Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ρένα Δούρου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση
  • [03] Να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων, ζητούν σωματεία εργαζομένων
  • [04] Εξαιρέσεις στο πλαφόν συνταγογράφησης
  • [05] Απαγορεύτηκαν οι αυριανές πορείες στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] Απαλλάσσεται από ΦΠΑ η δωρεάν διάθεση αγαθών σε κοινωφελή ιδρύματα

  • [01] Η Ρένα Δούρου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής

    Η βουλευτής Β' Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, ενώ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα είναι o 34χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελαρίδης.

    Τις προτάσεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σημειώνοντας την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    Ο κ. Σακελαρίδης είναι συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου και είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση

    Την επισήμανση ότι ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής «δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική αξιοποίηση» έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

    Ειδικότερα, σχολιάζοντας ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του Βουκουρεστίου και το θέμα της ΠΓΔΜ, διευκρίνισε καταρχάς, ότι ο ίδιος δεν έκανε «δηλώσεις προς δημοσιογράφους», αλλά όσα του αποδίδονται προέρχονταν από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Π.Καμμένου, Προέδρου των ΑΝΕΛ.

    Επί της ουσίας, παρατήρησε ότι, ήδη, από το 2008 είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χειριστεί «πολύ καλά το θέμα της διεύρυνσης της Συμμαχίας».

    Όμως, προσέθεσε, τόσο ο χειρισμός της κυβέρνησης όσο και η στάση της Συμμαχίας επί του θέματος, «περιγράφεται ορθά τόσο στη χτεσινή μου ομιλία, όσο και στην ομιλία που είχα κάνει προ μηνών στη Βουλή».

    [03] Να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων, ζητούν σωματεία εργαζομένων

    Με οργανωμένο τρόπο και από προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο, ζητούν να γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα σωματεία εργαζομένων στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες, ώστε να «αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τραγικά γεγονότα που μέχρι και σήμερα συμβαίνουν».

    Ειδικότερα, με ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για λανθασμένο τρόπο εκτέλεσης του έργου του ελέγχου των εισιτηρίων εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους «με τον θεσμό των κυνηγών κεφαλών, με την μετατροπή του έργου σε εργολαβία και μάλιστα από προσωπικό με σχέση εργασίας με τις εταιρείες, αλλά και με την παροχή εργολαβίας σε τρίτους για την ευαίσθητη αυτή εργασία του ελέγχου κομίστρου».

    Παράλληλα, ζητούν από τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιρειών το προσωπικό που θα κάνει ελέγχους να αμείβεται όπως όλο το υπόλοιπο προσωπικό (βάσει των νόμων και της ΣΣΕ).

    [04] Εξαιρέσεις στο πλαφόν συνταγογράφησης

    Σε εξαιρέσεις συγκεκριμένων κατηγοριών ασθενών αλλά και γιατρών από τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης (πλαφόν), αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με τους γιατρούς ωστόσο να ζητούν πλήρη κατάργηση του πλαφόν, τόσο από τη συνταγογράφηση όσο και από τις παρακλινικές εξετάσεις.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό πρόκειται να εξαιρεθούν χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια και μεταμοσχευθέντες ασθενείς, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι η δαπάνη για τα εμβόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αίματος που συνταγογραφούνται δεν συμπεριλαμβάνονται ήδη στη φαρμακευτική δαπάνη και επομένως δεν προστίθενται στο πλαφόν των ιατρών.

    Ωστόσο οι γιατροί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις διευκρινίσεις του υφυπουργού, ζητώντας την πλήρη κατάργηση του πλαφόν και επισημαίνοντας, ότι αυτό το μέτρο «καταστρατηγεί στην πράξη την ελεύθερη επιλογή γιατρού εκ μέρους του ασθενή και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινή πράξη των γιατρών».

    [05] Απαγορεύτηκαν οι αυριανές πορείες στο κέντρο της Αθήνας

    Απαγορεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.,για λόγους δημόσιας ασφάλειας,οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, με αφορμή και την επέτειο των Ιμίων.

    Συγκεκριμένα, αύριο, στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή, στο Μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, ενώ στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντωση στο Σύνταγμα, από διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις και στις 6.30 στα Προπύλαια, από την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή.

    [06] Απαλλάσσεται από ΦΠΑ η δωρεάν διάθεση αγαθών σε κοινωφελή ιδρύματα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι με διάταξη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ η δωρεάν διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και άλλων αγαθών σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς φορείς, προκειμένου τα αγαθά αυτά στη συνέχεια να διανεμηθούν για την εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

    Σημείωσε επ' αυτού ότι μέχρι σήμερα η νομοθεσία προέβλεπε στις περιπτώσεις αυτές την επιβολή ΦΠΑ, καταλήγοντας έτσι να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να καταστρέφουν όσα προϊόντα δεν διέθεταν προς πώληση, αντί να τα προσφέρουν δωρεάν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 January 2014 - 19:30:23 UTC