Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Απερρίφθη η πρόταση Γιανουκόβιτς
  • [03] Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο
  • [04] Δηλητηριάστηκαν 19 εργάτες στη σήραγγα της Μάγχης
  • [05] Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός

  • [01] Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη

    Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από το πρωί βόρεια προάστια της Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο και ο Χορτιάτης, εξαιτίας της πρωινής χιονόπτωσης, ενώ ψιλό χιόνι πέφτει ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο δείχνει τους 2 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην πόλη σήμερα θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς.

    Συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, όπου σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και στο 30ο έως 50ο χιλιόμετρο Καστοριάς - Ιωαννίνων, ενώ τα οχήματα κυκλοφορούν κανονικά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Φλώρινας, για το οποίο είχε εκδοθεί ως τις δέκα το πρωί προειδοποίηση λόγω του παγετού. Η θερμοκρασία στη Δ. Μακεδονία κυμαίνεται από -3 έως 3 βαθμούς.

    [02] Απερρίφθη η πρόταση Γιανουκόβιτς

    Η ουκρανική αντιπολίτευση απέρριψε το βράδυ του Σαββάτου την ανέλπιστη προσφορά της κυβέρνησης να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Δεν θα υποχωρήσουμε. Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι που υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις τους», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο. Απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο του Κιέβου, ο Κλίτσκο επέμεινε ότι πρέπει να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία μέσα στο 2014 προκειμένου να φύγει από την εξουσία ο τωρινός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γιανουκόβιτς είχε προσφέρει στους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Αρσένι Γιάτσενγιουκ και Βιτάλι Κλίτσκο να αναλάβουν ο πρώτος πρωθυπουργός και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    Ο Γιάτσενγιουκ δήλωσε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) ότι η αντιπολίτευση είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά μόνο με σκοπό να οδηγήσει την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κίνημα της αντιπολίτευσης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, δήλωσε.

    [03] Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 247 τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Αίγυπτο όπου οπαδοί του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις χθες με την ευκαιρία της τρίτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης του 2011, ανακοίνωψσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας.

    Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι 1.079 άνθρωποι συνελήφθησαν.

    Τη νύχτα, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς, αντιπάλους της νέας κυβέρνησης και της αστυνομίας συνεχίστηκαν σε πολλές επαρχίες της χώρας.

    [04] Δηλητηριάστηκαν 19 εργάτες στη σήραγγα της Μάγχης

    Δεκαεννέα εργάτες υπέστησαν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στη διάρκεια εργασιών στη σήραγγα της Μάγχης χθες τη νύχτα, ανακοίνωσαν οι αρχές του νομού του Πα-ντε Καλέ (βόρεια Γαλλία).

    Η κατάσταση ενός εκ των εργατών είναι αρκετά σοβαρή.

    Εξήντα εργάτες μιας εταιρείας που συνεργάζεται με τη Eurotunnel και υπάλληλοι της Eurotunnel άλλαζαν τις ράγες προς την κατεύθυνση Καλέ-Φολκστόουν (Βρετανία) όταν ένας οξυγονοκολλητής αισθάνθηκε αδιαθεσία.

    [05] Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός

    Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ανοίγει στις 15.00 με τον αγώνα Λεβαδειακός-Αρης και ακολουθούν στις 17.15 οι αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ, ΠΑΟΚ-Βέροια, Πανθρακικός-Πανιώνιος, και στις 19.30 Ξάνθη- Ολυμπιακός.

    Σε χθεσινούς αγώνες, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», ο Ατρόμητος κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, ενώ η αναμέτρηση Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, έληξε με λευκή ισοπαλία.

    Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα στις 19.30 με τον αγώνα Εργοτέλης-Παναιτωλικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 January 2014 - 9:30:22 UTC