Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νέο «Σοσιαλιστικό Κόμμα» παρουσίασε ο Στέφανος Τζουμάκας
  • [02] Πρωτοβουλία του Μ.Βαρβιστιώτη για ενημέρωση της βουλής σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα
  • [03] Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ναυάγιο νοτιανατολικά της Ινδίας
  • [04] Για ξεχωριστές διαβουλεύσεις με τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι αποσύρθηκαν οι συριακές αντιπροσωπείες στη Γενεύη

  • [01] Το νέο «Σοσιαλιστικό Κόμμα» παρουσίασε ο Στέφανος Τζουμάκας

    Τον νέο πολιτικό φορέα υπό την ονομασία «Σοσιαλιστικό Κόμμα»,ο οποίος αυτόνομα θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρουσίασε, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ ,ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.

    Ο κ. Τζουμάκας αφού χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού, ανέφερε ότι η λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας προϋποθέτει την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους, στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

    Πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».

    Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζουμάκας ανέφερε ότι «η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παρακμής, της ηθικής κατάπτωσης και της συντριβής ενός μετώπου ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς ιδεολογική και πολιτική ενότητα και στελέχωση από ανθρώπους χωρίς αρχές και αξίες».

    [02] Πρωτοβουλία του Μ.Βαρβιστιώτη για ενημέρωση της βουλής σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα

    Πρωτοβουλία για ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σε τηλεφωνική του επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζήτησε την άμεση εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

    Ο κ. Βαρβιτισώτης σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής υπερασπίστηκε τους χειρισμούς για το θέμα της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι,τοποθέτηση την οποία χαιρέτισε ο υπουργός Υγείας ¶. Γεωργιάδης που παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση.

    «Έχω κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα ότι κάνω απαράδεκτες δηλώσεις, επειδή ζητάω τη διερεύνηση ενός τραγικού ατυχήματος που το κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνέχισε κατηγορώντας τους επικριτές του πως «θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν θα τα αφήσουμε ξέφραγο αμπέλι. Θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση να ζητάω να μην αποδίδονται ευθύνες, προτού ολοκληρωθεί μία έρευνα και χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση».

    [03] Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ναυάγιο νοτιανατολικά της Ινδίας

    Τουλάχιστον 21 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα όταν ναυάγησε πλοίο που μετέφερε κυρίως τουρίστες στα νοτιοανατολικά της Ινδίας, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

    Το πλοίο ναυάγησε στα ανοιχτά των νησιών Ανταμάν-Νικομπάρ, στον Κόλπο της Βεγγάλης.

    Μετέφερε 43 επιβάτες, ανάμεσά τους και τουρίστες, όταν ναυάγησε στα ανοιχτά των ακτών του Πορτ Μπλερ--πρωτεύουσας του αρχιπελάγους-- σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Περί τα δέκα άτομα διασώθηκαν ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Α.Κ Σινγκ στον σταθμό.

    [04] Για ξεχωριστές διαβουλεύσεις με τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι αποσύρθηκαν οι συριακές αντιπροσωπείες στη Γενεύη

    Για ξεχωριστές διαβουλεύσεις με τον διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι αποσύρθηκαν οι συριακές αντιπροσωπείες στη Γενεύη, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ενώ η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπρόσωπο της αντιπολίτευσης 'Αχμαντ Ραμαντάν.

    Η απόφαση αυτή να αποσυρθούν για ξεχωριστές διαβουλεύσεις η αντιπροσωπεία της Δαμασκού κι εκείνη της αντιπολίτευσης ελήφθη όταν οι δύο πλευρές διαφώνησαν στο ζήτημα των αιχμαλώτων και της πρόσβασης στις ανθρωπιστικές οργανώσεις σε πολιορκημένες πόλεις, είπε η πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της.

    Η Δαμασκός επιμένει σε μία συμφωνία με την αντιπολίτευση σχετικά με την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προτού συζητήσει το ζήτημα των αιχμαλώτων, σύμφωνα με την πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 January 2014 - 17:30:24 UTC