Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει να εξασφαλιστούν από το κράτος η πρώτη κατοικία και η πρώτη εργασία των σεισμόπληκτων στην Κεφαλονιά»
  • [02] Η οργάνωση «Μηδενική ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Ι. Μιχελάκη
  • [03] Στο κόμβο της ΕΒΖ Ορεστιάδας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών
  • [04] Στο Τμήμα Αλλοδαπών ο Άγγ. Φιλιππίδης
  • [05] Τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα καλούν, το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας
  • [06] Αρνείται ο Α. Τσοχατζόπουλος ότι διατηρούσε προσωπικούς λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες
  • [07] Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία
  • [08] Κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου: Ευλογία ή κατάρα;

  • [01] «Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει να εξασφαλιστούν από το κράτος η πρώτη κατοικία και η πρώτη εργασία των σεισμόπληκτων στην Κεφαλονιά»

    Την ανάγκη να εξασφαλιστούν από το κράτος η πρώτη κατοικία και η πρώτη εργασία των σεισμόπληκτων στην Κεφαλονιά, τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Γαλιατσάτος.

    «Η πρώτη κατοικία και η πρώτη εργασία πρέπει να εξασφαλιστούν. Και σίγουρα να προστατευθούν οι άνεργοι, οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και οι συμπολίτες μας με ειδικά προβλήματα. Όλοι αυτοί πρέπει να ενταχθούν σε μία ειδική πιστωτική πολιτική, την οποία, όμως, δεν έχουμε ακούσει ακόμη» υπογράμμισε ο κ. Γαλιατσάτος.

    Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει, όντως, κινητοποίηση του κυβερνητικού μηχανισμού στην υλοποίηση του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και εν συνεχεία του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ». Αυτό είναι το θετικό. Αλλά αυτό που αφήνει λίγο στυφή γεύση είναι η γενικότερη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση με την παρουσία υπουργών που πάνε και έρχονται στην Κεφαλονιά, κάνουν δηλώσεις και αποχωρούν. Στην πραγματικότητα, όμως, ενώ υποτίθεται ότι έρχονται εδώ για να λύσουν προβλήματα δεν λένε τίποτα για το βασικό πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι: Με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η ζημιά στις υποδομές, τις δημόσιες αλλά και τις ιδιωτικές κατοικίες, τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα».

    [02] Η οργάνωση «Μηδενική ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Ι. Μιχελάκη

    Η οργάνωση «Μηδενική ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης που είχε γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το ποντίκι».

    Στο κείμενο τριών σελίδων που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, η οργάνωση καλωσορίζει «την επιστροφή του επαναστάτη Χριστόδουλου Ξηρού» και παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για «αντίσταση και ανυπακοή». Η οργάνωση εξαπολύει επίσης απειλές και κατά όσων θα «συμβάλουν στην ανακατασκευή και διατήρηση των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για επαναστάτες», προειδοποιώντας χαρακτηριστικά ότι θα έρθουν «αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών» τους.

    [03] Στο κόμβο της ΕΒΖ Ορεστιάδας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών

    Παρατεταγμένα κατά μήκος του δρόμου, στο ύψος του Εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας, βρίσκονται από το μεσημέρι τα τρακτέρ των αγροτών του βορείου Έβρου, χωρίς όμως να παρακωλύουν την κυκλοφορία και με κυρίαρχο αίτημα την ανάκληση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Μαργαριτίδης, οι αγρότες, μεταξύ άλλων, λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί.

    [04] Στο Τμήμα Αλλοδαπών ο Άγγ. Φιλιππίδης

    Στο Τμήμα Αλλοδαπών έχει μεταφερθεί από το πρωί ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την αποφυλάκιση των από τις φυλακές του Μάλτεπε.

    Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταβολή αυτή, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι η μεταφορά στο Τμήμα Αλλοδαπών μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης το οποίο θα πρέπει να εκτελέσει η τουρκική δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ζήτησε με κατεπείγον σήμα της προς τις τουρκικές Αρχές, την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

    Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης, αντίθετα με τα όσα φέρεται δηλώνει σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τις τουρκικές αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».

    [05] Τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα καλούν, το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας

    Τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα καλούν, το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας προκειμένου να συναποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

    Παράλληλα -και μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης- ζητούν τώρα νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των αγροτικών ζητημάτων.

    Την απόφαση αυτή έλαβαν σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, το οποίο ενδυναμώνεται συνεχώς με την προσέλευση και νέων τρακτέρ, πάντοτε υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

    Διαβάστε επίσης:

    «Αιτήματα επιβίωσης, οι διεκδικήσεις των αγροτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος των αγροτών Β. Μπούτας

    Στο κόμβο της ΕΒΖ Ορεστιάδας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών

    [06] Αρνείται ο Α. Τσοχατζόπουλος ότι διατηρούσε προσωπικούς λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες

    Εξηγήσεις στους εκπροσώπους της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας έδωσε σήμερα για την υπόθεση παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν μέσω ελβετικών τραπεζών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο πρώην υπουργός, που έχει καταδικασθεί σε 20ετή κάθειρξη μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να εξεταστεί, παρουσία των ανακριτών διαφθοράς Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλου, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν οι Ελβετοί για την προέλευση χρημάτων δωροδοκίας με εμπλοκή υπαλλήλου τράπεζας.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται ενώπιον του Ελβετού εισαγγελέα ότι διατηρούσε προσωπικούς λογαριασμούς σε τράπεζα της Ελβετίας αλλά και ότι είναι ο πραγματικός δικαιούχος λογαριασμών με άλλα εμφανιζόμενα πρόσωπα. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει πως η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη είχε έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS, που ο ίδιος τροφοδοτούσε με χρήματα απολύτως νόμιμης προέλευσης.

    [07] Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

    Επιμένει η ελληνική πλευρά στη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία παρά τα προσκόμματα που θέτουν οι ελβετικές Αρχές όπως προέκυψε και από τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών για το θέμα.

    Στην Αθήνα συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, με την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών Ε. Σλούμπφ με σκοπό την προώθηση συμφωνίας για το θέμα αυτό. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπως διαβεβαίωσαν οι δύο πλευρές μετά τη συνάντηση, κατά την οποία πάντως παρουσιάστηκαν εκ νέου εμπόδια από την ελβετική πλευρά. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, με την ελβετική πλευρά να βάζει στο τραπέζι έναν «οδικό χάρτη» με πολλές ασάφειες ενώ η ελληνική πλευρά επιμένει στο βρετανικό μοντέλο.

    [08] Κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου: Ευλογία ή κατάρα;

    Ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες της κατάργησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου, που ετοιμάζεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή; Θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους αναγνώστες και φτηνότερο βιβλίο ή θα οδηγήσει στη συρρίκνωση της εκδοτικής παραγωγής και την αδυναμία των εκδοτών να υποστηρίξουν τα ποιοτικά προϊόντα τους;

    Το θέμα απασχόλησε, στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Ιανός», τρεις συνομιλητές: τον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη, τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο και τον εκδότη Στέφανο Πατάκη. Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, έλαβαν μέρος εκδότες, συγγραφείς, αλλά και βουλευτές από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος. Επίσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

    «Πρόκειται για αδιανόητη κυβερνητική απόφαση» είπε ο Νίκος Καρατζάς, εκδότης και ιδιοκτήτης του «Ιανού» καλωσορίζοντας τους συνομιλητές. «Η ενιαία τιμή του βιβλίου ισχύει σε όλη την ευρωζώνη» πρόσθεσε.

    Προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο Τ. Θεοδωρόπουλος, σημειώνοντας πως οι υποδείξεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την απελευθέρωση των αγορών δεν αφορούν την ελληνική εκδοτική αγορά, αφού είναι, ήδη, απελευθερωμένη.

    «Από το 1997, οπότε και καθιερώθηκε η ενιαία τιμή, οι πωλήσεις των βιβλίων δεν γνώρισαν την παραμικρή ανάκαμψη» τόνισε από την πλευρά του ο Π. Μανδραβέλης.

    «Το βιβλίο πρέπει να πηγαίνει σε όλα τα βιβλιοπωλεία και κυρίως στα μικρά, που μπορούν να το κρατήσουν για πολύ καιρό στα ράφια τους» παρατήρησε ο Στ. Πατάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 15:30:27 UTC