Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος η συνολική μεταρρύθμιση του Δημοσίου
  • [02] Προφυλακιστέος, για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο Σωτ. Εμμανουήλ
  • [03] Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ
  • [04] Ο Ολάντ επισκέφθηκε τη σύντροφό του, Τριερβελέρ, στο νοσοκομείο
  • [05] Χωρίς Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα για 3-4 εβδομάδες

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος η συνολική μεταρρύθμιση του Δημοσίου

    «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να δρομολογήσουμε μια συνολική μεταρρύθμιση του Δημοσίου που θα ξεπερνά κατά πολύ τις απολύσεις και την κινητικότητα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και προσθέτει: «Η μεταρρύθμιση αυτή εστιάζεται στο πώς το Δημόσιο μπορεί να παρέχει, με αποδεκτό κόστος, ποιοτικές υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρηματίες».

    Ο υπουργός σημειώνει: «Η χώρα έχει μια μνημονιακή υποχρέωση να απολύσει 15.000 υπαλλήλους από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014. Υπάρχει σχεδιασμός σε επίπεδο του υπουργείου και συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Έχω πει πολλές φορές ότι οι υπάλληλοι, που θα αποχωρήσουν, θα προέρχονται από διάφορες κατηγορίες: υπάλληλοι που μπήκαν παράνομα στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά ή με παράνομες μετατροπές συμβάσεων. Είναι μια κατηγορία που αρχίζουμε και την ψάχνουμε πολύ μεθοδικά και έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία είναι ενθαρρυντικά και στενάχωρα από την άλλη, γιατί φαίνεται ότι αυτές οι πρακτικές ήταν πιο διαδεδομένες από ό,τι πιστεύαμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που είτε κλείνουν, είτε συρρικνώνονται. Υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων, που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για τους οποίους δεν θα βρεθεί κάποια άλλη απασχόληση. Υπάρχουν και κάποιες άλλες κατηγορίες, ειδικές περιπτώσεις τις οποίες συζητούμε με την τρόικα αν προσμετρώνται, ή όχι, όπως και οι περιπτώσεις των υπαλλήλων που απολάμβαναν καθεστώς προσωρινής προστασίας για πάρα πολλά χρόνια, ένα καθεστώς το οποίο αίρεται τώρα με αποφάσεις των δικαστηρίων. Και φυσικά, οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι και όσοι αποχωρήσουν για λόγους υγείας».

    [02] Προφυλακιστέος, για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο Σωτ. Εμμανουήλ

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων στον ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ.

    Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις, που του αποδίδονται, και υποστηρίζει ότι το επίμαχο πόσο αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με τη γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το μανατζμεντ επί τέσσερα χρονια. Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25% επί του τζίρου της γερμανικής εταιρείας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων.

    [03] Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ

    Ένταση σημειώθηκε στη δίκη, ενώπιον του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν Σαχζάτ, υπηκόου Πακιστάν, πριν ένα χρόνο στα Πετράλωνα.

    Σε διάλειμμα της διαδικασίας, που πλέον βρίσκεται στις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων, παρευρισκόμενοι που φέρονται να ήταν μέλη αντιρατσιστικης οργάνωσης επιτέθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου τους οποίους χτύπησαν.

    Υπενθυμίζεται οτι οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

    [04] Ο Ολάντ επισκέφθηκε τη σύντροφό του, Τριερβελέρ, στο νοσοκομείο

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού από τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός France Inter.

    Η Τριερβελέρ νοσηλεύεται μετά την αποκάλυψη της φερόμενης σχέσης του Ολάντ με τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, 41 ετών. Μέχρι στιγμής ο Γάλλος πρόεδρος δεν είχε επισκεφθεί την επίσημη σύντροφό του, η οποία νοσηλεύεται, σύμφωνα με τους συγγενείς της, εξαιτίας μεγάλης κόπωσης.

    Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της Τριερβελέρ, ούτε καν για το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

    [05] Χωρίς Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα για 3-4 εβδομάδες

    Πλήγμα αποτελεί για την Μπαρτσελόνα ο τραυματισμός του Νεϊμάρ, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισπανικός σύλλογος, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι έχει υποστεί ζημιά σε τένοντες του δεξιού αστραγάλου.

    Ο Νεϊμάρ αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του χθεσινοβραδυνού αγώνα ρεβάνς με τη Χετάφε για τους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου η «Μπάρτσα» νίκησε 2-0 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς με συνολικό σκορ 6-0, ενώ εμφανίστηκε με πατερίτσες σήμερα το πρωί, στην επιστροφή της αποστολής από τη Μαδρίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 January 2014 - 15:30:26 UTC