Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη των οικείων του Γερ. Γιακουμάτου και των συγκατηγορουμένων τους
  • [02] Εξαιρούνται από το «πλαφόν» συνταγογράφησης τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες
  • [03] Παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα
  • [04] Ι. Μιχελάκης: Η Κεφαλονιά μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο στον τομέα τής αντισεισμικής προστασίας
  • [05] Πυκνώνουν τις δυνάμεις τους σε πολλά σημεία οι αγρότες του Νομού Λάρισας
  • [06] Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Sprider Stores για χρέη προς το Δημόσιο
  • [07] Κλ. Ρέγκλινγκ: Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει
  • [08] ΥΠΟΙΚ: Πάνω απο 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [09] Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού
  • [10] Διαγωνισμό για χάκερς διοργανώνει η Google

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη των οικείων του Γερ. Γιακουμάτου και των συγκατηγορουμένων τους

    Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη της συζύγου και του αδελφού του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων υπαλλήλων τους, που συνελήφθησαν χθες για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

    Με δηλώσεις του ο συνήγορος των οικείων του βουλευτή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε σε «έωλες συλλήψεις», ενώ χαρακτήρισε παράνομες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

    [02] Εξαιρούνται από το «πλαφόν» συνταγογράφησης τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες

    Σε τροποποιήσεις για να γίνει πιο λειτουργικό το μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Από το «πλαφόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, εξαιρούνται τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, ώστε να μην έχουν κίνδυνο οι συγκεκριμένοι ασθενείς ως προς τη λήψη των φαρμάκων τους, καθώς και νοσοκομειακοί γιατροί, «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης». Ο υπουργός, πάντως, υπερασπίστηκε το μέτρο, λέγοντας ότι «σε γενικές γραμμές, είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

    [03] Παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα

    Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι τα ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι διατιμημένα προϊόντα και είναι σε πολύ χαμηλές τιμές. Γι? αυτό άλλωστε, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, και η βιομηχανία πιέζει για αύξηση των τιμών αυτών, γιατί θεωρεί ότι είναι πολύ χαμηλές. Ο υπουργός σημείωσε ότι «η αγορά του φαρμάκου είναι μία ιδιαίτερη αγορά, στην οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν επακριβώς οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς», ενώ κληθείς να σχολιάσει τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προωθεί την απελευθέρωση διάθεσης και τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι δεν αντιδικεί με τον υπουργό Ανάπτυξης.

    [04] Ι. Μιχελάκης: Η Κεφαλονιά μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο στον τομέα τής αντισεισμικής προστασίας

    «Η Κεφαλονιά μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, που βρίσκεται για τρίτη ημέρα στο νησί, συντονίζοντας το έργο των συνεργείων και υπηρεσιών αρωγής. «Ο τρόπος με τον οποίο κτίστηκαν και κτίζονται τα σπίτια στην Κεφαλονιά αποτελεί πραγματικά πρότυπο, γιατί η Ελλάδα είναι μια πολύ σεισμογενής χώρα» σημείωσε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε: «Τα σπίτια στην Κεφαλλονιά άντεξαν. Ο αντισεισμικός οικοδομικός κανονισμός, που έγινε το 1959 μετά τον φονικό σεισμό του 1953, συνέβαλε ώστε να κατασκευαστούν σπίτια γερά, που άντεξαν στον ισχυρό σεισμό της Κυριακής. Γι αυτό και δεν είχαμε καταρρεύσεις, με εξαίρεση μία και μοναδική περίπτωση. Τα σπίτια άντεξαν. Κάποιεςμικροζημιές και ρωγμές απλώς χρειάζονται μια επισκευή. Αλλά ο φέρων οργανισμός των κτιρίων άντεξε... Σεισμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Το θέμα είναι πως το κράτος είναι οργανωμένο για να τους αντιμετωπίσει».

    Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, τα μισά σπίτια στο Ληξούρι παρουσιάζουν προβλήματα. «Όχι δεν είναι έτσι» είπε. «Οι πολίτες κάνουν αιτήσεις ζητώντας οι ίδιοι να ελεγχθούν τα σπίτια τους που θεωρούν ότι έχουν πάθει ζημιές. Τα σπίτια αυτά έχουν ελεγχθεί, λοιπόν, και δεν ισχύει ότι τα μισά έχουν υποστεί ζημιές».

    [05] Πυκνώνουν τις δυνάμεις τους σε πολλά σημεία οι αγρότες του Νομού Λάρισας

    Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, η οποία ορίστηκε για τις 2.15 το μεσημέρι, βρίσκονται και οι αγρότες του Νομού Λάρισας, οι οποίοι συνεχίζουν να πυκνώνουν τις δυνάμεις τους σε πολλά σημεία, όπου και προσέρχονται διαρκώς τρακτέρ.

    Σήμερα, στο πλαίσιο της εντεινόμενης προετοιμασίας για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους και με το παναγροτικό συλλαλητήριο, το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της AGROTICA να αποτελεί σημείο αγωνιστικής αναφοράς, πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Λάρισας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμέτοχη αγροτών, παρουσία δεκάδων τρακτέρ, εντάσσεται δε στην τακτική "προθέρμανσης" που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες από την προηγούμενη εβδομάδα, με απώτερο στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    [06] Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Sprider Stores για χρέη προς το Δημόσιο

    Συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηχανιώνας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας ενδυμάτων Sprider Stores, Νικόλαος Βαρσάμης, για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 1.155.895 ευρώ. Ο Νικόλαος Βαρσάμης, 51 ετών, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    [07] Κλ. Ρέγκλινγκ: Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει

    Το χειρότερο από το βάρος της προσαρμογής έχει περάσει για την Ελλάδα, τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ (Klaus Regling).

    Η συνέντευξη του κ. Ρέγκλινγκ παραχωρήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Δηλώνει ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν από τα μέσα του έτους.

    «Θα εξαρτηθεί από την επόμενη αξιολόγηση, η οποία έχει καθυστερήσει» λέει. Ο ίδιος, δε, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί κάποια πρόσθετη στήριξη.

    «Θα είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα» λέει.

    Επιπλέον αναφέρει πως δεν βλέπει βαθύ αποπληθωρισμό στην Ελλάδα και σημειώνει ότι η εσωτερική υποτίμηση έχει κάνει τον κύκλο της.

    [08] ΥΠΟΙΚ: Πάνω απο 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

    Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού του 2013 θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνουν ότι κατά τον επικείμενο νέο γύρο συζητήσεων τα δύο κύρια θέματα θα είναι η λίστα του ΟΟΣΑ με την απελευθέρωση των αγορών και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέχρι και το 2015. Όπως αναφέρουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ η τρόικα το ανεβάζει σε 3 δισ. ευρώ.

    [09] Ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ότι εκδίδει μια εκτελεστική εντολή με την οποία αυξάνεται το κατώτατο ωρομίσθιο στα 10,10 δολάρια για τους συμβασιούχους του ομοσπονδιακού κράτους οι οποίοι συνάπτουν νέες συμβάσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Ομπάμα θα καλέσει επίσης το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νόμο που θα αυξήσει τον ομοσπονδιακό κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους στα 10,10 δολάρια ανά ώρα -από 7,25 δολάρια σήμερα- και θα συνδέει στο εξής το ωρομίσθιο με τον πληθωρισμό. Ανάμεσα στους εργαζόμενους που αφορά η αύξηση είναι οι επιστάτες κτιρίων αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία. Αυτή η αύξηση των μισθών θα «βοηθήσει τους φορολογούμενους», θα «αυξήσει την (καταναλωτική) πίστη» και θα «οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας συνολικά», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

    [10] Διαγωνισμό για χάκερς διοργανώνει η Google

    Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε, ότι θα διοργανώσει και φέτος διαγωνισμό για χάκερς με συνολικά έπαθλα 2,7 εκατ. δολάρια.

    Οι χάκερς, που θα κατορθώσουν να «παραβιάσουν» την ασφάλεια του νέου λειτουργικού συστήματος "Chrome OS", είτε μόνοι τους είτε ως ομάδα, θα λάβουν βραβείο ύψους 110.000 δολαρίων. Επιπλέον, όσοι χάκερς μπορέσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο των Chromebooks υπολογιστών τους μετά την επανεκκίνηση θα απολαύσουν έξτρα βραβεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2014 - 15:30:24 UTC