Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφάλεια συνόρων και τρομοκρατία, στο επίκεντρο του άτυπου συμβουλίου
  • [02] Όλα τα ανοιχτά θέματα στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου το απόγευμα
  • [03] Υπέρ του ελεύθερου εμπορίου ο Αυστραλός πρωθυπουργός
  • [04] H απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, σε διυπουργική σύσκεψη
  • [05] Tουλάχιστον τρεις νεκροί από την επίθεση εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στο Κάιρο
  • [06] Ελεύθερος με εγγύηση ο Τζάστιν Μπίμπερ
  • [07] Πέντε οι νεκροί από την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας στο Κεμπέκ του Καναδά
  • [08] Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Κάιρο
  • [09] Ο Σ. Χόκινγκ αμφισβητεί την καθιερωμένη θεωρία για τις μαύρες τρύπες

  • [01] Ασφάλεια συνόρων και τρομοκρατία, στο επίκεντρο του άτυπου συμβουλίου

    Θέματα σχετικά με τις εσωτερικές υποθέσεις και ειδικά για την τρομοκρατία και την ασφάλεια των συνόρων, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα, δεύτερη ημέρα του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των κρατών μελών της ΕΕ, που διεξάγεται στο Ζάππειο.

    Η Ελλάδα απέσπασε θετικά σχόλια, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του άτυπου συμβουλίου. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε ότι, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της επεξεργασίας των νομοθετημάτων και, κυρίως, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, «η ελληνική Προεδρία θα καταφέρει να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 570 εκατ. των Ευρωπαίων πολιτών».

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά στο θέμα της τρομοκρατίας λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    [02] Όλα τα ανοιχτά θέματα στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου το απόγευμα

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σήμερα στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος.

    [03] Υπέρ του ελεύθερου εμπορίου ο Αυστραλός πρωθυπουργός

    To ελεύθερο εμπόριο και η οικονομική ανάπτυξη είναι οι λύσεις των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας, διακήρυξε ο Αυστραλός πρωθυπoυργός, Τόνι Άμποτ στη Σύνοδο της G20, στο Νταβός της Ελβετίας. Στην πρεμιέρα του, ως προεδρεύων της G20, ο κ. Άμποτ τόνισε, ότι η παγκόσμια οικονομία δεν έχει συνέλθει ακόμη από την κρίση του 2008, γι' αυτό υπάρχουν σήμερα 30 εκατομμύρια περισσότεροι άνεργοι, παγκοσμίως, από αυτούς που υπήρχαν πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχολίασε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν άλλαξε τους στοιχειώδεις οικονομικούς κανόνες.

    [04] H απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, σε διυπουργική σύσκεψη

    H απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι το αντικείμενο διυπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην οποία θα προεδρεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κων/νος Ζήκος.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και οι παρεμβάσεις στην αγορά που προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο των προτάσεων του ΟΟΣΑ, στις οποίες μεταξύ άλλων προβλέπεται η απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, η κατάργηση της υποχρεωτικής διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου, αλλά και αλλαγές στο καθεστώς πώλησης, παραγωγής και διακίνησης του ψωμιού.

    [05] Tουλάχιστον τρεις νεκροί από την επίθεση εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στο Κάιρο

    Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, στο κέντρο του Καΐρου, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 47, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η επίσημη αιγυπτιακή τηλεόραση.

    Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη. Η σημερινή επίθεση σημειώνεται μια ημέρα πριν από την τρίτη επέτειο της έναρξης της εξέγερσης η οποία οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Η μεταβατική κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Μόρσι.

    [06] Ελεύθερος με εγγύηση ο Τζάστιν Μπίμπερ

    Ο νεαρός ποπ στάρ Τζάστιν Μπίμπερ συνελήφθη την Πέμπτη στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, καθώς οδηγούσε επικίνδυνα μια νοικιασμένη Λαμποργκίνι με υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.500 δολάρια. Ο Μπίμπερ συνελήφθη καθώς έκανε «κόντρες» με τον φίλο του τραγουδιστή της R & B Χαλίλ Αμίρ Σαρίφ, ο οποίος οδηγούσε μια κόκκινη Φεράρι και επίσης συνελήφθη.

    Ο 19χρονος αστέρας της ποπ χρεώθηκε μια σειρά κατηγοριών όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών, υπερβολική ταχύτητα και αγωνιστική οδική συμπεριφορά, αντίσταση κατά τη σύλληψη του και οδήγηση με ληγμένη άδεια. Αρχικά ο Μπίμπερ όταν φωτογραφήθηκε από την αστυνομία με την κόκκινη φόρμα των συλληφθέντων είχε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του χωρίς να φαίνεται να ανησυχεί για τις κατηγορίες αλλά αργότερα, κατά της διάρκεια της δικαστικής ακρόασης για το αν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση κινούνταν νευρικά μπρος και πίσω και γύριζε το κεφάλι του με εμφανές ανήσυχο βλέμμα.

    [07] Πέντε οι νεκροί από την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας στο Κεμπέκ του Καναδά

    Ο απολογισμός από την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας Residence du Havre του Κεμπέκ αυξήθηκε χθες βράδυ σε πέντε νεκρούς και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ώρες, καθώς συνεχίζεται η έρευνα στα ερείπια, προειδοποίησαν σήμερα οι αρχές τονίζοντας ότι 30 άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι. "Επιβεβαιώνουμε τώρα τουλάχιστον πέντε θανάτους", ανακοίνωσε η υπηρεσία Ασφάλειας του Κεμπέκ.

    Το έργο των ερευνών στα ερείπια για την ανάσυρση των πτωμάτων αναμένεται να αρχίσει σήμερα, μόλις οι ομάδες διάσωσης αναπτύξουν τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα τους βοηθήσει στην επιχείρησή τους. Οι έρευνες στα ερείπια προαναγγέλλονται δύσκολες και επώδυνες λόγω των καιρικών συνθηκών, εξήγησε ο Γκι Λαπουέντ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ασφάλειας του Κεμπέκ σε ενημέρωση του Τύπου. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στον τριώροφο οίκο ευγηρίας , στις όχθες του Ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου, περί τα 230 χλμ. βορειοδυτικά του Κεμπέκ Σίτι, στον ανατολικό Καναδά.

    [08] Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Κάιρο

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς σήμερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές. Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη.

    Η έκρηξη σημειώνεται την επομένη της επίθεσης στην πόλη Μπένι Σουέιφ, νοτίως του Καΐρου, κατά την οποία πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο σειράς επιθέσεων που συγκλονίζουν την Αίγυπτο από τον Ιούλιο, όταν ο στρατός απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

    [09] Ο Σ. Χόκινγκ αμφισβητεί την καθιερωμένη θεωρία για τις μαύρες τρύπες

    Τελικά, μια μαύρη τρύπα μπορεί να μην είναι τόσο μαύρη, που να εξαφανίζει για πάντα στο εσωτερικό της το κάθε τι. Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους «πατέρες» της σύγχρονης θεωρίας των μαύρων οπών, έρχεται τώρα να αμφισβητήσει ορισμένες κεντρικές πτυχές αυτής της θεωρίας, οι οποίες θεωρούνται σχεδόν «δόγματα» στον χώρο της σύγχρονης φυσικής. Στην ουσία, τολμά να υποστηρίξει πως δεν υπάρχουν μαύρες τρύπες, τουλάχιστον όπως τις πίστευαν οι επιστήμονες ως τώρα.

    Με μια «αιρετική» επιστημονική προδημοσίευση -που όμως ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί σε κάποιο επίσημο επιστημονικό περιοδικό- ο καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι η «περίμετρος» μιας μαύρης τρύπας, ο λεγόμενος «ορίζοντας γεγονότων», είναι ασύμβατος με την κβαντική θεωρία και συνεπώς δεν υφίσταται. Στη θέση του, ο Χόκινγκ αντιπροτείνει έναν «φαινομενικό ορίζοντα», μια επιφάνεια κατά μήκος της οποίας το φως δεν εμποδίζεται για πάντα να «δραπετεύσει» από το εσωτερικό της μαύρης τρύπας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 January 2014 - 7:30:23 UTC