Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας
  • [02] Σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης φθάνουν στην Κεφαλονιά
  • [03] Την ερχόμενη εβδομάδα η λίστα με τις βιταμίνες που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ
  • [04] Ο Γιανουκόβιτς κατήγγειλε τον "εξτρεμισμό" των διαδηλωτών

  • [01] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

    Την Τετάρτη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, μετά και τη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων.

    Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών - ενώ άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε απόψε, διευκρινίζουν τα κριτήρια αξιολόγησης των γιατρών του ΠΕΔΥ, διευκολύνουν την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και εξασφαλίζουν κλειστούς-σφαιρικούς προϋπολογισμούς για τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και τις μονάδες παροχής υπηρεσιών που εντάσσονται στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα κόμματα διατήρησαν τις θέσεις που είχαν αναπτύξει τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε γιατί το υπουργείο Υγείας, επιμένει να μην προβλέπει τη μεταβατική περίοδο που ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι, προκειμένου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν μεταξύ των ιδιωτικών τους ιατρείων και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης εντός του ΠΕΔΥ:

    «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει το σύστημα πάνω στο μήνα, χωρίς κενά. Κι εσείς λέτε πως τα πολυιατρεία πρέπει να λειτουργήσουν γρήγορα για να μην μείνουν για καιρό κλειστά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

    [02] Σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης φθάνουν στην Κεφαλονιά

    Σκηνές και τρόφιμα μεταφέρονται με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να στήνονται οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου για τους σεισμόπληκτους.

    Όλη την επιχείρηση συντονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος μαζί με αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

    Εκτός από τις σκηνές που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από τον σεισμό, ανοιχτά στο λιμάνι του Ληξουρίου είναι τα καράβια που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου για να προσφέρουν στέγη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

    Επίσης όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, η εκκλησία θα είναι δίπλα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσφέροντας ζεστό φαγητό, νερό, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

    [03] Την ερχόμενη εβδομάδα η λίστα με τις βιταμίνες που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

    Την ερχόμενη εβδομάδα ο ΕΟΦ θα εκδώσει τη λίστα με τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, τα οποία θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας πως εκτελείται έτσι υπουργική απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου που επέτρεψε την ελεύθερη διάθεση τέτοιων προϊόντων στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, αντιπρόεδρου της Βουλής, Γ. Καλαντζή, σχετικώς με τη διεύρυνση των σημείων πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη αποφασίστηκε να τεθεί το ζήτημα στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

    [04] Ο Γιανουκόβιτς κατήγγειλε τον "εξτρεμισμό" των διαδηλωτών

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατήγγειλε σήμερα τον "εξτρεμισμό" των διαδηλωτών, προειδοποιώντας την αντιπολίτευση να μην "υποκινεί το μίσος" με κίνητρο τον αγώνα της για την εξουσία.

    "Πρέπει να πούμε όχι στον εξτρεμισμό, τις ακρότητες, την υποκίνηση στο μίσος εντός της κοινωνίας στον αγώνα για την εξουσία" είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ένα "στρογγυλό τραπέζι" με αντικείμενο συζήτησης την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

    Ο Γιανουκόβιτς ανέλαβε και πάλι σήμερα τα καθήκοντά του αφού την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι παίρνει άδεια "για λόγους ασθενείας". Προτεραιότητά του τις επόμενες ημέρες θα είναι να διορίσει έναν νέο πρωθυπουργό στη θέση του Μικόλα Αζάροφ, ο οποίος παραιτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου, ο Γιανουκόβιτς σχεδιάζει να συζητήσει το θέμα της αντικατάστασης του Αζάροφ με την αντιπολίτευση και ενδέχεται να προτείνει ένα όνομα εντός της εβδομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 February 2014 - 21:30:21 UTC