Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο συλλήψεις στις έρευνες για τον εντοπισμό του Χρ. Ξηρού
  • [02] Επίσκεψη Ιω. Μιχελάκη στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Κεφαλονιάς
  • [03] Αγνοείται Έλληνας τουρίστας στο Μπάνσκο
  • [04] Δεκάδες μετασεισμοί στην Κεφαλονιά
  • [05] Δίωξη σε μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ για παράνομες αποζημιώσεις
  • [06] Β. Σόιμπλε: H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο
  • [07] Φρ. Ολάντ: Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

  • [01] Δύο συλλήψεις στις έρευνες για τον εντοπισμό του Χρ. Ξηρού

    Δύο άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξάγονται από την αστυνομία για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Συνολικά ερευνήθηκαν τέσσερα σπίτια στη Θεσσαλονίκη και τρία στην Αθήνα. Στο σπίτι του πρώτου στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν πιστόλι, τέσσερα ξύλινα ρόπαλα, ασύρματος πομποδέκτης, τρία μαχαίρια, ξιφολόγχη από καλάσνικοφ, σπρέι πιπεριού και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

    Στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα στην Αθήνα, βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλα δίκαννο με φυσίγγια, αεροβόλο, χειροπέδες και μαχαίρι ναυτικού τύπου.

    [02] Επίσκεψη Ιω. Μιχελάκη στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Κεφαλονιάς

    Τις πληγείσες από τον Εγκέλαδο περιοχές στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μιχελάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου και το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.

    «Έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έδωσαν τρίμηνη αναστολή καταβολής εισφορών και δόσεων για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, έχουν δώσει από 100.000 ευρώ στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για τις πρώτες ανάγκες. Επίσης, γνωρίζω ότι η Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε για ένα μήνα αναστολή καταβολής υποχρεώσεων στους πελάτες των δύο νησιών» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης από το χωριό Λιβάδι.

    [03] Αγνοείται Έλληνας τουρίστας στο Μπάνσκο

    Ένας Έλληνας τουρίστας αγνοείται, μετά από χιονοστιβάδα, στα βουνά του Πιρίν, στη Βουλγαρία, ενώ ένα ακόμη άτομο, που ήταν μαζί του διεσώθη.

    Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", οι δυο τους έκαναν διακοπές στο τουριστικό θέρετρο του Μπάνσκο και, παρά τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο χιονοστιβάδων, βγήκαν από την προκαθορισμένη ζώνη για τους σκιέρ.

    [04] Δεκάδες μετασεισμοί στην Κεφαλονιά

    Ενενήντα δύο μετασεισμοί, μεγέθους από 3 μέχρι 5,1 Ρίχτερ, είχαν σημειωθεί μέχρι τις 17.00 σήμερα το απόγευμα στην Κεφαλονιά, ενώ οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται στην πόλη του Ληξουρίου, καθώς, μέχρι τις 15.00 το απόγευμα, από τους πρωτοβάθμιους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί σε 70 σπίτια, τα 40 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ από τα 21 δημόσια κτίρια του νησιού που ελέχθηκαν, τα 4 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα και άλλα 4 έχουν σχετικό πρόβλημα.

    «Έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών έδωσαν τρίμηνη αναστολή καταβολής εισφορών και δόσεων για φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, έχουν δώσει από 100.000 ευρώ στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για τις πρώτες ανάγκες. Επίσης, γνωρίζω ότι η Τράπεζα Πειραιώς, έδωσε για ένα μήνα αναστολή καταβολής υποχρεώσεων στους πελάτες των δύο νησιών» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

    [05] Δίωξη σε μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ για παράνομες αποζημιώσεις

    Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών, της περιόδου 2006 έως 2010, της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), για υπόθεση κακής οικονομικής διαχείρισης, που φέρεται να προκάλεσε ζημιά του Δημοσίου που υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

    Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου και στρέφεται κατά 19 ατόμων- μέλη των διοικήσεων των ΕΑΣ την περίοδο 2006- 2010.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι υπεύθυνοι της εταιρίας φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης αποζημιώσεις που έφθαναν έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις προβλεπόμενες. Τονίζεται μάλιστα ότι πλην του σχετικού νομού περί Εταιριών Κοινής Ωφέλειας, για το θέμα των αποζημιώσεων υπήρχε και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -την οποία είχε υιοθετήσει του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- η οποία προέβλεπε πλαφόν 15.000 ευρώ.Οι κατηγορούμενοι, ως μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ, φέρονται να είχαν επιτρέψει να χορηγηθούν αποζημιώσεις που έφθασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 80.000 ευρώ, δαπάνες που, κατά τη δικογραφία, φαίνεται να προκάλεσαν στην επιχείρηση ζημιά τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ.

    [06] Β. Σόιμπλε: H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

    Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

    «H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει ακόμα να κάνει πολλά» δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα συνεχίσει σε αυτό τον επιτυχημένο δρόμο. Ο Γερμανός υπουργός σχολίασε, επίσης, ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας «δείχνουν καλά», αλλά τόνισε ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει» προσέθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει διαρκέσει πολύ η αξιολόγηση της τρόικας

    [07] Φρ. Ολάντ: Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αναγκάστηκε να διασκεδάσει τους φόβους που εγείρει η ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνοντας ότι οι Γάλλοι θα ερωτηθούν για το θέμα με δημοψήφισμα.

    «Δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι ο γαλλικός λαός θα ερωτηθεί οπωσδήποτε» δήλωσε ο Ολάντ από την Άγκυρα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Ο Γκιουλ από την πλευρά του απάντησε ότι αναμένει από τη Γαλλία να μην εμποδίσει τη διαδικασία εισδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 January 2014 - 17:30:27 UTC