Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ, απειλεί τους Ολυμπιακούς του Σότσι
  • [02] «Τα μνημεία δεν πωλούνται» απαντά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
  • [03] Ακόμα και τα ψυγεία στέλνουν πλέον ανεπιθύμητα μηνύματα (spam), αν πέσουν θύμα χάκερ

  • [01] Ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ, απειλεί τους Ολυμπιακούς του Σότσι

    Μια ισλαμική οργάνωση ανακοίνωσε σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο ότι ευθύνεται για τις δυο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε 34 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ και απείλησε να πραγματοποιήσει επίθεση με στόχο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

    Σε μια προειδοποίηση προς τον πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, ένας άνδρας εμφανίζεται να λέει στα ρωσικά: «Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για εσάς και τους τουρίστες που θα έλθουν».

    [02] «Τα μνημεία δεν πωλούνται» απαντά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

    Στα δημοσιεύματα που «για άλλη μια φορά ανακινούνται» και «προτείνουν ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα» αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

    «Αυτή τη φορά είναι το περιοδικό Time, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, που προτείνει την ιδιωτικοποίηση μνημείων για να ''σωθούν'' με αφορμή (και πάλι) τις απόψεις του Αμερικανού καθηγητή Στήβεν Μίλερ.

    «Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας μας ανήκουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Η προστασία, η ανάδειξη και η διαχείρισή τους είναι υποχρέωση του κράτους μέσω της καθ' ύλην αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως αποτυπώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. Αποτελούν φορείς της ιστορικής μνήμης και συνείδησης. Δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όποιους «επενδυτές» δεν αποτελούν αντικείμενα για ιδιωτικοποίηση, ούτε πεδίο κερδοφορίας για κανέναν ιδιώτη» τονίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλώντας όλους «να υπερασπιστούν τη συλλογική μνήμη, τα μνημεία και τον πολιτισμό και να βροντοφωνάξει ότι δεν πωλούνται».

    [03] Ακόμα και τα ψυγεία στέλνουν πλέον ανεπιθύμητα μηνύματα (spam), αν πέσουν θύμα χάκερ

    Αφού οποιεσδήποτε «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές -και όχι μόνο οι υπολογιστές ή τα κινητά τηλέφωνα- μπορούν πια να πέσουν θύματα χάκερ, είναι δυνατό ακόμα και οι συσκευές της κουζίνας να αξιοποιηθούν από τους τελευταίους ως εργαλεία μιας «κυβερνο-επίθεσης». Το ζήτημα της παραβίασης των πολύ πιο ευάλωτων συσκευών στο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» έρχεται στο προσκήνιο, καθώς όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Proofpoint, ανακάλυψε για πρώτη φορά ένα ψυγείο, το οποίο έστελνε στο διαδίκτυο ανεπιθύμητα και κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

    Στην επιθετική διαδικτυακή «καμπάνια», που ενορχήστρωσαν οι χάκερ, το ψυγείο συμμετείχε ανάμεσα σε πάνω από 100.000 άλλες συσκευές που απάρτιζαν το εν λόγω κακόβουλο δίκτυο (botnet). Η επίθεση -πιθανώς η πρώτη αποδεδειγμένη επίθεση που συμπεριλαμβάνει το «Ίντερνετ των Πραγμάτων» με τη σχεδόν ανύπαρκτη κυβερνο-ασφάλειά του- είχε ως στόχο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δρομολογητές, «έξυπνες» τηλεοράσεις κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2014 - 9:30:22 UTC