Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή σήμερα ο Φούχτελ
  • [02] O Ι. Βρούτσης σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
  • [03] Εξελίξεις στο Κυπριακό
  • [04] Αναταραχή στην Υγεία
  • [05] Επαφές Ι. Στουρνάρα στη Φρανκφούρτη με οικονομικούς παράγοντες
  • [06] Ο Έρογλου επιμένει στη δική του πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν
  • [07] Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές επιθέσεις με βόμβες σε σωληνάρια οδοντόπαστας
  • [08] Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

  • [01] Στη Βουλή σήμερα ο Φούχτελ

    Συνάντηση του προεδρείου και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας με τον εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής συνέλευσης Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και τέσσερις Γερμανούς βουλευτές θα γίνει σήμερα στις 14:00

    Η συνάντηση θα λάβει χώρα στη Βουλή. Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας είναι ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας.

    [02] O Ι. Βρούτσης σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

    Τις εργασίες του συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) θα ανοίξει σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με τον Επίτροπο Λάζλο 'Αντορ, αρμόδιο για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη.

    Το συνέδριο, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, θα εστιάσει στον τρόπο, στη βάση του συμφωνημένου νομοθετικού πλαισίου, με τον οποίο το ΕΚΤ θα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό στην προγραμματική περίοδο 2014-2020. Επίσης, θα εξετάσει τις πολιτικές που το ΕΚΤ μπορεί και πρέπει να στηρίξει στο πλαίσιο των νέων επενδυτικών προτεραιοτήτων και πως αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερα. Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί από την ελληνική Προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [03] Εξελίξεις στο Κυπριακό

    Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται παρασκηνιακά για την επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό και για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης έρχεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, όπου αύριο θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Στην πρόταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου φαίνεται, μετά τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από πλευράς των ΗΠΑ, να στηρίζεται το προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Το προσχέδιο δόθηκε χθες στη δημοσίοτητα από ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Κάθετη φαίνεται να είναι η διαφωνία του ΔΗΚΟ, που συμμετέχει στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη στο συγκεκριμένο προσχέδιο. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και σήμερα θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Έρογλου επιμένει στη δική του πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν

    [04] Αναταραχή στην Υγεία

    Πανυγειονομική απεργία σήμερα ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς».

    Επίσης σήμερα οι υγειονομικοί φορείς προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

    [05] Επαφές Ι. Στουρνάρα στη Φρανκφούρτη με οικονομικούς παράγοντες

    Επίσκεψη εργασίας στη Φρανκφούρτη πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και του τραπεζικού τομέα. Ο κ. Στουρνάρας θα έχει επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Deutsche Bundesbank)

    Επίσης, θα μιλήσει σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft fur Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

    [06] Ο Έρογλου επιμένει στη δική του πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν

    Η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένει δεσμευμένη στην πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν ως βάση για επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό, που είχε υποβάλει στις 14 Δεκεμβρίου 2013, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

    Η αντίδραση Έρογλου ήρθε μετά από πληροφορίες στον ελληνοκυπριακό Τύπο ότι το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο βρίσκεται υπό τελική διαμόρφωση, έχει ως βάση του την πρόταση Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου 2013. Η ανακοίνωση του Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις επαφές της στη βάση της συγκεκριμένης πρότασης. Σε περίπτωση, προσθέτει, που υποβληθεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση, θα αξιολογηθεί και η στάση της θα καθοριστεί, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

    Μόλις υπάρξει συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν, καταλήγει η ανακοίνωση, θα ανακοινωθεί χωρίς καθυστέρηση

    [07] Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές επιθέσεις με βόμβες σε σωληνάρια οδοντόπαστας

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν χθες προειδοποίηση προς τις αρχές ορισμένων αεροδρομίων όπως επίσης και σε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ελέγχουν τα σωληνάρια με τις συσκευασίες οδοντόπαστας που φέρουν επιβάτες καθώς αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για την τοποθέτηση βόμβας μέσα στα αεροπλάνα , δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε εάν κάποια συγκεκριμένη απειλή οδήγησε τις υπηρεσίες ασφάλειας να προχωρήσουν στην προειδοποίηση, η οποία δεν έχει εκδοθεί για το ευρύ κοινό. Ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας , αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Σότσι είναι ασφαλές.

    [08] Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

    Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ γιαούρτι, κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές της Σχολής Κιλινικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Νίτα Φορούχι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Diabetologia" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, διαπίστωσαν ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι.

    Η μείωση του κινδύνου αφορά όλα τα είδη του γιαουρτιού, καθώς και μερικά τυριά με χαμηλά λιπαρά. «Η έρευνά μας δείχνει ότι συγκεκριμένες τροφές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Νίτα Φορούχι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 7:30:26 UTC