Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση της Προεδρίας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές αναφορές του Κάρολου Παπούλια
  • [02] Κόντρα Αλ. Τσίπρα - Ι. Στουρνάρα με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για τα δάνεια των τραπεζών
  • [03] Συγκροτείται υπηρεσιακό συμβούλιο για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων
  • [04] Φάκελος με δύο σφαίρες εστάλη στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο
  • [05] Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο Κώστας Σακκάς
  • [06] Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών
  • [07] Με έσωσε η πίστη μου, δήλωσε ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος
  • [08] Η Standard & Poor's επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας στη βαθμίδα ΒΒ

  • [01] Απάντηση της Προεδρίας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές αναφορές του Κάρολου Παπούλια

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την θητεία του μέχρι το τέλος, τον Μάρτιο του 2015», απάντησε ανώτατη πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η Προεδρία της Δημοκρατίας με επίσημο τρόπο καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατά την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Προέδρου, τροφοδοτούν συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών».

    [02] Κόντρα Αλ. Τσίπρα - Ι. Στουρνάρα με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για τα δάνεια των τραπεζών

    Τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για τα «σκανδαλώδη δάνεια των τραπεζών», αξιοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι ως «κυβέρνηση σε αποδρομή» πρέπει να διακόψει κάθε σχεδιασμό και ενέργεια δεσμεύοντας την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Στους σχεδιασμούς αυτούς που, όπως είπε, πρέπει να εγκαταλειφθούν, ο κ. Τσίπρας ενέταξε τα παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη μετάβαση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. «Βιάζεστε πολύ κύριε Τσίπρα. Η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια και δημοσιεύματα που τον φέρουν ως διάδοχο του κ. Προβόπουλου.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον τρόπο που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα. «Για κακή σας τύχη, οι λαλίστατοι εταίροι μας, τις τελευταίες ημέρες διατυπώνουν αλήθειες που πλήττουν καίρια την αξιοπιστία σας. Η κ. Μέρκελ είπε στη Σύνοδο Κορυφής ότι "εάν έφευγε η Ελλάδα θα διαλυόταν η ευρωζώνη. Θα αναγκαζόμασταν να φύγουμε όλοι". Το βασικό επιχείρημα που σας λέμε τόσο καιρό για να διαπραγματευτείτε. Αλλά εσείς δεν κάνετε τίποτα».

    [03] Συγκροτείται υπηρεσιακό συμβούλιο για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων

    Τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων και την κατάρτιση βαθμολογικών πινάκων κατά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, με τη λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τόσο για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα όσο και για τη μετάταξη ή μεταφορά τους σε φορείς του Δημοσίου.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    [04] Φάκελος με δύο σφαίρες εστάλη στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο

    Ένας φάκελος με δύο σφαίρες των 7,65 χιλιοστών εστάλη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο. Ο φάκελος έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του κ. Προβόπουλου και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

    Εκτός από τις δύο σφαίρες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε και επιστολή με απειλητικό περιεχόμενο. Ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος φέρεται ως αποστολέας και από πού εστάλη ο φάκελος. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα.

    [05] Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο Κώστας Σακκάς

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από την εφέτη ειδικό ανακριτή Δ. Μόκκα, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, ο Κώστας Σακκάς που συνελήφθη χθες μετά από ένταλμα για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.

    Ο νεαρός που αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» συνελήφθη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε αποτύπωμά του που είχε βρεθεί σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι το οποίο, κατά την Αστυνομία, ήταν «γιάφκα» της οργάνωσης.

    [06] Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, στη Μαγνησία, μεγάλη αστυνομική επιχείρησηγια την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας βρεφών.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 άτομα.

    Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

    [07] Με έσωσε η πίστη μου, δήλωσε ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος

    «Η δύναμη της ψυχής μου με βοήθησε να γλιτώσω» δήλωσε πριν από λίγο, σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής, ο αρτοβιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος και συνέχισε συγκινημένος: «σκεφτόμουν συνεχώς πως θα επιβιώσω και πως θα φύγω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Με έσωσε η πίστη μου. Ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία να επιβιώσεις. Εάν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να επιβιώσεις».

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι έζησε μία περιπέτεια η οποία είχε αίσιο τέλος. Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους εργαζόμενους της εταιρείας, που έζησαν στιγμές αγωνίας και στάθηκαν στο πλευρό του. Ευχαρίστησε, επίσης, και τους δημοσιογράφους οι οποίοι χειρίστηκαν το όλο θέμα με λεπτότητα και παρακάλεσε να συνεχίσουν έτσι.

    Ο κ. Καραμολέγκος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι έρευνες συνεχίζονται και για τον λόγο αυτό δεν θέλησε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

    Επανέλαβε, τέλος ότι οι απαγωγείς δεν είχαν καμία σχέση με την εταιρεία, δεν είχαν εργαστεί ποτέ στις επιχειρήσεις του και δεν τους γνώριζε.

    [08] Η Standard & Poor's επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας στη βαθμίδα ΒΒ

    Ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε την απόφασή του να μην υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Πορτογαλίας, επιβεβαιώνοντας τη διαβάθμισή BB, καθώς διαπίστωσε «ενδείξεις σταθεροποίησης» της χώρας.

    Ο οίκος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση συνασπισμού της Πορτογαλίας παραμένει δεσμευμένη στην υλοποίηση των μέτρων λιτότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσής της, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Ωστόσο, ο S&P διατήρησε την αρνητική προοπτική για το αξιόχρεο της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 January 2014 - 11:30:26 UTC