Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Για τους λαούς της Ευρώπης είναι αναγκαία μια νέα μεγάλη, ειρηνική ανατροπή»
  • [03] Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων
  • [04] Σύλληψη μέλους της ρωσικής μαφίας, στη Γλυφάδα
  • [05] Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο «Δευκαλίων» του υπουργείου Άμυνας, για τους σεισμοπαθείς
  • [06] Άντληση 812,5 εκατ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων έντοκων γραμμάτιων
  • [07] Στοιχεία για την πορεία του «μαύρου» χρήματος που δεσμεύτηκε υπέρ του Δημοσίου
  • [08] Ν. Μηταράκης: Χρηματιστήριο εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίους

  • [01] «Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις»

    Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις στην οικονομία της, υπογράμμισε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενόψει της αναχώρησής του μεθαύριο για να παραστεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

    Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, είναι πολύ στενές, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ. «Αντανακλούν το βάθος των ιστορικών δεσμών μεταξύ των λαών μας και θεμελιώνονται σε σταθερή βάση» είπε ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος υπογράμμισε ιδιαιτέρως «τη στιβαρή θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το εθνικό μας πρόβλημα της Κύπρου». «Όμως, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα στην ΕΕ, «υπολογίζει στην υπογραφή νέας συμφωνίας ΕΕ- Ρωσίας, η οποία θα προσδώσει στρατηγικό βάθος σε αυτές τις σχέσεις».

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Για τους λαούς της Ευρώπης είναι αναγκαία μια νέα μεγάλη, ειρηνική ανατροπή»

    Την ικανοποίησή του για το ότι «το Παρίσι των μεγάλων κοινωνικών αγώνων» είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς της καμπάνιας του για τις ευρωεκλογές, εξέφρασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία δημόσιας ομιλίας του σε εκδήλωση του Μετώπου της Αριστεράς, στη γαλλική πρωτεύουσα. Μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο, στην αίθουσα διαλέξεων στο κτίριο του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε για τη Γαλλία «των μεγάλων επαναστάσεων και ανατροπών», καυτηριάζοντας παράλληλα τις επιλογές της κυβέρνησης Ολάντ που «λειτουργεί ως πολιτικός πολλαπλασιαστής της κυβέρνησης Μέρκελ».

    «Για τους λαούς της Ευρώπης είναι αναγκαία σήμερα μια νέα μεγάλη ανατροπή, ειρηνική αυτή τη φορά» τόνισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα, έχει ανάγκη από ριζικό αναπροσανατολισμό της πολιτικής της. Έχει ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής των συσχετισμών, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια ριζική στροφή, την επανίδρυσή της και την επιστροφή στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής».

    [03] Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων

    Σεισμόπληκτη κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το νησί θα ενταχθεί σε προγράμματα, βάσει οριοθέτησης, και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί ΚΥΑ με τον υπουργό Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, για να βοηθηθούν και να αποκατασταθούν οι σεισμόπληκτοι.

    Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα καλύψει για δύο χρόνια το ενοίκιο όσων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτιρίων που επλήγησαν,ενώ θα δημιουργηθεί οικισμός με οικίσκους διαφόρων κατηγοριών για όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν σπίτι. Ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσα κατέφθασαν στο νησί 100 μηχανικοί από διάφορους κρατικούς φορείς και μαζί με σεισμολόγους και μηχανικούς από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το συνολικό επιστημονικό προσωπικό φθάνει σήμερα τα 120 άτομα και θα ελέγξει εκ νέου όλα τα δημόσια κτίρια.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 600 κτίρια που κρίνονται κατεδαφιστέα, 1.100 με βαριές βλάβες και 1.400 με ελαφριές βλάβες, σε όλη την περιοχή της Παλλικής. Ακόμη ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν προβλήματα σε αρκετές δημόσιες υποδομές, όπως δρόμους, λιμάνια και δημόσια κτίρια, που χρήζουν αποκατάστασης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε έκκληση προς τους επιστήμονες και τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλότητα και η κοινωνική ειρήνη. Για τον λόγο αυτόν, ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και θα ενημερώνει με επίσημο τρόπο τα ΜΜΕ.

    [04] Σύλληψη μέλους της ρωσικής μαφίας, στη Γλυφάδα

    Ένα μέλος της ρωσικής μαφίας, που καταζητούνταν με Ερυθρά Αγγελία Διεθνούς Αναζήτησης της Ιντερπόλ, για ανθρωποκτονία που διέπραξε στη Ρωσία, συνελήφθη ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε σπίτι στη Γλυφάδα, όπου τον έκρυβαν δύο ομοεθνείς τους.

    Πρόκειται για έναν 41χρονο, μέλος εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, ο οποίος κατά την παραμονή του στη χώρα μας έκανε πολυτελή ζωή, ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις για να αποφύγει τη σύλληψη. Μαζί του συνελήφθησαν και οι δύο άλλοι Ρώσοι, ηλικίας 32 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο 50χρονοι ομογενείς, για το ίδιο αδίκημα.

    [05] Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο «Δευκαλίων» του υπουργείου Άμυνας, για τους σεισμοπαθείς

    Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ για την ανακούφιση των σεισμοπαθών στην Κεφαλονιά. Η ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού που έφθασε τα ξημερώματα στο νησί με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο λιμάνι του Αργοστολίου και έδωσε έγκριση καταλληλότητας. Η ομάδα μεταβαίνει στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους.

    Εξάλλου, στο Ληξούρι βρίσκονται ήδη οι 160 σκηνές που μεταφέρθηκαν με το C-130. Στο στήσιμο των σκηνών θα συνδράμουν 32 ειδικευμένα στελέχη του Στρατού Ξηράς που θα μεταφερθούν στο νησί ε μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90 του Στρατού σε δύο φάσεις. Επιπλέον, 120 σκηνές μεταφέρθηκαν με άλλο C-130 που έφθασε στο νησί στις 9:55 το πρωί, ενώ ένα τρίτο C-130 βρίσκεται σε διαδικασία φόρτωσης διαφόρων υλικών από υπηρεσίες και αναμένεται στο νησί μετά το μεσημέρι. Επίσης, το μεσημέρι αναμένεται στο νησί και το δεύτερο αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού που μεταφέρει διάφορα μηχανήματα.

    [06] Άντληση 812,5 εκατ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων έντοκων γραμμάτιων

    Το ποσόν των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου χρέους, μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η δημοπρασία αφορούσε ποσό ύψους 625 εκατ. ευρώ και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους αυτού καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.

    Η απόδοση σημείωσε ελαφρά υποχώρηση στο 4,00% από 4,10% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 7 Ιανουαρίου 2014. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,441 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,31 φορές. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στις 12 μμ.

    [07] Στοιχεία για την πορεία του «μαύρου» χρήματος που δεσμεύτηκε υπέρ του Δημοσίου

    Στη Βουλή διαβιβάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών έγγραφο για το «μαύρο» χρήμα που δεσμεύτηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και θα αξιοποιηθεί για την υποστήριξη τομέων πολιτικής υψηλής προτεραιότητας.

    Το έγγραφο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και φέρει ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2014. Σε αυτό περιγράφονται αναλυτικά τα έσοδα για το 2013 έως και τις αρχές του 2014 και ενημερώνεται η Βουλή ότι «στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει συσταθεί λογαριασμός Ελληνικού Δημοσίου Νο 23/200547, με την ονομασία "κατάθεση ποσών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, προερχόμενων από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ε.Δ." ο οποίος τηρείται από 17.12.2013». Στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό έχουν κατατεθεί συνολικά από 17.12.2013 έως την 20.01.2014, ποσά ύψους 17.392.524,53 ευρώ.

    [08] Ν. Μηταράκης: Χρηματιστήριο εταιρικών ομολόγων για μικρομεσαίους

    Η δυνατότητα έκδοσης νέων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου εταιρικών ομολόγων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελεί αντικείμενο προχωρημένης συζήτησης, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, από το βήμα του συνεδρίου «Global Capital Forum 2014 με θέμα: «Ελλάδα: ένας σταθερός επενδυτικός προορισμός».

    Όπως είπε ο υφυπουργός, σκοπός είναι, μέσω μίας νέας αγοράς του χρηματιστηρίου, η εύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη διαμόρφωση μίας σαφούς νομικής φόρμας προκειμένου να είναι ομοιόμορφα τα ομόλογα. Ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε ότι, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προωθηθούν για εναρμόνιση στη νομοθεσία μας οι συστάσεις του ΟΟΣΑ, για να πέσουν οι τιμές «καθώς υπάρχουν δομικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν και έφεραν αυξήσεις όπως πχ στο γάλα , μέσα στην κρίση, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντιδράσεις» όπως είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 11:30:28 UTC