Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ιταλία αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για το 2ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας
  • [02] Σε εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο 32χρονος αθίγγανος από τη χθεσινή συμπλοκή στον Πειραιά
  • [04] Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στις Αχαρνές και το Περιστέρι
  • [05] Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι
  • [06] Η Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας
  • [07] Ο θάνατος διαδηλωτή «δυναμώνει» τις πορείες στην Ταϊλάνδη
  • [08] Μακελειό σε επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
  • [09] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας
  • [10] Περίπου 5,6 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ θα χαθούν εξ αιτίας του καπνίσματος

  • [01] Στην Ιταλία αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για το 2ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

    Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, θα παραβρεθεί, σήμερα και αύριο, στην Ιταλία, για να συμμετάσχει στο 2ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

    Ο κ. Κουτσούμπας θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο, αύριο Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

    Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Μάρκο Ρίτσο, καθώς και με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και άλλα στελέχη του κόμματος.

    [02] Σε εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας

    Στην Ολλανδία μεταβαίνει σήμερα οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση-συζήτηση, που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

    Ηεκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας στο Amersfoort και θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.

    [03] Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο 32χρονος αθίγγανος από τη χθεσινή συμπλοκή στον Πειραιά

    Φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αττικόν, νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος στο δεξί πόδι πιθανόν από πυρά, ο 32χρονος αθίγγανος που χθες βράδυ στον Πειραιά στην προσπάθειά του να διαφύγει με το αυτοκίνητό του από έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, παρέσυρε δύο μοτοποδήλατα και δύο μηχανές αστυνομικών αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και προκαλώντας πανδαιμόνιο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Ο δράστης που εγκλωβίστηκε κάποια στιγμή σε ερυθρό σηματοδότη, άρχισε να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση των όπλων τους και λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη.

    [04] Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στις Αχαρνές και το Περιστέρι

    Τα ΑΤΜ δύο τραπεζών στις Αχαρνές και το Περιστέρι, πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

    Στις 04.07, οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ναπολέοντος στις Αχαρνές και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το μηχάνημα.

    Μία ώρα αργότερα, με τον ίδιο τρόπο πυρπόλησαν δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην διασταύρωση Αξαρίου και Μύρωνος στο Περιστέρι.

    Οι δράστες αναζητούνται απο την Αστυνομία.

    [05] Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι

    Ξεκινά σήμερα στις 11.00 το πρωί η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, το καρναβάλι και αναμένεται να μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού.

    Στη φετινή ημέρα έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η κοινοφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία.

    Από τις 11.00 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα, οι δράσεις της ημέρας έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη και αναμένεται να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

    Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα.

    Οι περισσότερες καρναβαλικές δράσεις θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους Παντανάσσης και Γεροκωστοπούλου.

    [06] Η Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε κατά μία μονάδα σε Baa3 την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας, επικαλούμενος την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και την εξοδό της από το διεθνές σχέδιο βοήθειας.

    Ο Moody's αναβάθμισε επίσης από σταθερή σε θετική την προοπτική του αξιόχρεου της χώρας.

    [07] Ο θάνατος διαδηλωτή «δυναμώνει» τις πορείες στην Ταϊλάνδη

    Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής υπέκυψε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα τραύματά του από την έκρηξη χειροβομβίδας χθες στη διάρκεια διαδήλωσης στη Μπανγκόκ κατά την οποία τραυματίστηκαν 37 άνθρωποι, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι του κέντρου πρώτων βοηθειών Εραουάν, λίγο πριν από την έναρξη σήμερα μιας νέας αντικυβερνητικής πορείας.

    Ήταν η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι έχουν καταλάβει επτά κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας από τη Δευτέρα στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους για την "παράλυση της Μπανγκόκ" ώστε η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα και η κυβέρνησή της να εξαναγκαστούν σε παραίτηση.

    Ο επικεφαλής της κινητοποίησης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν δήλωσε στους υποστηρικτές του ότι κατά τη σημερινή πορεία "η ασφάλειά μας θα ενισχυθεί. Θα έχουμε μια ομάδα που θα ελέγχει το δρόμο, πριν από την έλευση της πορείας μας".

    [08] Μακελειό σε επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ τους 13 ξένοι, σκοτώθηκαν χθες βράδυ στην επίθεση που πραγματοποίησαν Ταλιμπάν εναντίον λιβανέζικου εστιατορίου όπου συχνάζουν ξένοι και εύποροι αφγανοί πολίτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αφγανική αστυνομία.

    Τέσσερα μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama) σκοτώθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

    «Οι στοχευμένες αυτές επιθέσεις εναντίον των πολιτών είναι απαράδεκτες και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, δια του εκπροσώπου του. Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Καμπούλ επίσης περιλαμβάνεται στους νεκρούς, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ. «Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και φίλος Ουάμπελ Αμπντάλα, ο εκπρόσωπός μας στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε στην επίθεση», δήλωσε γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

    [09] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας που πλήττει την αμερικανική Πολιτεία και η οποία ίσως είναι η χειρότερη των τελευταίων 100 χρόνων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην Καλιφόρνια να λάβει βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει την ξηρασία, η οποία μετάτρεψε στρέμματα δασικών εκτάσεων σε προσάναμμα. Την Πέμπτη ήδη πυρκαγιά έπληξε δασική περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν 900 κατοικίες.

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κάλεσε τους κατοίκους της Πολιτείας να περιορίσουν την κατανάλωση νερού κατά τουλάχιστον 20%. Η Πολιτεία διανύει τον τρίτο κατά σειρά ξηρό χειμώνα και τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί περαιτέρω.

    [10] Περίπου 5,6 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ θα χαθούν εξ αιτίας του καπνίσματος

    Περίπου 5,6 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ηλικίας 13 έως 18 ετών μπορεί να πεθάνουν πρόωρα, εξ αιτίας του καπνίσματος, σύμφωνα με έκθεση ανώτατου αξιωματούχου Υγείας της χώρας, η οποία συνδέει μια σειρά από νέες ασθένειες με την κακή συνήθεια του καπνίσματος.

    Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκθεση του τότε Γενικού Χειρουργού των ΗΠΑ- είναι ο επιχειρησιακός επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας- που κήρυξε το κάπνισμα ως μέγα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία , η νέα μελέτη προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το κάπνισμα προκαλεί επιπλέον ασθένειες και σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα. Η επιστημονική έρευνα έδειξε ότι οι καπνιστές διατρέχουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από υψηλότερα ποσοστά διαβήτη, καρκίνο του παχέος εντέρου και του ήπατος, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, στυτικής δυσλειτουργίας, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και από άλλες ασθένειες. Επίσης αναφέρει ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 30%. Η έκθεση, η πρώτη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, διαπίστωσε ότι το κάπνισμα έχει σκοτώσει πρόωρα πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανούς τον τελευταίο μισό αιώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 January 2014 - 9:30:24 UTC