Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών
  • [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο
  • [03] Εντυπωσιασμένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην Κεφαλονιά ο Χ. Φούχτελ
  • [04] Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες
  • [05] Καθίζηση και ρωγμές σε σπίτια χωριού της Αρκαδίας
  • [06] Η αποστολή του ΔΝΤ επιστρέφει σύντομα στην Αθήνα
  • [07] Η μηχανή Harley-Davidson του πάπα Φραγκίσκου πουλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ

  • [01] Ελεύθερος ο Π. Ευσταθίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

    Ελεύθερος θα παραμείνει ο Παναγιώτης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN Atlas, που κατηγορείται στην υπόθεση των εξοπλιστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Οι Εφέτες έκριναν την έφεση που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που άφηνε ελεύθερο τον 83χρονο κατηγορούμενο, όταν κλήθηκε να άρει διαφωνία για την προφυλάκιση του κ. Ευσταθίου.

    Με το βούλευμα τους, οι Εφέτες, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών που εισηγήθηκε φυλάκιση του κατηγορουμένου, αποφάσισαν με πλειοψηφία 2 προς 1, ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος μεσάζων εμπλέκεται στα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD και απολογούμενος φέρεται να ομολόγησε πως έδωσε «μίζες» 3 εκατομμυρίων ευρώ.

    [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο

    Στα όρια των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στο ύψος του κόμβου Καρυών, βρίσκονται αγρότες από τους δυο νομούς και δηλώνουν πως θα μείνουν στο μπλόκο έως ότου η κυβέρνηση ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στην άκρη της εθνικής χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

    Εν τω μεταξύ για δεύτερη ημέρα παραμένουν στο μπλόκο, στην έξοδο του Ανυφίου αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας, οι οποίοι αύριο, σύμφωνα με το μέλος διοίκησης του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας Μιχάλη Κρόκο, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο.

    [03] Εντυπωσιασμένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην Κεφαλονιά ο Χ. Φούχτελ

    Εντυπωσιασμένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μετά τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χοακίμ Φούχτελ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

    Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στους σεισμούς στην Κεφαλονιά.

    [04] Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι μετά από σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά αποφασίστηκαν τα εξής για τους αγρότες:

    - Υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων- εξόδων όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

    - Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

    - Για τα πέντε πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται τρία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

    [05] Καθίζηση και ρωγμές σε σπίτια χωριού της Αρκαδίας

    Καθίζηση στο χωριό Άνω Αναβρυτός, του δήμου Μεγαλόπολης, έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι έντονες βροχοπτώσεις, ενώ έχουν υποστεί ρωγμές πέντε σπίτια.

    Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αναβρυτού, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε μετά τις συνεχόμενες πυρκαγιές των τελευταίων ετών, που απογύμνωσαν την περιοχή από δένδρα και έτσι από πέρυσι τον χειμώνα το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εμφανές.

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος συμπλήρωσε ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί και πέντε σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές, εκ των οποίων μόνο το ένα κατοικείται μόνιμα από μία ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα κατοικούνται εποχιακά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν διαμένουν μόνιμα στην περιοχή.

    [06] Η αποστολή του ΔΝΤ επιστρέφει σύντομα στην Αθήνα

    Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές Πολ Τόμσεν θα επιστρέψει «σύντομα» στην Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

    «Η αποστολή θα επιστρέψει σύντομα, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα. Εργαζόμαστε αδιάκοπα με τις ελληνικές αρχές και την ΕΕ γι' αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Ράις.

    Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε ορισμένα ζητήματα των διαπραγματεύσεων και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

    [07] Η μηχανή Harley-Davidson του πάπα Φραγκίσκου πουλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ

    Μια μηχανή Harley-Davidson που ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, δέκα φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της.

    Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία που έγινε στο Παρίσι ήταν 20.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξέσπασε πόλεμος προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβαζαν στα ύψη την τιμή.

    Ο τελικός «νικητής» έκανε την προσφορά του μέσω του Διαδικτύου. «Κάποιος αισθάνεται πολύ γενναιόδωρος», αστειεύτηκε ο δημοπράτης, ανακοινώνοντας ότι τα 210.000 ευρώ αποτελούν νέο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε.

    Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει την υπογραφή του πάπα -το όνομα «Francesco»- στη δεξαμενή καυσίμου. Ο ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα εραστών των Harley οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2014 - 17:30:24 UTC