Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το νέο καθεστώς φορολόγησης, συζήτησαν Σερραίοι αγρότες με τον Μ. Χαρακόπουλο
  • [02] Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας
  • [03] Ενισχύεται ο κρατικός μηχανισμός στην Κεφαλονιά
  • [04] «"Ναι" σε τρίτο πακέτο, εάν δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα»
  • [05] Σε τελική φάση διαπραγμάτευσης Alitalia και Etihad
  • [06] Φ.Β.Σταϊνμάγερ: Η πόρτα της ΕΕ να μείνει ανοιχτή για την Τουρκία
  • [07] Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Μαρίνος

  • [01] Για το νέο καθεστώς φορολόγησης, συζήτησαν Σερραίοι αγρότες με τον Μ. Χαρακόπουλο

    Το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών με την καθιέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, με εκπροσώπους αγροτών από τον δήμο της Βισαλτίας Σερρών.

    Οι παραγωγοί ζήτησαν να αυξηθεί το όριο των ακαθάριστων εσόδων στα 20.000 ευρώ και να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 10.000 ευρώ.

    [02] Εκατοντάδες τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας

    Σε εκατοντάδες, ανέρχονται τα τρακτέρ από Λάρισα και από Καρδίτσα τα οποία έχουν φθάσει στον κόμβο Νίκαιας επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά από μία μακρά διαδικασία μετακίνησης που ξεκίνησε από το πρωί, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται .

    Μάλιστα σημειώθηκαν ήδη και οι πρώτες εντάσεις μεταξύ αγροτών και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται από νωρίς στο σημείο, έχοντας αποκλείσει την πρόσβαση προς την ΠΑΘΕ και έχοντας λάβει μέτρα φύλαξης και των παράδρομων, που οδηγούν σε αυτήν. Η ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να καταλάβει το οδόστρωμα της Εθνικής οδού και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας και περιορισμένη ρίψη χημικών.

    [03] Ενισχύεται ο κρατικός μηχανισμός στην Κεφαλονιά

    Την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του κράτους στην Κεφαλονιά, που μετράει τις πληγές της μετά τον νέο μεγάλο σεισμό, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο νησί, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενισχύσεις έχουν φτάσει από όλους τους αρμόδιους οργανισμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

    Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας στο νησί. Στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ενισχυθεί με συνολικά 30 αστυνομικούς από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την υποστήριξη του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων μετέβη σήμερα από την Πάτρα κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο.

    Στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» έχουν προχωρήσει επίσης στην αποστολή προσωπικού και μέσων στην Κεφαλονιά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως επίσης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας.

    [04] «"Ναι" σε τρίτο πακέτο, εάν δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα»

    Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σ' αυτό δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο οποίος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για ένα νέα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδος σημείωνε ότι «είμαστε θετικοί» σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

    Το ίδιο στέλεχος εκτιμά ότι η συζήτηση που έγινε μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα.

    [05] Σε τελική φάση διαπραγμάτευσης Alitalia και Etihad

    Ο ιταλικός αερομεταφορέας Alitalia και η αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Etihad βρίσκονται στην τελική φάση μιας «γόνιμης διαπραγμάτευσης», έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της Aλιτάλια, Γκαμπριέλε Ντελ Τόρκιο, μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία Rai.

    Διακηρυγμένος στόχος είναι η αγορά μέρους του πακέτου μετοχών της ιταλικής εταιρίας από την Εthad, μετά το ναυάγιο των σχετικών επαφών με τον όμιλο Air France-KLM.

    «Στηρίζουμε την επίτευξη συμφωνίας και είμαι βέβαιος πως όσοι μπορούν να επηρεάσουν τις σχετικές εξελίξεις στην Ιταλία θα προσφέρουν και αυτοί τη στήριξή τους» δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ενρίκο Λέτα από το Αμπού Ντάμπι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    [06] Φ.Β.Σταϊνμάγερ: Η πόρτα της ΕΕ να μείνει ανοιχτή για την Τουρκία

    «Η πόρτα θα πρέπει να μείνει ανοιχτή για την Τουρκία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, ζήτησε και ο κ. Νταβούτογλου.

    «Ανήκουμε σε αυτούς που θεωρούν ότι προφανώς το καλύτερο θα ήταν να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24 που αφορούν σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης, ώστε να εισέλθουμε σε ειλικρινείς και βιώσιμες συνομιλίες ως προς την παρούσα κατάσταση στην Τουρκία» δήλωσε ο κ Σταϊνμάγερ. Από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι και η Άγκυρα επιθυμεί επιτάχυνση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, προτείνοντας να προχωρήσει παράλληλα με τη μεταρρύθμιση στον δικαστικό τομέα της Τουρκίας.

    [07] Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Μαρίνος

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Μαρίνος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 February 2014 - 17:30:23 UTC