Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ληξούρι ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Άνδρας γλίτωσε για δεύτερη φορά, μέσα σε έξι μήνες, από απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • [03] Ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου
  • [04] Β. Κορκίδης: Μετατροπή των επιμελητηρίων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων
  • [05] 'Οταν ο Σέρλοκ Χολμς συνάντησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο
  • [06] Ο πρώτος εκτυπωτής που τυπώνει με νερό

  • [01] Στο Ληξούρι ο Αντώνης Σαμαράς

    Στο Ληξούριβρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, της Κυριακής.

    Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς στις 23:20 και αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών παρουσία φορέων, παραγόντων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά ο κ. Σαμαράς για τις ζημιές που έχει υποστεί το νησί, αλλά και τις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τις αρχές.

    [02] Άνδρας γλίτωσε για δεύτερη φορά, μέσα σε έξι μήνες, από απόπειρα ανθρωποκτονίας

    Την τύχη με το μέρος του είχε και πάλι ένας 54χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου σημειώθηκε για δεύτερη φορά -μέσα σε διάστημα μόλις οχτώ μηνών- νέα απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τα ξημερώματα, άγνωστος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πυροβόλησε με πιστόλι τον 54χρονο στην είσοδο της οικοδομής του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

    Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ στο σημείο του περιστατικού μετέβη ειδικό συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.). Σημειώνεται πως στις 12 Αυγούστου του 2013 είχε σημειωθεί νέα απόπειρα σε βάρος του 54χρονου άνδρα, καθώς άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μια χειροβομβίδα στο μηχανάκι που οδηγούσε. Ο άνδρας εντόπισε τη χειροβομβίδα και ειδοποίησε την αστυνομία που εξουδετέρωσε τον πυροδοτικό μηχανισμό.

    [03] Ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου

    Κλιμάκιο της τρόικας έφθασε στη Λευκωσία και από σήμερα αρχίζει επαφές στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης της δανειακής σύμβασης της Κύπρου. Το βασικό ζητούμενο είναι κατά πόσον η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα καταφέρει να περάσει εγκαίρως από τη Βουλή τον νόμο - πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των μεγάλων ημικρατικών οργανισμών: Αρχή Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρισμού, Λιμένων.

    Τα περιθώρια είναι στενά και κύκλοι των δανειστών λένε ότι θα είναι ευχής έργον οι βουλευτές να εγκρίνουν το νόμο πριν από το τέλος της αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί γύρω στις 10 Φεβρουαρίου. Αν δεν γίνει αυτό, υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να μην αποδεσμευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Κύπρο. Ένα ακόμα ζήτημα είναι το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ). Η τρόικα αναμένει να ακούσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά τονίζει ήδη ότι υπάρχει καθυστέρηση.

    [04] Β. Κορκίδης: Μετατροπή των επιμελητηρίων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων

    Nα αναλάβουν τα επιμελητήρια την όλη διαδικασία της αδειοδότησης και να χαρακτηριστούν ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Ε.) ζητεί ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, σε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη. Με αφορμή το τελικό στάδιο του σχεδίου νόμου για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ο κ. Κορκίδης επισημαίνει τη δυναμική που διαθέτουν τα επιμελητήρια να αποτελέσουν δομές, «ικανές να ενισχύσουν σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους και την εξάλειψη καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που, για σειρά ετών, ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα».

    Ο ίδιος εκτιμά ότι η επιτυχής υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης αποτελούν φανερή απόδειξη του καθοριστικού ρόλου των επιμελητηρίων, εμπλεκόμενα ενεργά στο έργο της ενίσχυσης και αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.

    [05] 'Οταν ο Σέρλοκ Χολμς συνάντησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο

    Πότε δημοσιεύτηκε το πρώτο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα; Μέχρι πρότινος νομίζαμε πως οι πρωτεργάτες του είδους ήταν ο Παύλος Νιρβάνας με το «Έγκλημα στο Ψυχικό» (1928), η Ελένη Βλάχου με «Το μυστικό της ζωής του Πέτρου Βερίνη» (1938) και, φυσικά, ο Γιάννης Μαρής με το «Έγκλημα στο Κολωνάκι» (1953).

    Η ερευνητική σκαπάνη του Φίλιππου Φιλίππου, αστυνομικού μυθιστοριογράφου και κριτικού αστυνομικής λογοτεχνίας, φέρνει τώρα στο φως ένα απροσδόκητο εύρημα. Τέλη Δεκεμβρίου του 1913 θα αρχίσει να βλέπει το φως της δημοσιότητας στο εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης «Ελλάς» ένα εκτενές αστυνομικό αφήγημα, που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 1914 υπό τον τίτλο «Ο Σέρλοκ Χολμς σώζων τον κ. Βενιζέλον». Το κείμενο θα εμφανιστεί ως μετάφραση ομότιτλου μυθιστορήματος του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του βρετανού εμπνευστή του διάσημου λογοτεχνικού χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς.

    Τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο, στις σελίδες του ανύπαρκτου βιβλίου του Κόναν Ντόιλ, που κυκλοφορεί εκατό χρόνια μετά την πρώτη του δημοσίευση, από τις εκδόσεις Άγρα με εισαγωγή του Ανδρέα Αποστολίδη;

    [06] Ο πρώτος εκτυπωτής που τυπώνει με νερό

    Κινέζοι ερευνητές έκαναν γνωστό ότι, χάρη σε μια νέα μέθοδο που ανέπτυξαν, ο εκτυπωτής γίνεται τόσο «οικολογικός», που μπορεί να τυπώνει μόνο με νερό αντί για μελάνι. Οι εκτυπωμένες σελίδες φαίνονται καθαρά για αρκετές ώρες, αλλά μέσα σε μια ημέρα το πολύ έχουν ξεθωριάσει τελείως και τα κενά χαρτιά μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές.

    Είναι φανερό ότι ο εν λόγω εκτυπωτής έχει νόημα να χρησιμοποιείται μόνο αν κανείς δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει μόνιμα αυτό που τυπώνει, αλλά, από την άλλη, ο χρήστης μπορεί να κάνει μεγάλη οικονομία σε μελάνι και χαρτιά εκτύπωσης (ενώ βοηθά και το περιβάλλον).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 January 2014 - 9:30:25 UTC