της εθνικής βούλησης και της πολιτικής, ιδιαίτερα στους τομείς της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και της εξωτερικής μας πολιτικής» πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 January 2014 - 17:30:26 UTC