Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζακ Ντελόρ: Δεν μετανιώνω για την ένταξη της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ
  • [02] Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας λίγο πριν το Λιανοκλάδι
  • [03] Στο εισαγγελέα οδηγούνται 14 συλληφθέντες κατά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια
  • [04] Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι το σκηνικό του καιρού
  • [05] Ρουκέτες RPG, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ο βαρύς οπλισμός στο ΙΧ, που βρέθηκε στο Π. Φάληρο

  • [01] Ζακ Ντελόρ: Δεν μετανιώνω για την ένταξη της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ

    Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, φταίνε οι κυβερνήσεις, δήλωνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρ. πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, και προσθέτει: «Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται ένα τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός». Διευκρινίζει πως δεν μετανιώνει για την ένταξη της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ, αν και θα εισηγείτο την ένταξη της χώρας δύο με τρία χρόνια αργότερα. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να αρχίσει να ενισχύει την οικονομική της παρουσία σε όρους ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μπορέσει να προβάλει αντίσταση στον έντονο ανταγωνισμό εντός της Ευρωζώνης» εξηγεί, υποστηρίζοντας τη θέση του. Σχετικά με το μέλλον της Ευρωζώνης, τονίζει πως «η ΟΝΕ πρέπει να σταθεί στα δυο της πόδια, την οικονομία και το νόμισμα, ώστε να επιδιορθώσει τη δυσλειτουργία του αρχικού σχήματος και να χρίσει μια πραγματική οικονομική και νομισματική διακυβέρνηση». Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα, και με αφορμή της προεδρία της στην ΕΕ, διαθέτει αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Ζακ Ντελόρ δήλωσε «θύμα» -όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι- «των στατιστικών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, χρειάστηκε να αναθεωρηθούν τα οικονομικά δεδομένα των ετών 2004 και 2009». Ωστόσο, συμπληρώνει πως έκτοτε η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, ενώ ο λαός της αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

    [02] Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας λίγο πριν το Λιανοκλάδι

    Επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 55, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, εκτροχιάσθηκε μεταξύ των σταθμών Καρυάς και Στύρφακας, λίγο πριν το Λιανοκλάδι, όταν έπεσε σε αγελάδα, που βρισκόταν επάνω στη γραμμή. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει διακοπεί και αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στο σημείο συνεργεία του ΟΣΕ.

    [03] Στο εισαγγελέα οδηγούνται 14 συλληφθέντες κατά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια

    Δεκατέσσερα άτομα συνελήθησαν και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα για τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και το Μοναστηράκι. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν άλλα είκοσι άτομα. Τα επεισόδια ξεκινήσαν μπροστά στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, όταν διαδηλωτές, που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, επιτέθηκαν σε άτομο, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθως, διαδηλωτές, μέσω της οδού Μητροπόλεως, έφτασαν στο Μοναστηράκι, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

    [04] Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι το σκηνικό του καιρού

    Οι έντονες βροχοπτώσεις, τα χιόνια και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα. Έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού και θυελλωδών ανέμων, εξέδωσε η ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν μέσα στην ημέρα. «Το καιρικό σύστημα βρίσκεται ακόμα πίσω, στα νοτιοδυτικά της χώρας, γι αυτό μέχρι στιγμής έχουμε απλά βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Φθιώτιδα. Ωστόσο, σύντομα θα έχουμε επέκταση των φαινομένων με καταιγίδες και χιόνια σε ημιορεινές περιοχές», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Κατερίνα Σωποτινού από το Τμήμα Προγνώσεων της ΕΜΥ. Το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Την ίδια ώρα ισχυροί άνεμοι πνέουν σε όλη τη χώρα, η ένταση των οποίων φτάνει κατά τόπους τα εννιά μποφόρ. Στην Αττική πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι θερμοκρασίες που σημειώνονται είναι χαμηλότερες των προηγούμενων ημερών, ωστόσο κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    [05] Ρουκέτες RPG, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, ο βαρύς οπλισμός στο ΙΧ, που βρέθηκε στο Π. Φάληρο

    Τέσσερις αντιαρματικές ρουκέτες τύπου RPG, με ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς των ρουκετών και έναν εκτοξευτήρα, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, τρία καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες και κουτιά με σφαίρες για τα ίδια όπλα και δύο κοντάκια καλάσνικοφ, αποτελούν το οπλοστάσιο στο κλεμμένο ΙΧ, στο Παλαιό Φάληρο, που ερευνάται, απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως στιγμής από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, στο όχημα βρέθηκαν γάντια και κουκούλες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα RPG το 2007, από την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, το 2007, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ αποπειράθηκαν και τον Ιανουάριο του 2013 να χτυπήσουν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα οποία ύστερα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Ρουκέτες του ιδίου τύπου είχαν βρεθεί και στο κρυσφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 February 2014 - 11:30:24 UTC