Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» προβάλλει την έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία
  • [02] Προφυλακιστέος ο Ι. Μπέλτσιος
  • [03] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών
  • [04] Η τουρκική κυβέρνηση προχωρεί σε εκκαθαρίσεις στους οργανισμούς που επιβλέπουν τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες

  • [01] Η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» προβάλλει την έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Σε σημερινό σχόλιό της, η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, προβάλλει, σήμερα, την έκκληση Ιταλών διανοουμένων και καλλιτεχνών, υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η έκκληση, μεταξύ των άλλων, υπογράφεται από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντρέα Καμιλλέρι, την δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλλι, τον φιλόσοφο Πάολο Φλόρες Ντ' Αρκάις, τον ιστορικό και κοινωνιολόγο Μάρκο Ρεβέλλι και τον κοινωνιολόγο και συγγραφέα Λουτσιάνο Γκαλλίνο.

    [02] Προφυλακιστέος ο Ι. Μπέλτσιος

    Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ο πρώην στενός συνεργάτης του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Γιάννης Μπέλτσιος κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

    Ο Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

    Με την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου ήδη οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.

    [03] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

    Εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με τη σύλληψη επτά ατόμων εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της οργάνωσης και ο ένας ο ενδιαφερόμενος αγοραστής-υποψήφιος πατέρας του παιδιού. Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν :53χρονος δικηγόρος, η 24χρονη βουλγάρα που είναι μητέρα του βρέφους των 10 ημερών που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης και θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας. Δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών.

    Σχετική ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, εξέδωσε σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ήμερων, η οποία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5000 ευρώ.

    [04] Η τουρκική κυβέρνηση προχωρεί σε εκκαθαρίσεις στους οργανισμούς που επιβλέπουν τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες

    Η Τουρκία επεξέτεινε τις εκκαθαρίσεις στις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών καθώς και στην κρατική τηλεόραση απολύοντας δεκάδες στελέχη, σε κινήσεις που φαίνεται πως επεκτείνουν την αντίδραση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον μιας έρευνας για διαφθορά.

    Οι αρχές έχουν ήδη απολύσει χιλιάδες αστυνομικούς, δεκάδες εισαγγελείς και μερικούς αξιωματούχους της κρατικής τηλεόρασης, ως απάντηση στην έρευνα για διαφθορά, η οποία έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ο Ερντογάν στα 11 χρόνια της πρωθυπουργίας του.

    Ερευνητές πιστεύεται ότι εξέταζαν κατηγορίες για διαφθορά σε μια κρατική τράπεζα και για δωροδοκία σε μεγάλα προγράμματα κατασκευής ακινήτων, αν και οι λεπτομέρειες των κατηγοριών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 January 2014 - 13:30:21 UTC