Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τις 20 Μαρτίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
  • [02] Επίθεση Π. Καμμένου στον Αντ. Σαμαρά, με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ
  • [03] Διαφωνούν οι ευρωβουλευτές για τις προτάσεις Αλ. Τσίπρα
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Εύλογη, η αισιοδοξία για τους υδρογονάνθρακες
  • [05] Ν. Χουντής: Ο Ότμαρ Κάρας προσπαθεί να υπηρετήσει την απέλπιδα προσπάθεια των Σαμαρά - Βενιζέλου
  • [06] Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου
  • [07] Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κ. Πηλαδάκης για χρέη προς το Δημόσιο
  • [08] Τους 45 έφτασαν οι προσαχθέντες έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη
  • [09] Αναστολή δόσεων επιχερηματικών δανείων για πυρόπληκτους
  • [10] Η Τράπεζα Κύπρου αποδέσμευσε καταθέσεις 900 εκατ. ευρώ
  • [11] Σε πτώση η δημοτικότητα του Τ. Ερντογάν
  • [12] Ο Μπέπε Γκρίλο θα κινήσει τη διαδικασία για την παραπομπή του Ναπολιτάνο σε δίκη
  • [13] Αντετοκούνμπο: Πρώτη σεζόν και... All Star Game
  • [14] Ο Μίχαελ Σουμάχερ αφυπνίζεται από το τεχνητό κώμα

  • [01] Μετά τις 20 Μαρτίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

    Μετά την 20η Μαρτίου του 2014 θα είναι δυνατό να υποβληθούν οι πρώτες αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η κυβέρνηση έχει κάνει μια επίπονη δουλειά η οποία θα πάρει τη μορφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 στις περιοχές που θα γίνει πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. «Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί το πρόγραμμα είναι η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων», διότι, όπως τόνισε ο υφυπουργός, δεν είναι δυνατό να δοθεί η οικονομική ενίσχυση με τα εισοδήματα του 2011. «Έτσι, η πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι μετά τις 20 Μαρτίου, ημερομηνία μετά την οποία θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» εξήγησε ο κ. Κεγκέρογλου. Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εργασίας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη.

    [02] Επίθεση Π. Καμμένου στον Αντ. Σαμαρά, με αφορμή την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ

    Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    «Από χθες προβλέψαμε στην ανακοίνωσή μας ότι ο κ. Σαμαράς μετά το 19ο σημείο του "διορισμού" των 440.000 ανέργων θα επανέλθει και στα 18 σημεία που ποτέ δεν έκανε πράξη» είπε ο κ. Καμμένος.

    [03] Διαφωνούν οι ευρωβουλευτές για τις προτάσεις Αλ. Τσίπρα

    Διάσταση παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών Ότμαρ Κάρας και Χοάμ Νγκόκ που βρίσκονται στην Αθήνα για τη διερεύνηση του ρόλου της τρόικας, ως προς την εκτίμησή τους για τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα στο Στρασβούργο, στη συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ούτε διόρθωση σε σχέση με χθες, δήλωσε ο αυστριακός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Κάρας μετά από παρατήρηση του παρευρισκομένου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι ο κ. Κάρας ανασκεύασε και διόρθωσε τη χθεσινή δήλωσή του.

    Ωστόσο, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κάρας είπε ότι μας έδωσε ένα κείμενο και τη στήριξή του στο έργο μας. Πρόθεσή μου δεν είναι να ερμηνεύσω ή να αξιολογήσω το έργο του κ. Τσίπρα είπε ο κ. Κάρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γάλλος σοσιαλιστής κ. Νγκόκ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε στο Στρασβούργο χωρίς πρόταση, αλλά με κείμενο που αναφέρεται ως "ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης", το οποίο συμπεριλαμβάνουμε στο θεματολόγιο της έκθεσής μας και μάλιστα αφορά τα σημεία 17 και 18 για τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολιτικής της τρόικας στην Ελλάδα.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Εύλογη, η αισιοδοξία για τους υδρογονάνθρακες

    Μιαν «εύλογη αισιοδοξία» δικαιολογείται να έχει η ελληνική κυβέρνηση μετά από τα στοιχεία που κατεγράφησαν στην έκθεση της Νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία ερεύνησε τον θαλάσσιο χώρο της Δυτ. Ελλάδας και νότια της Κρήτης. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, υπογραμμίζοντας ότι επαναβεβαιώνεται πλέον ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτατης περιοχής».

    [05] Ν. Χουντής: Ο Ότμαρ Κάρας προσπαθεί να υπηρετήσει την απέλπιδα προσπάθεια των Σαμαρά - Βενιζέλου

    Την κατηγορία ότι ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα, Ότμαρ Κάρας προσπαθεί «να υπηρετήσει, για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους και συγγένειες, την απέλπιδα προσπάθεια του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου» διατυπώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πολιτική παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και μια κακόγουστη υποστήριξη με ψευδή στοιχεία της προπαγανδιστικής γραμμής της ελληνικής κυβέρνησης» και προσθέτει: «Ο κ. Κάρας κάνει συνεχώς δηλώσεις γιατί είτε τον προέτρεψαν ή το κατάλαβε και μόνος του ότι το άνοιξε πολύ το θέμα με την εισήγηση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα και ότι αυτό είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Επομένως είναι μια προσπάθεια και να εμποδιστεί το έργο αυτής της επιτροπής, δηλαδή να καταγράψει σωστά τις συνέπειες της τρόικας στην Ελλάδα γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι κόλαφος για το μνημόνιο και ταυτόχρονα να υπηρετήσει για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους και συγγένειες την απέλπιδα προσπάθεια του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου». Ο κ. Χουντής τονίζει ακόμη ότι «τον κ. Κάρας και τα λεγόμενά του διέψευσε και ο Γάλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, συνεισηγητής της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [06] Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου

    Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς». Την ίδια μέρα οι υγειονομικοί φορείς προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή, ενώ μέχρι τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου σχεδιάζουν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη.

    [07] Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κ. Πηλαδάκης για χρέη προς το Δημόσιο

    Συνελήφθη χθες στη Γλυφάδα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, για οφειλές προς το Δημόσιο, που αφορούν δύο εταιρείες των οποίων ήταν νόμιμος εκπρόσωπος. Το συνολικό χρέος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε 4 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [08] Τους 45 έφτασαν οι προσαχθέντες έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

    Τις 45 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έξω βρίσκονται βουλευτές και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους. Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από περίπου μία ώρα, όταν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, τα άτομα «εισήλθαν παράνομα σε κτίριο που στεγάζονται πολιτικά γραφεία, στα οποία είχαν εκδηλωθεί εμπρηστικές επιθέσεις στο παρελθόν». Σημειώνεται ότι, πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι πυρπόλησαν το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη στο ισόγειο, γι' αυτό, λόγω των ζημιών, προσωρινά στεγάζεται στον 7ο όροφο. Σήμερα, περίπου 50- 60 άτομα, φοιτητές και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, όπου σήκωσαν και ένα πανό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη.

    [09] Αναστολή δόσεων επιχερηματικών δανείων για πυρόπληκτους

    Την αναστολή οφειλόμενων δόσεων του έτους 2013 και του 2014, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που είχαν λάβει κρατικές εγγυήσεις για τα δάνεια προς πυρόπληκτους, από το 2007 και μετά. Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αξιοποίησαν τη δυνατότητα κρατικής εγγυοδοσίας και θέτει ως προϋπόθεση την καταβολή μόνο των τόκων ώστε να μην υπάρξει ζήτημα παραβίασης του κοινοτικού δικαίου περί κρατικών ενισχύσεων και των κανόνων του ανταγωνισμού και να μην εγερθεί ζήτημα παράνομης αύξησης της κρατικής εγγύησης. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου.

    [10] Η Τράπεζα Κύπρου αποδέσμευσε καταθέσεις 900 εκατ. ευρώ

    Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, Κρίστης Χασάπης, ανακοίνωσε την αποδέσμευση καταθέσεων 900 εκατ. ευρώ. Η αποδέσμευση αφορά τις εξάμηνες εμπρόθεσμες καταθέσεις, οι οποίες είχαν δεσμευθεί βάσει του διατάγματος ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας τον Ιούλιο του 2013, και λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2014.

    Ο κ. Χασάπης δήλωσε ότι το συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε την αποδέσμευση των καταθέσεων, έπειτα από διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

    [11] Σε πτώση η δημοτικότητα του Τ. Ερντογάν

    Η δημοτικότητα του Tούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σημειώσει μεγάλη πτώση από τότε που ξέσπασε, στα μέσα Δεκεμβρίου, το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, το οποίο συνταράσσει την κυβέρνησή του, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metropoll, μόλις το 39,4% των ερωτηθέντων εγκρίνει την πολιτική του τον Ιανουάριο, έναντι ενός 48,1% τον Δεκέμβριο του 2013 και ενός 71,1% τον Δεκέμβριο του 2011.

    [12] Ο Μπέπε Γκρίλο θα κινήσει τη διαδικασία για την παραπομπή του Ναπολιτάνο σε δίκη

    Το κίνημα Πέντε Αστέρων, με επικεφαλής τον Μπέπε Γκρίλο, πρόκειται να κινήσει σήμερα τη διαδικασία για την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για παραβίαση του Συντάγματος.

    Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν έως τώρα, η όλη κίνηση των Πέντε Αστέρων βασίζεται κυρίως στην κατηγορία ότι ο νυν Ιταλός πρόεδρος, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών στη δεκαετία του 1990, έγινε κοινωνός σειράς στοιχείων που αφορούσαν υποτιθέμενη μυστική διαπραγμάτευση του ιταλικού κράτους με την μαφία. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τους ιθύνοντες των Πέντε Αστέρων, δεν δημοσιοποίησε στη συνέχεια.

    [13] Αντετοκούνμπο: Πρώτη σεζόν και... All Star Game

    Ενθουσιασμένος που η πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ θα συνδυαστεί με συμμετοχή στον αγώνα των ελπίδων «Rising Stars Challenge» στο περιθώρειο του "All Star Weekend" στη Νέα Ορλεάνη (14-16 Φεβρουαρίου) δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

    Ο αγώνας «Rising Stars Challenge»που προηγείται πάντα χρονικά του αγώνα των All Star, γίνεται ανάμεσα στους «rookies»και τους «sophomores», δηλαδή τους πρωτοεμφανιζόμενους στο ΝΒΑ και αυτούς που αγωνίζονται για δεύτερη χρονιά στο -κατά πολλούς- κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

    [14] Ο Μίχαελ Σουμάχερ αφυπνίζεται από το τεχνητό κώμα

    Οι γιατροί που επιβλέπουν τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος είναι βυθισμένος σε τεχνητό κώμα, έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επίπεδα των φαρμάκων της νάρκωσης για να αρχίσουν τη διαδικασία της αφύπνισής του, ανακοίνωσε σήμερα η μάνατζερ και εκπρόσωπός του Ζαμπίνε Κεμ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 13:30:24 UTC