Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Στρασβούργο την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη ο Ευ.Βενιζέλος
  • [02] Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τις εισηγήσεις Τσίπρα για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες
  • [03] Αναβαθμίζεται ο χαρακτήρας του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας
  • [04] Σε «εκτεταμένες παραχωρήσεις» προς την Αθήνα φέρεται διατεθειμένο να προχωρήσει το Βερολίνο
  • [05] Ο Ουκρανός ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε πως βασανίστηκε έλαβε άδεια να μεταβεί στο εξωτερικό για νοσηλεία
  • [06] Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του o ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν
  • [07] Βέροια-Πανθρακικός: 0-0
  • [08] Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης: 0-2
  • [09] Πανιώνιος-Εργοτέλης: 0-1

  • [01] Στο Στρασβούργο την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη ο Ευ.Βενιζέλος

    Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Schulz, προς τιμήν του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano.

    [02] Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τις εισηγήσεις Τσίπρα για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες

    Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους υποψηφίους περιφερειάρχες και τον Δήμο Αθηναίων, ενώ έντονες διαφωνίες εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.

    Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη, διαδικαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά . Υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, αρνητικά ψήφισαν 96 και υπήρξαν δύο λευκά. Στην τελική ψηφοφορία εγκρίθηκε πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη πλειοψηφία ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επέλεξε την αποχή.

    [03] Αναβαθμίζεται ο χαρακτήρας του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

    Σε σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο τροφίμων μετεξελίσσεται, το προσεχές διάστημα, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, (παλαιά «Λαχαναγορά).

    Ο Οργανισμός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην κερδοφορία αποφέροντας έσοδα για το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 10 εκατ ευρώ τα τελευταία 2 έτη, να δημιουργήσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, την Αγορά του Καταναλωτή, προσφέροντας φθηνότερες τιμές και να εφαρμόσει ανταγωνιστικότερο πλαίσιο στην χονδρεμπορία τροφιμων.

    [04] Σε «εκτεταμένες παραχωρήσεις» προς την Αθήνα φέρεται διατεθειμένο να προχωρήσει το Βερολίνο

    Σε «εκτεταμένες παραχωρήσεις» προς την Αθήνα φέρεται διατεθειμένο να προχωρήσει, το προσεχές διάστημα, το Βερολίνο, προκειμένου να μην αναβιώσει η κρίση και να στηριχθούν οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ του ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.

    Όπως αναφέρει ήδη η Deutsche Welle, σχετικώς με το δημοσίευμα, κατά την άποψη των συντακτών της έκθεσης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, την οποία επικαλείται το περιοδικό, «οι ελλείψεις στην Ελλάδα είναι τεράστιες: βασικά προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης δεν έχουν ξεπεραστεί, οι φορολογικές αρχές λειτουργούν "αναξιόπιστα", η κατάρτιση Κτηματολογίου παραμένει στάσιμη, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρούν, ενώ η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ευέλικτη, όσο θα έπρεπε». Λόγω των ελλείψεων, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, «οι εταίροι απορρίπτουν την πληρωμή δύο δόσεων, ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θα πρέπει, όμως, να εκταμιευθεί το αργότερο, ως τον Μάιο, διαφορετικά η Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να καλύψει υποχρεώσεις της, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ - εκτός αυτού η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξοικονομήσει για φέτος 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τους όρους της τρόικας σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό».

    Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα του Spiegel επισημαίνει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θα ήθελε να αξιοποιήσει αυτές τις ανάγκες ως «μοχλό πίεσης» προς την Αθήνα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τρίτο πακέτο βοήθειας σχεδιάζει ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το Spiegel

    [05] Ο Ουκρανός ακτιβιστής της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε πως βασανίστηκε έλαβε άδεια να μεταβεί στο εξωτερικό για νοσηλεία

    Ο Ουκρανός αντιπολιτευόμενος Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος κατήγγειλε ότι είχε απαχθεί και βασανιστεί για μία εβδομάδα και ο οποίος είχε τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό για την «ενορχήστρωση μαζικών ταραχών», έλαβε άδεια από τις αρχές να μεταβεί στο εξωτερικό για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Κιέβου.

    Ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, η εικόνα του οποίου με το πρόσωπο χτυπημένο και αιμόφυρτο προβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, ενδέχεται να πάει στη Γερμανία, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας από τους ηγέτες της Ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο. Ωστόσο ο Κλίτσκο πριν από λίγο μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι καταρχάς ο Μπουλάτοφ θα μεταβεί στη Λετονία.

    [06] Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του o ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

    Ο γνωστός Αμερικανός κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

    Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είχε διακριθεί ιδίως για την ερμηνεία του στο ρόλο του Τρούμαν Καπότε, για την οποία είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου το 2006 κι ήταν επίσης τρεις φορές υποψήφιος για το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου, ήταν 46 ετών.

    Δεν είναι ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

    [07] Βέροια-Πανθρακικός: 0-0

    Χωρίς νικητή και σκορ ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στη γηπεδούχο Βέροια και τον Πανθρακικό που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, παρότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν με παίκτη περισσότερο από το 5ο λεπτό και έχασαν πέναλτι με τον Μπεν στο 9΄.

    [08] Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης: 0-2

    Νίκη...Ευρώπης πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης επί της-τυπικά γηπεδούχου- Καλλονής στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Το σκορ άνοιξε για τους Αρκάδες ο Χουάνμα στο 35΄ και στο 72΄ ο Καράσκο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    [09] Πανιώνιος-Εργοτέλης: 0-1

    Ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο με εννέα παίκτες αλλά ήταν η ομάδα που πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, χάρις στο γκολ του Διαμαντάκου στο 86΄, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 February 2014 - 19:30:23 UTC