Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά
  • [02] Aναχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το συριακό αεροσκάφος
  • [03] Αντιδρούν στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι
  • [04] «Παγώνει» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για όπλα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • [06] Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 259 θέσεων στη ΝΕΡΙΤ
  • [07] Έκθεση ελληνικών έργων τέχνης εγκαινιάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • [01] Για «αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι για μια ακόμη φορά κατέφυγε «στην αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση με τον τίτλο «success story» με την οποία ωστόσο δεν έπεισε κανέναν από όσους πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική».

    Σχολιάζοντας την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «έδωσε μια παράσταση μάλιστα, την ίδια στιγμή που το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου μιλάει για τις καταστροφικές επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας που σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των μνημονιακών χωρών, έκαναν περικοπές στην υγεία και τις συντάξεις, παραβιάζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη έχοντας ταυτόχρονα τραγικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, την ανεργία και τη φτώχεια».

    [02] Aναχώρησε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το συριακό αεροσκάφος

    Αναχώρησε στις 17:10 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το συριακό αεροσκάφος, τύπου Τουπόλεφ 134, το οποίο προσγειώθηκε περίπου στις 14:00 για ανεφοδιασμό καυσίμων.

    Το αεροπλάνο, για το οποίο ακολουθήθηκε η διαδικασία ελέγχου, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο, ανεφοδιάστηκε με καύσιμα (η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 15:30) και αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του μεταφέροντας τη διπλωματική αποστολή της Συρίας στην Ελβετία, όπου διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία.

    [03] Αντιδρούν στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι

    "Χαριστική βολή" για την ελληνική αγελαδοτροφία χαρακτηρίζουν την αναμόρφωση των αγορανομικών διατάξεων που αφορούν την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος (από πέντε σε δέκα ημέρες), οι αγελαδοτρόφοι και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επειδή, όπως υποστηρίζουν, "οι συναντήσεις με τους υπουργούς δεν οδηγούν πουθενά".

    [04] «Παγώνει» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

    «Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα-Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

    Σημειώνεται ότι σήμερα έληξε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στην αξιολόγηση των υπαλλήλων με βασικότερο σημείο την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (25% άριστα, 60% καλώς και 15% κάτω από τη βάση).

    Στην εγκύκλιο, με την ένδειξη εξαιρετικά επείγουσα, το υπουργείο ζητά από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

    [05] Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για όπλα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις της Ασφάλειας, με έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε σπίτια συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε σπίτια ατόμων κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Ωστόσο, εκτός από το πιστόλι και σφαίρες που βρέθηκαν στο σπίτι αντιεξουσιαστή στα Εξάρχεια, δεν έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής, αν βρέθηκε και κάτι άλλο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται υπό την εποπτεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Το άτομο συνελήφθη και κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    [06] Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 259 θέσεων στη ΝΕΡΙΤ

    Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη η 1Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ (ΝΕΡΙΤ-ΑΕ).

    Αφορά τους κλάδους ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

    Τις θέσεις και τα προσόντα ανά κλάδο/ ειδικότητα που περιγράφονται στην προκήρυξη, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ.

    [07] Έκθεση ελληνικών έργων τέχνης εγκαινιάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Με την ευκαιρία της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαινιάζει σήμερα έκθεση ελληνικών έργων τέχνης, στην οποία παρουσιάζονται σημαντικά έργα 28 καλλιτεχνών.

    «Τα εκπληκτικά έργα τέχνης, τα οποία μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες της ειδικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν διαμορφωθεί από διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ο οποίος επισήμανε:

    «Η έκθεση περιλαμβάνει από έργα σε χαρτί, του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, τα οποία συνδέουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη με τις ελληνικές συμβάσεις, έως πίνακες ενός από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες, του Αλέκου Φασιανού, ο οποίος εκφράζει με σύγχρονο τρόπο την ελληνική μυθολογία και ιστορία και δίνει κεντρικό ρόλο στον άνθρωπο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 January 2014 - 15:30:23 UTC